Meester van interieurontwerper architect

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Architect Interior Designer, toont creativiteit en durf. Hij regisseerde, renoveert, herstelt het leven naar een plaats, biedt nieuwe oplossingen, slim, esthetiek. De combinatie van gevoeligheid en de techniek, de ruimte ontwerper bieden, van een precieze specificaties, oplossingen aangepast aan de levensstijl van een groep van individuen of de exploitatie van een bedrijf in overeenstemming met de materiële beperkingen, budget en milieu-specifieke ruimte.

Deze beroepsopleiding is hoog op basis van creativiteit, professionaliteit, en ook de verwerving van kennis en culturele vaardigheden, sociologische, semiotische, filosofische, visuele (tekenen, kleuren, volumes), grafieken, infographics, conceptueel, creatief technische, wetgevende, beschrijvend.

Het onderwijs is gebaseerd op een principe van theoretische cursussen en persoonlijk werk moet worden gedaan door de student (van een opleiding aan een andere) die overeenkomt met een nauwkeurige en gerichte verzoek van leraren (onderzoek, referenties, verslagen , tentoonstellingen bezoeken, lezingen, sketches ...). De pedagogie van deze training is om convergenties en transversalities tussen de vakken, rond de thema's in de creatieve workshop in interieurarchitectuur of scenografie gericht vast te stellen.

Het grote project van het tweede jaar dat de validatie van de diploma zal moeten kiezen tussen de 'innerlijke architectuur "en de" scenografie "te zijn, of een combinatie van de twee tot een multifunctioneel project. Een stage van 25 weken van de verplichte training in agentschap geeft de student de kans om in contact met de professionele realiteit. Het vergemakkelijkt de toekomstige integratie in het beroepsleven, de integratie in multidisciplinaire teams, studies of architectuur agentschappen kantoren, interieurarchitectuur, design, fashion design bureaus, creatieve en communicatie.

Training doel:

Het beheersen van de methodologie voor het ontwikkelen van een project: onderzoek, analyse, programmering, haalbaarheid, ontwerp, implementatie, communicatie van het project, het opstellen van technische documenten, normatieve, beschrijvend. Validatie van een double degree: een titel erkend door de staat niveau II en een internationaal diploma (Bac + 5).

toelatingseis:

Houd een titel of diploma niveau II (Bachelor, Bachelor) en scholing van drie jaar van het hoger onderwijs hebben voltooid op het gebied van interieurarchitectuur of het ontwerp ruimte.

Transacties:

Architect Interior Designer is een creatieve ruimte binnen de bestaande gebouwen. Hij bedenkt van de planning en het ontwerp projecten met betrekking tot huishoudelijke gedrag, culturele en menselijke professionals. Het is betrokken bij uiteenlopende sectoren zoals huisvesting, werkplekken, (tertiaire, commerciële, industriële), uitgaansgelegenheden, gastvrijheid, efemere architectuur (set ontwerp, gebeurtenissen, staan), en meubelontwerp .

Getuigenis van een oud-leerling van meester Designer Interior Designer:

Anne-Sophie

"Na een jaar Manaa, ik bij de BTS Ontwerp Ruimte in Autograf school. Later, toen ik voelde me goed Autograf en dat ik mijn Bachelor of gelijkwaardigheid kan valideren, ik bleef op de Master of Interior Designer Architect. Deze formaties hebben duidelijk heeft me geleerd om beter inzicht in de ruimte om mijn oog te oefenen en hebben reflexen die, op de werkplek, zijn van essentieel belang.

BTS in Design Space, hoogleraar en landschapsarchitect Fuchs Magali leerde me de basics en de cruciale stadia van een interieur ontwerper: kijk naar de ruimte en decoderen, overwegen de locatie en haar geschiedenis .

Beheers een logische voortzetting van BTS Space Design, deze gespecialiseerde opleiding bouwt voort op ideeën eerder verworven met meer autonomie. Het is meer gericht op de werkplek en bereidt zich voor om het personeelsbestand in te voeren door middel van partnerschappen tussen Autograf en sommige bedrijven.

Tijdens mijn eerste jaar Master, onze twee scheidsrechters trainers Frédéric Dupressoir professor / architect DESA en Marie Begel, leraar, ontwerper en colorist, het opzetten van een samenwerking tussen de school en de Post Autograf om een ​​"onderzoeksproject te bereiken ". Het was aan "herontwerp" en heroverwegen Postkantoren op het platteland. Deze ervaring heeft ons in staat gesteld om een ​​reële vraag confronteren en verdedigen onze voorstellen aan een jury van professionals.

Vandaag de dag, dankzij Autograf en Pierre-Yves Graffe (architect, design studio professor en technische haalbaarheid), die al enkele jaren, ik werk in de architectuur en design agency FDL is gevestigd in Beijing met mijn trouwe kameraad Thomas die ook dezelfde cursus als ik Autograf gevolgd. We werken aan verschillende projecten in China bars, boekwinkels, 5 sterren hotels, winkels, bioscopen, appartementen ... U moet weten dat China een werktempo die sterk verschilt van de onze. Dit is een versneld tempo dat een aanpassingsperiode, ondersteuning en grote levensduur van de batterij vergt. Alle opgedane kennis op school zijn erg belangrijk, omdat ze voortdurend worden gevraagd op de werkplek.

Zo kan bijvoorbeeld de uitvoeringsfase van een APS (voorontwerp) in China voor een 500m2 project in 4 dagen worden afgerond: Dag 1: studies en verwijzingen naar zoekopdrachten voor afbeeldingen. Dag 2: conceptualisering van ruimte op Autocad. Dag 3: 3D-modellering ruimte. 4e dag: presentatie over power point met planken van de klant materialen. Deze verschillende stadia van ontwikkeling project zijn identiek aan die we leren op school.

Bovendien, zoals in een architectenbureau, de mondelinge presentatie van een project is van essentieel belang en bijna constant. Dagelijks, om overtuigd van de redenen die ons ertoe gebracht om een ​​bepaald type van het ontwerp de voorkeur boven de andere te zijn. Nu begrijp ik waarom trainers altijd hebben aangedrongen op het maken van ons werk en het verbeteren van ons vermogen om onszelf mondeling te uiten. Dat gezegd hebbende, we spelen veel op school en op het bureau, omdat we ons realiseren de wildste ontwerpen. De Chinese klant houdt van de originele ideeën. "

Laatst bijgewerkt op jan 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Lees meer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Lees Minder