Meester conjunct Erasmus Mundus: Europese bosbouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een gezamenlijk, op cursussen gebaseerd, geaccrediteerd Erasmus +: Erasmus Mundus MSc-programma, gerund door zes gerenommeerde Europese universiteiten.

MSc European Forestry (MSc EF) is een eersteklas Erasmus +: Erasmus Mundus Joint Master Degree Programme (EMJMD) op het gebied van boswetenschappen en is een van de eerste EMJMD-programma's die is geaccrediteerd volgens de Europese aanpak voor kwaliteitsborging van de gezamenlijke programma's. De kwaliteit van ons programma wordt ook erkend door de Europese Commissie, die de MSc European Forestry Erasmus Mundus-status heeft toegekend voor de jaren 2004–2014 en voor de jaren 2016–2019 en 2019-2023.

Ons programma is een tweejarig interdisciplinair programma dat academisch onderwijs biedt op het gebied van duurzaam hulpbronnenbeheer met de nadruk op actuele bio-economische kwesties. MSc EF biedt een nieuwe benadering van bosbouw- en natuurbeheermarkten en verbindt het toenemende aantal bosgerelateerde vraagstukken met een Europese dimensie op zowel internationaal als nationaal niveau. Het doel van het MSc EF-programma is om professionals op te leiden die een grondig begrip hebben van een duurzame bio-economie in bossen en de Europese bedrijfscultuur. Het curriculum is specifiek ontworpen om rekening te houden met de behoeften van potentiële werkgevers en daarom worden onze afgestudeerden zeer gewaardeerd door nationale en internationale agentschappen, overheidsinstanties, ngo's, onderzoeksinstellingen en hout-, papier- en pulpbedrijven.

In MSc EF werken zes Europese topuniversiteiten op het gebied van bosbouw intensief samen om naast hun bestaande curricula gezamenlijke studiemodules aan te bieden. Het MSc EF Consortium bestaat uit de volgende instellingen: de Universiteit van Oost-Finland (coördinator); AgroParisTech, Frankrijk; de Universiteit van Freiburg, Duitsland; de Universiteit van Lleida, Spanje; de Universiteit van Natuurlijke Hulpbronnen en Life Sciences Wenen, Oostenrijk en de Transilvania Universiteit van Brasov, Roemenië. Daarnaast dragen geassocieerde partner-instellingen voor hoger onderwijs in Brazilië, Canada en China en geassocieerde industriële en geassocieerde wetenschappelijke partners bij aan de uitvoering van het programma.

Ons programma verwelkomt aanvragen van personen met een bachelor- of vergelijkbare graad in boswetenschappen of aanverwante discipline. Klik op de link aan de linkerkant om te zien hoe u zich kunt aanmelden bij MSc EF.

114636_pexels-photo-462146.jpegPixabay / Pexels

Onze afgestudeerden zijn internationaal gewaardeerde experts

Ons programma loopt sinds 2001 en we zijn er trots op dat onze afgestudeerden een uitzonderlijk indrukwekkende carrière hebben, velen van hen schrijven hun carrièresucces toe aan ons programma! Onze afgestudeerden behoren inderdaad tot de meest gewilde in het veld door zowel nationale als internationale werkgevers. De meerderheid van onze afgestudeerden is momenteel over de hele wereld in dienst bij organisaties zoals:

  • Bos- en natuurbeheerinstanties en overheidsinstanties
  • Onderzoeksinstellingen
  • Bosbedrijven in de papier- en pulpindustrie en houtzagerijen
  • Milieu-ngo's

"Vandaag ben ik zeer opgewekt dat ik voor deze opleiding heb gekozen, wat een mijlpaal in mijn professionele carrière bleek te zijn."
-Muhammad Sohail, Pakistan-

Programmastructuur en toegekende graden

Jaar 1

Verplichte en keuzevakken Credits (ECTS) Plaats
Augustus-april Module 1 Joensuu, Finland
Trends in Europese bosbouw 5
Academische vaardigheden in boswetenschappen 1.5
Onderzoeksmethodologie in boswetenschappen 3.5
Wereldwijd virtueel seminar 2
September-april Keuzevakken 30 Joensuu, Finland + online cursussen
Module 2

mei

Europese veldcursus bosbouw 8

Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Spanje

Juni juli

Toegepaste periode in bosinstellingen 10

Gewenst consortiumland

Jaar 2

Verplichte en keuzevakken, masterproef Credits (ECTS) Plaats
Herfst- en lentesemester Module 3 MSc EF-partneruniversiteit volgens het individuele studietraject van de student Joensuu, Finland
Verplichte en keuzevakken 30
Masterproef en scriptieseminarie (online) 30
Europees bosbouwforum en diploma-uitreiking 0

Na afronding van het programma krijgt elke student een dubbel diploma en krijgt hij diplomasupplementen van twee Consortium-universiteiten. De twee universiteiten die diploma's toekennen zijn de Universiteit van Oost-Finland en de universiteit waar de student het tweede studiejaar volgt.

Toelatingseisen

  • Een bachelordiploma in bosbouw of andere gerelateerde velden met goede cijfers, afgegeven door een internationaal erkende universiteit.
  • Goede beheersing van de Engelse taal - zie details op de MSc EF-website.

vergoedingen

  • 4250 EUR / jaar voor studenten uit de programmalanden (dwz EU-landen + de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Servië en Turkije).
  • 8500 EUR / jaar voor studenten uit de partnerlanden (dwz alle andere landen behalve de hierboven vermelde landen).

EMJMD-beurzen

  • Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) -beurzen (van 34500 EUR tot 48000 EUR) ter dekking van de consortiumkosten en inclusief een bijdrage in reis- en verblijfkosten (1000 EUR / maand gedurende maximaal 24 maanden) zullen beschikbaar zijn voor de allerbeste kandidaten.

ontkenning

De steun van de Europese Commissie voor de productie van deze publicatie houdt geen goedkeuring in van de inhoud die alleen de mening van de auteurs weergeeft, en de Commissie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Informatie met betrekking tot personen (persoonsgegevens) wordt verzameld en gebruikt in overeenstemming met Verordening (EG) nr. 45/2001 van het Europees Parlement en de Raad van 18.12.2000 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens door de communautaire instellingen en organen en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (PB L8 van 12.1.2001, blz.1).

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Stuttgart , Gent + 10 Meer Minder