Master of Science in IT for Energy

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Master of Science in IT for Energy119922_12339439_971033476269361_5304826431789384567_o.jpg

De masteropleiding in informatietechnologie voor energie

Als u houder bent van een bachelordiploma of u beschikt over gelijkwaardige kwalificaties in engineering en u zoekt naar een uitstekend masterprogramma, is Campus El Gouna van Technische Universität Berlin een uitstekende keuze voor u.

Informatietechnologie en hun implementatie in de energiesector is een uitdagend onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt, omdat het dringend nodig is voor implementatie in de energie-industrie. Het Information Technologies for Energy-programma op TU Berlin Campus El Gouna is een nieuw geïntroduceerd masterprogramma, uniek in zijn soort in de MENA-regio. Het ITE-programma houdt zich bezig met het ontwerp, de ontwikkeling, de optimalisatie en de realisatie van installaties voor hernieuwbare energie en op fossiele brandstoffen gebaseerde energieconversie met behulp van informatietechnologieën. Ondertussen omvat het ITE-programma de toepassing van informatietechnologieën die zijn ontwikkeld in het energiedomein. Belangrijkste toepassingsgebieden zijn elektriciteitsopwekking, energieopslag en beheer van energieverbruik. Studenten leren hoe ze informatietechnologieën kunnen analyseren, ontwerpen en implementeren in functie van de behoeften van de energiesector. Vergroting van de energie-efficiëntie en de kosten- en milieueffectiviteit van energieconversieprocessen die de belangrijkste en meest complexe urgenties op het gebied van energie zijn. Beide wintertermijnen van het 2-jarige programma vinden plaats op de Campus in El Gouna. Tijdens de zomer termijn lezingen worden gehouden op de belangrijkste campus in Berlijn. Studenten worden daarom blootgesteld aan twee zeer verschillende studieomgevingen, die een unieke interdisciplinaire en interculturele ervaring bieden.

Inleiding tot het programma - Waarom IT voor energie bestuderen?

Informatietechnologie en hun implementatie in de energiesector is een uitdagend onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt, omdat het dringend nodig is voor implementatie in de energie-industrie. Het Information Technologies for Energy-programma op de off-shore Campus El Gouna van TU Berlins is een nieuw geïntroduceerd masterprogramma, uniek in zijn soort in de MENA-regio.

Het ITE-programma houdt zich bezig met het ontwerp, de ontwikkeling, de optimalisatie en de realisatie van installaties voor de omzetting van fossiele brandstoffen en hernieuwbare energie met behulp van informatietechnologieën. Ondertussen omvat het ITE-programma de toepassing van informatietechnologieën die zijn ontwikkeld in het energiedomein. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn elektriciteitsopwekking, energieopslag en -verbruik. Studenten leren hoe ze informatietechnologieën kunnen analyseren, ontwerpen en implementeren voor de behoeften in de energiesector.

Het verhogen van energie-efficiëntie, kosten- en milieueffectiviteit van energieconversieprocessen zijn de belangrijkste en meest complexe urgenties op het gebied van energie. Beide wintertermijnen van het 2-jarige programma vinden plaats op de gloednieuwe Campus in El Gouna. In de zomer reist de hele campus naar Berlijn. Studenten worden dus blootgesteld aan twee zeer verschillende studieomgevingen, die een unieke interdisciplinaire en interculturele ervaring bieden.

Doelgroep en vereisten

Een passende academische achtergrond in de vorm van een relevante bacheloropleiding of gelijkwaardig is een verplichte vereiste voor alle masteropleidingen op TU Berlin Campus El Gouna . Aangezien professionele ervaring als een waardevol bezit voor het cursusprofiel wordt beschouwd, is praktische werkervaring op een vakgebied gewenst. Bijkomende kwalificaties, zoals sociale betrokkenheid, publicaties, deelname aan buitenschoolse academische evenementen, taalvaardigheden en vaardigheden in informatietechnologie zullen ook in overweging worden genomen.

Relevante bacheloropleidingen zijn onder meer Automatic Control

Schema's en kenmerken

De masteropleiding IT for Energy op Campus El Gouna richt zich op fundamentele aspecten van energietechniek en de toepassing van informatietechnologieën op energie-uitdagingen, waaronder zowel conventionele als hernieuwbare energiebronnen. Energie-engineering wordt overwogen, inclusief de meest recente kwesties zoals integratie van hernieuwbare energiebronnen en energie-opslag. Studenten kunnen kiezen op basis van hun voorkeuren in welke Energy Engineering Electives ze een dieper inzicht willen krijgen.

Hoewel het studieprogramma de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en methoden integreert, besteedt het ook aandacht aan de economische, ecologische, sociale en industriële toepasbaarheid. Bovendien behoren het ontwerpen, evalueren en optimaliseren van energiesystemen met behulp van informatietechnologieën tot de belangrijkste leerdoelen en bouwt zo het verplichte modulebereik op.

Energy Engineering (1 en 2), samen met interculturele competentie, voltooid door een stage en de masterproef zijn verplicht. In totaal worden 120 European Credit Transfer and Accumulation system (ECTS) toegekend. Na succesvolle afronding wordt de Master of Science van de Technische Universität Berlin verleend.

Studie inhoud119923_Curriculum_ITE_20181.png

Het programma IT for Energy is aangepast aan de keuzevakken van de student en bestaat uit vijf kernstudiegebieden:

I. Verplichte engineering

Om de meest actuele uitdagingen binnen de energiesector aan te gaan, moeten studenten eerst een gedetailleerde kennis hebben van het ontwerp en de werking van energieconversiesystemen op systeem- en componentniveau. De module "Energy Engineering I" legt de nadruk op toegepaste en geavanceerde thermodynamische en economische en milieuaspecten voor analyse en optimalisatie van energieconversiesystemen. Binnen de module Informatietechnologie voor energie wordt de mindset van de studenten aangepakt, waardoor ze kennis maken met de brede mogelijkheden van IT op het gebied van energie. De verplichte module Advanced Information Modelling heeft tot doel het vermogen van studenten om IT-technologie eindelijk toe te passen te vergroten.

II. Energie Engineering keuzevakken

Om een beter begrip van Energy Engineering te krijgen, kunnen studenten modules selecteren uit de volgende kernstudiegebieden: Energy Engineering and Components, Energy Systems, Electrical Engineering. De student kan vrij beslissen op welke energieonderwerpen hij zich moet richten: Energy Engineering II, Integration of Renewable Energy, Conversion Technologies for Renewable Energies, Energy for Buildings, Cooling and Air Conditioning, Photovoltaics, Energy Storage and Conversion, Components of Energy Conversion Systems. Het programma beoogt daarmee de meest voorkomende problemen in de MENA-regio aan te pakken, en behandelt enerzijds de fundamentele en anderzijds geavanceerde toepassing.

III. IT, economie en rechten keuzevakken

Over het algemeen is het studiegebied IT, Economie en Recht het meest divers gericht om studenten kennis te verschaffen over de brede reikwijdte van energie, de uitdagingen en de toepassingsgebieden voor informatietechnologie. Energiesystemen en economie debatteren bijvoorbeeld over de uitdagingen en obstakels bij het toepassen van energietechnologieën. IT-technologie kan worden toegepast binnen de complexe structuur van diverse energiemarkten, economische berekening, basisprincipes van energiehandel en marktprikkels of binnen de uitdagingen van het elektriciteitsnet.

IV. Interculturele en interdisciplinaire competentie

Sociale vaardigheden, interculturele competentie, vruchtbaar groepswerk, management- en presentatievaardigheden samen met analytisch denken bij het oplossen van problemen zijn kerncompetenties die essentieel zijn voor een succesvolle carrière. Het is duidelijk dat zachte vaardigheden niet door het boek kunnen worden geleerd. Op TU Berlin Campus El Gouna ontmoeten meer dan 20 landen en de meest uiteenlopende achtergronden elkaar, wat een uitzonderlijke exposure biedt. De modules Project Management en Interculturele Communicatie evenals Interdisciplinair Project maken gebruik van de unieke multiculturele en diverse omgeving om studenten aan te moedigen essentiële vaardigheden te leren terwijl ze zelfstandig projectwerk uitvoeren, beheren en uiteindelijk presenteren.

V. Stage en masterthesis

Het Duitse hoger onderwijssysteem wordt gedomineerd door het leren van zelfmanagement en organisatie, samen met een onafhankelijke en systematische benadering van wetenschappelijke taken. Zo hebben studenten de mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken, het bedrijf te lokaliseren voor hun industriële stage van twee maanden en onafhankelijk het onderwerp van hun projecten en hun onderwerp van de masterproef te selecteren, waarbij ze de instelling en professoren individueel begeleiden.

Toepassing en toelating

Het aanvraagproces is vergelijkbaar met de aanvraag voor de MSc. Energie engineering. Vul het ITE-aanvraagformulier elektronisch in en sla het op als PDF-bestand.

Bereid naast het aanvraagformulier de volgende documenten voor toelating:

  1. Curriculum vitae
  2. Motivatiebrief (max. 2 pagina's)
  3. Bachelor (of vergelijkbaar) certificaat en transcript in het Engels
  4. Certificaat van toegangskwalificatie hoger onderwijs (bijv. Diploma middelbare school)
  5. Bewijs van werkervaring / stages (aanbevelingsbrieven)
  6. Bewijs van taalvaardigheid voor het Engels (bijv. TOEFL, IELTS of vergelijkbaar)
  7. Paspoort scan
  8. Bewijs van betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld / maatschappelijke activiteit / vrijwilligerswerk (optioneel)

Stuur alle applicatiebestanden naar het volgende e-mailadres met het onderwerp "Application for ITE"

Uw documenten worden verwerkt en verzonden naar de selectiecommissie. Neem bij verdere vragen contact met ons op via hetzelfde e-mailadres.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Campus El Gouna was established to act as a scientific and academic field office of Technische Universität Berlin on the Red Sea in Egypt. In its new satellite Campus in El Gouna, TU Berlin offers thr ... Lees meer

Campus El Gouna was established to act as a scientific and academic field office of Technische Universität Berlin on the Red Sea in Egypt. In its new satellite Campus in El Gouna, TU Berlin offers three Master degree programs and furthermore great possibilities for science, research and development and events of all kind. Lees Minder
Berlijn , El Gouna + 1 Meer Minder