meester 's in de internationale betrekkingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master 's in Internationale Betrekkingen

Sinds de oprichting in 2004, de Master 's in Internationale Betrekkingen, aangeboden door het Institut d'Barcelona Estudis Internacionals (IBEI), heeft zich geconsolideerd, zowel in Spanje en in het buitenland, als een toonaangevende postacademische instelling. Het biedt een solide academische voorbereiding voor studenten die een carrière in een van de sociale, politieke en economische domeinen van de internationale betrekkingen na te streven.

Met de onmisbare steun van de publieke instellingen en de actieve betrokkenheid van een grote groep van het academisch personeel van verschillende universiteiten in Barcelona, ​​hebben wij een aantrekkelijk postgraduate opleiding. Dit combineert academische discipline met een praktische benadering van de belangrijkste problemen in de internationale sfeer. Het programma streeft ook naar een persoonlijke benadering onderhouden nauw contact te garanderen onder alle leden van de IBEI gemeenschap.

Onze leerlingen herinneren zich hun jaar op IBEI, een van de intense toewijding aan de studie van internationale betrekkingen, als een periode in hun leven waarin ze leren na te denken over de problemen van vandaag 's wereld op een meer diepgaande, complexe en geïnformeerde manier. Kortom, als een oud-student vertelde mij onlangs, is het mogelijk om te leren "om de wereld te zien op een andere manier". Wat ze geleerd op IBEI blijft bij hen voor de rest van hun leven en ik hoop dat het hen zal verrijken zowel professioneel als persoonlijk. Ongeacht de IBEI leraren 'bijdrage aan hun leerproces, de ervaring op IBEI is ook voor een groot deel van de studenten ' eigen prestatie.Het bereik van de academische en geografische achtergronden, samen met het tweetalige karakter van het programma, heeft bijgedragen tot het ontdekken van diversiteit en het bevorderen van begrip tussen alle van de Meester 's studenten.

Onze syllabus is ontworpen om de capaciteiten en vaardigheden die je nodig hebt voor het uitvoeren van een carrière in de internationale sfeer te bieden. Het is een interdisciplinair programma waar de studenten inzicht krijgen in de politiek, recht en economie, maar waar ze ook de mogelijkheid geboden zich te specialiseren in bepaalde sub-velden die hen interesseren. Deze kennis zal zeer nuttig zijn bij je toekomstige carrière, of dat nu op het gebied van publieke diplomatie, internationale organisaties of de particuliere sector, om slechts een paar van de gebieden waar IBEI afgestudeerden werken momenteel noemen.

Ik nodig u uit om een deel van de internationale gemeenschap IBEI geworden door toepassing van voor de Master 's in internationale betrekkingen.

Jacint Jordana
Directeur van het Institut d'Barcelona Estudis InternacionalsDoelgroep

De Master 's in de Internationale Betrekkingen is er een multidisciplinair programma ter financiering van toekomstige professionals opleiden. Het doel is om studenten te voorzien van een diep begrip van de essentiële analytische instrumenten en de kennis die nodig is om de huidige problemen op internationaal niveau aan te pakken, maar ook gericht op de ontwikkeling overdraagbare vaardigheden die kunnen worden toegepast op een carrière.

De Master 's-programma biedt een innovatieve voorstel om de uitdagingen die zijn ontstaan ​​uit de globalisering van de afgelopen jaren te voldoen.Ons doel is om professionals met uitstekende vaardigheden te voeden als het gaat om het begrijpen en analyseren van internationale fenomenen. De moderne wereld is veel meer afhankelijk van elkaar en geeft vorm van regering die zijn opgedeeld in verschillende niveaus binnen de huidige complexe governance-systeem. Onze educatieve programma neemt deze veranderingen in aanmerking te integreren in de inhoud ervan en het verstrekken van een breed scala aan cursussen. Deze bieden de huidige theorieën van de internationale betrekkingen, de problemen van het bestuur op internationale schaal, het beheer van vrede en veiligheid in de samenleving in conflict, ethische dilemma's in de politiek en de internationale economie, en de wijze waarop internationale organisaties opereren.
IBEI studenten komen uit meer dan 30 landen over de hele wereld. De studenten 'profiel is zeer gevarieerd zowel in termen van herkomst en eerdere studies, hoewel de meerderheid heeft een graad in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen.Velen van hen hebben gestudeerd of gewerkt in het buitenland vóór hun komst naar Barcelona. Er is een zeer internationale sfeer, waarin de studenten 'verschillende standpunten ten gunste cross-culturele debatten en reflecties zowel tijdens als buiten de lesuren.

Het internationale aspect van de Master 's-programma wordt ook weerspiegeld in de taal van instructie. Studenten kunnen kiezen uit de tweetalige optie die kernvakken beschikbaar zijn in zowel het Spaans en het Engels, of de Engels-talige optie, waarbij studenten volgen de kern cursussen in het Engels. Keuzevakken worden voornamelijk in het Engels aangeboden, maar er is ook een ruime keuze aan keuzevakken die worden gegeven in het Spaans. IBEI stimuleert de praktijk van twee belangrijke internationale talen voor professionele doeleinden als een belangrijke en onderscheidende troef.Studenten profiteren ook van het aanbod van aanvullende cursussen om hun taalvaardigheid en hun interculturele competentie te verbeteren.

De cursus syllabus presenteert een innovatieve structuur, het stimuleren van permanente educatie, met hoog-gekwalificeerde docenten gekoppeld aan de drie universiteiten die bieden gezamenlijk de graad, de Universitat de Barcelona Autònoma, de Universitat de Barcelona en de Universitat Pompeu Fabra, evenals andere grote internationale academische instellingen.

De Master 's in de internationale betrekkingen wordt aangeboden in twee verschillende taalopties. De tweetalige (Spaans-Engels) optie, waarbij de studenten volgen aprox. de helft van de verplichte vakken in elk van de twee talen, terwijl ze kunnen kiezen uit de hele reeks van keuzevakken in een van beide in het Spaans of het Engels.De Engels-enige optie, waarin alle verplichte cursussen worden gegeven in het Engels, met inbegrip van de weg core courses. In deze taal spoor, kunnen studenten ook kiezen voor keuzevakken in het Spaans, indien zij dit wensen. De keuzevakken worden aangeboden voor een groot deel in het Engels, maar sommige zijn alleen beschikbaar in het Spaans. Meer gedetailleerde informatie over de cursussen is te vinden op de website.

&nbsp

&nbsp

Programma


De Master 's syllabus (2011-2012) bestaat uit een combinatie van kernvakken en een breed scala aan keuzevakken die de studenten reflecteren de individuele belangen. Voortbouwend op kennis opgedaan in het eerste semester, in het tweede semester de studenten zal een pad specialiteit en op deze manier, hun opleiding op te bouwen op basis van hun individuele belangen binnen de verschillende internationale betrekkingen thema's.

Pathway specialisatie is gestructureerd in drie gebieden:

 • Governance en de globalisering
 • Vrede en Veiligheid
 • Politieke economie van ontwikkeling

&nbsp

De Master 's in International Relations programma omvat drie verschillende soorten cursussen en een afstudeeronderzoek:

 • Core cursussen: 24 ECTS-studiepunten (afhankelijk van de studies die eerder uitgevoerd, kan het mogelijk zijn om een ​​kern cursus te vervangen door een gelijkwaardige of groter aantal keuzevak studiepunten)
 • Pathway kernvakken: 6 ECTS credits (afhankelijk van te worden gekozen op basis van de gekozen route)
 • Keuzevakken: 20 studiepunten
 • Afstudeeronderzoek: 10 ECTS-studiepunten


Daarnaast, en met betrekking tot deze onderwerpen, regelmatig het hele jaar door, het instituut organiseert conferenties en seminars die openstaan ​​voor Master 's studenten en lecturers. Concreet zullen er seminars met prominente professionals en politici in de internationale sfeer, waardoor ze hun ervaring overbrengen. Er zijn ook conferenties, debatten en presentaties van recent onderzoek van wetenschappers van nationaal en internationaal belang.

&nbsp

&nbsp

Stages

De educatieve voorstel van de Master 's in Internationale Betrekkingen van plan is het bieden van een stevige achtergrond om studenten voor te bereiden op een professionele carrière in organisaties, bedrijven en instellingen die te nemen aan experts in de verschillende gebieden van de internationale relatie s verbinden zich ertoe:

 • Internationale instellingen
 • Organen van de EU
 • Internationale afdelingen van bedrijven
 • Consultancy bedrijven
 • Onderzoekscentra
 • Openbaar bestuur
 • Transnationale prive-bedrijven
 • Niet-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met de samenwerking en ontwikkeling
 • De regionale en lokale publieke instellingen op zoek naar een internationale dimensie

&nbsp


De Professional Development Service biedt begeleiding en strategieën voor het invoeren van de arbeidsmarkt, het bieden van hulp aan de studenten als het gaat om het zoeken naar werk ervaring en werkgelegenheid in bedrijven en instellingen. Het biedt de volgende diensten:

 • Stage programma op bedrijven en instellingen.
 • Professionele seminars.
 • Professionele begeleiding.
 • Het vinden van een baan.

&nbsp

&nbsp

Collegegeld

&nbsp

Master 's in Internationale Betrekkingen, full-time (tweetalig track)

Het collegegeld voor de masteropleiding 's in de Internationale Betrekkingen is € 9.900.

Kandidaten die op het programma moeten een borg van € 1.000, die niet terugbetaald worden in ieder geval betalen. De deadline voor het betalen van de borg zal worden vermeld op de acceptatie brief.

De rest van het collegegeld, € 8.900, dient te worden betaald vóór 30 september 2012.Master 's in Internationale Betrekkingen, full-time (Engels track)

Het collegegeld voor de masteropleiding 's in de Internationale Betrekkingen is € 9.900.

Kandidaten die op het programma moeten een borg van € 1.000, die niet terugbetaald worden in ieder geval betalen. De deadline voor het betalen van de borg zal worden vermeld op de acceptatie brief.

De rest van het collegegeld, € 8.900, dient te worden betaald vóór 30 september 2012.

&nbsp

&nbsp

Master 's in Internationale Betrekkingen, in deeltijd (tweetalig)


Het collegegeld voor de masteropleiding 's in de internationale Relatie s op een part-time basis bedraagt ​​€ 10.400.

Kandidaten die op het programma moet een borgsom van 1.000 euro, die niet terugbetaald worden in ieder geval betalen. De deadline voor het betalen van de borg zal worden vermeld op de acceptatie brief.

Een eerste tranche van de tution vergoeding van 5.700 euro, moet voorafgaand worden besteed aan het begin van de Meester 's voor 30 september 2012, en de resterende 3.700 euro voor 30 september 2013.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

IBEI is an inter-university institute created in 2004 as a joint initiative between five public universities in the Barcelona metropolitan area to promote postgraduate training and research in politic ... Lees meer

IBEI is an inter-university institute created in 2004 as a joint initiative between five public universities in the Barcelona metropolitan area to promote postgraduate training and research in politics and international relations. Five institutions joined subsequently who also believed in the mission and in the importance of promoting scientific knowledge in order to encourage understanding of global challenges to governance in our world. IBEI is now consolidated and obtains a high level of recognition in academic research at a European and international level. Lees Minder