Meester van de verkeerskunde

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

SNELLE FEITEN

  • Hoogwaardig internationaal masterprogramma van 2 jaar of 120 ECTS, volledig geaccrediteerd
  • Multidisciplinaire visie op transport en verkeersveiligheid, inclusief psychologische, sociale, stedelijke, milieu- en infrastructurele aspecten
  • Studenten verwerven professionele ervaring via een (internationaal) înternship
  • Wordt gegeven door gerenommeerde professoren van een vooraanstaande universiteit en het Transportation Research Institute gespecialiseerd in transport en verkeersveiligheid
  • In het hart van Europa : tussen Duitsland, Nederland, Frankrijk en het VK
  • Laag collegegeld voor Belgische, Europese en internationale studenten

Transport drijft onze maatschappij

Een modern en internationaal transport systeem is belangrijk voor het verplaatsen van mensen, goederen en informatie in een lokaal, regionaal en (inter) nationale context. Bovendien is verbonden aan de economische groei! Een continue toename van het verkeer volumes, voor personenvervoer als het goederenvervoer forwarding, leidt tot grote uitdagingen met betrekking tot landgebruik, impact op de stedelijke gebieden, het verkeer veiligheid, doorstroming van het verkeer, luchtvervuiling en reisgedrag.

Een uniek en multidisciplinair masterprogramma

De internationale masteropleiding Transportwetenschappen van de Universiteit Hasselt is een multidisciplinaire masteropleiding die studenten opleidt om transport- en verkeersveiligheidskwesties te identificeren en zelf oplossingen bedenkt, rekening houdend met verschillende parameters: economie, maatschappij, stedelijke ontwikkeling, milieu en infrastructuur. Verscheidene problemen met vervoer en verkeersveiligheid worden dus op een algemene multidisciplinaire manier belicht.

Een uitgesproken internationale oriëntatie

Omdat transport een grensoverschrijdend veld is, is het ook belangrijk om ons te concentreren op internationale aspecten van dit domein. Als Master in Transportation Sciences bieden we je de mogelijkheid om regelmatig van gedachten te wisselen met experts uit binnen- en buitenland. Docenten binnen het masterprogramma worden beschouwd als experts in hun vakgebied - zowel in binnen- als buitenland. Studenten kunnen ook meningen en ervaringen uitwisselen met andere internationale studenten in het programma.

Specialisaties

Studenten kunnen kiezen tussen een specialisatie in verkeersveiligheid of mobiliteitsmanagement

Verkeersveiligheid is een wereldwijd groeiend probleem. Tijdens hun leven is 1 op 3 burgers betrokken bij een verkeersongeval met slachtoffers. In de specialisatie verkeersveiligheid onderzoeken studenten welke factoren (infrastructuur, voertuig, weggebruiker) verkeersongevallen veroorzaken en hoe deze risico's kunnen worden verminderd. In deze specialisatie wordt aandacht besteed aan technologische innovaties op het gebied van infrastructuur en voertuig, en aan hoe menselijk gedrag te begrijpen en te beïnvloeden door middel van beleid, educatie en sensitisatie.

Het programma heeft ook een rijsimulator tot zijn beschikking. Met de rijsimulator kunnen studenten experimenten uitvoeren naar de effecten van fysieke, mentale en visuele beperkingen en de effecten van wegontwerp en omgeving op het rijgedrag in een gecontroleerde omgeving.

In de specialisatie Mobiliteitsmanagement concentreren studenten zich op het beïnvloeden van modale keuzes en het organiseren van transport. Als een bepaald verkeers- en transportaanbod wordt gecreëerd door middel van wegennetwerken, openbaarvervoersystemen, fietsnetwerken ... is het aan u als transportexpert om de uitdaging aan te gaan om dit aanbod zo efficiënt mogelijk te gebruiken (minimale files) en zo duurzaam mogelijk .

Dit vereist een multidisciplinaire aanpak. Om bijvoorbeeld het gedrag van individuen ten gunste van duurzame vervoersmodi (bus, trein of fiets) te beïnvloeden, moeten transportmanagers een reeks diensten of hulpmiddelen ontwikkelen die een aanvulling vormen op infrastructurele en prijsmaatregelen.

Carriere vooruitzichten

Als master in Transportation Sciences kun je werken in een gevarieerd aantal organisaties of beroepen. Transportdeskundigen zijn tenslotte zowel door overheidsinstanties, particuliere bedrijven als in de non-profitsector nodig. Ben je op zoek naar een leuke baan, met veel carrièremogelijkheden, dan is een master in Transportation Sciences de juiste keuze voor jou!

Sommige woorden van onze oud-studenten:

"Spoorwegverkeer is verweven met andere vormen van transport en hangt af van het keuzegedrag van de passagiers. Dat complexe samenspel is de uitdaging in mijn werk. Het multidisciplinaire masterprogramma was de perfecte voorbereiding. "

Pieter-Jan Lateur is adviseur mobiliteit - strategisch onderzoeker bij een nationaal openbaar vervoersbedrijf.

"Mijn diploma in Transporation Sciences geeft me geloofwaardigheid en status bij lokale overheden die geen expertise hebben op het gebied van verkeersveiligheid. Ik kan een verschil maken. "- Veva Daniels is de coördinator van het SAVE-project, dat sensibiliseringscampagnes opzet om de verkeersveiligheid voor jonge kinderen te vergroten. Hiervoor werkt ze samen met overheden van gemeenten en steden.

"De mix tussen theorie en praktijk in het programma was de ideale voorbereiding voor de diverse projecten waarvoor ik nu verantwoordelijk ben." - Maarten De Schepper is hoofd vervoer bij de stad Hasselt. Hij is verantwoordelijk voor het progressieve transportbeleid van de stad.

"Teamwork en presentaties geven werden geïntegreerd met het geheel van het programma. Dankzij deze vaardigheden heb ik snel verantwoordelijkheden verworven in mijn huidige functie. "- Kristof Mollu is consultant bij een onafhankelijk adviesbureau. Hij werkt aan verschillende projecten met een focus op transportplanning en het ontwikkelen van transportmodellen, bijvoorbeeld het in kaart brengen van een netwerk voor goederenvervoer met als doel knelpunten te identificeren en congestie te verminderen.

"Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn interesse in onderzoek. Ik help om nieuwe kennis te creëren, maar ik heb nog steeds een "sociale" baan. Mensen staan ​​centraal in mijn onderzoek. "- An Neven is promovendus bij het Transportation Research Institute. Ze onderzoekt het reisgedrag van personen met een handicap (MS-patiënten) en werkt aan het oplossen van de problemen die ze tegenkomen bij het gebruik van het openbaar vervoer.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Lees meer

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Lees Minder
Hasselt , Diepenbeek + 1 Meer Minder