Meester van de toegepaste psychologie

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Master in de Toegepaste Psychologie

Studeren voor uw Meester van Toegepaste Psychologie aan de Universiteit van Waikato kunt u een grondige kennis van een van de drie belangrijkste gebieden van toegepaste psychologie te krijgen.

U zult uw vakgebied in gedragsanalyse, community psychologie of organisatiepsychologie kiezen. Je krijgt een gedetailleerd inzicht in de achterliggende ideeën met betrekking tot uw gekozen gebied te ontwikkelen, maar ook leren over de fundamentele principes en fundamentele waarden aangesloten op uw vakgebied.

Tijdens uw Master of Applied Psychology studies, zult u de kans krijgen om relevante hands-on ervaring op te doen. Dit zal worden door betrokken te raken bij stages en projecten, waar je wordt verbonden met een scala van organisaties en maatschappelijke groeperingen.

De aard van de werkplekken u zult worden geplaatst is afhankelijk van het vakgebied die je hebt gekozen. Je kon een plaatsing in een educatieve omgeving, zoals een school, universiteit of speciaal onderwijs locatie. U kunt een project te doen bij een kennisinstelling of in een particuliere praktijk. Misschien ga je werken met het bedrijfsleven en de industrie, of in de gezondheidssector. U kunt een plaatsing hebben in een overheidsinstantie, of als het past in uw vakgebied, een dierentuin.

Master in de toegepaste psychologie (gedragsanalyse) - mapppsy (bis)

Behaviour Analysis is een wetenschappelijke benadering van het begrijpen waarom mensen en dieren doen wat ze doen. Het bestuderen van gedragsanalyse zal je leren hoe zowel dierlijke en menselijke gedrag wordt beïnvloed door gebeurtenissen in de sociale en fysieke omgeving en wat u kunt doen om te helpen bij de productie van gedragsverandering te helpen verbeteren leven. Kennis van deze wetenschap van het gedrag en het gedrag-change-technologie zal u helpen bij een verscheidenheid van loopbanen.

Als een veld, gedragsanalyse bestaat uit concepten, principes en technieken. In de MAppPsy (BA) vindt u de basisvaardigheden waarmee gedrag kan worden begrepen en veranderd te leren. De praktische vaardigheden zijn onder andere technieken te definiëren en te meten gedrag, ondernemen functionele analyses van het gedrag, maakt gedragsverandering programma's en de doeltreffendheid ervan te evalueren. Veel van deze technieken en strategieën worden aangeleerd in de cursussen die theoretisch en praktisch leren om verkoopbare vaardigheden te produceren te combineren. De MAppPsy (BA) zal helpen bij het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden, met inbegrip van de vaardigheden die nodig zijn om te begrijpen en kritisch te evalueren gepubliceerd onderzoek. U zult ook verfijnen uw schrijven en presentatievaardigheden door middel van schriftelijke opdrachten en mondelinge presentaties. De cursussen zullen u een goed begrip van de belangrijkste principes en ideeën op dit gebied van de psychologie, en hoe deze toe te passen. Het materiaal bedekt is voor het begrip van zowel menselijk als dierlijk gedrag relevant.

Zodra u uw MAppPsy (BA) hebben afgerond je kan beslissen om verder onderzoek te doen. U kunt doorgaan met een doctoraat op dit gebied, of u kunt ervoor kiezen om een ​​professionele kwalificatie voor uw interessegebied relevant te krijgen.

De Behaviour Analysis cursussen die deel uitmaken van de MAppPsy (BA) een cursus sequentie die door de Behaviour Analysis Certification Board (BACB) heeft goedgekeurd als het voldoen aan de academische eisen voor het examen zitten om een ​​Board Certified Assistant Gedrag Analyst (BCaBA) worden . Voor meer informatie over de BACB zien www.bacb.com.

Bent u geïnteresseerd in toepassingen van gedragsanalyse om menselijk gedrag te zijn dan kun je doorstromen naar verdere postdoctorale studie te voltooien de volledige BACB goedgekeurd volgtijdelijkheid vereist om een ​​Board Certified Behaviour Analyst (BCBA) geworden. De laatste cursussen voor deze sequentie kan afzonderlijk als PGCert (Psych) of voor studenten gevestigd in NZ worden, als onderdeel van de PGDipPracPsych (ABA). Voor degenen die in NZ leidt dit laatste kwalificatie voor de registratie als psycholoog. Afgestudeerden kunnen werken in een reeks van instellingen, bijvoorbeeld, de gemeenschap, de geestelijke gezondheidszorg en het onderwijs, en met een scala van klanten, bijvoorbeeld, volwassenen, gezinnen, kinderen en mensen met een verstandelijke of andere handicap.

Master in de toegepaste psychologie (community psychologie) - mapppsy (com)

Als u ervoor kiest zich te specialiseren in de communautaire Psychologie, zult u de praktische vaardigheden die je nodig hebt om psychologische technieken toe te passen om een ​​scala van maatschappelijke vraagstukken te ontwikkelen. Nieuw-Zeeland wordt steeds meer een diverse samenleving, dus het is van vitaal belang kun je deze technieken toe te passen op een eerlijke en cultureel gevoelige manier - tijdens uw MAppPsy (Com) leert u hoe u dit doet. Je zult het vermogen om complexe situaties te analyseren en passende maatregelen te ontwikkelen. Je wordt geïntroduceerd aan onderzoek en onderzoek methoden, en uit te voeren uw eigen praktijkonderzoek. Gedurende je studie, dan heb je een diepgaand begrip van de belangrijkste ideeën, principes en fundamentele waarden die betrekking hebben op dit gebied van de psychologie te krijgen.

In het eerste jaar van uw MAppPsy (Com) studies, dan heb je ervaring in de menselijke en sociale diensten te krijgen door het invullen van een programma-evaluatie voor een service provider. In het tweede jaar, zult u deze ervaring door te werken met een relevante maatschappelijke organisatie of organisaties te krijgen.

Zodra u uw MAppPsy (Com) heb opgedaan, zul je gekwalificeerd om te werken in de gezondheidszorg, dienstverlening aan de gemeenschap organisaties, ministeries en in prive-praktijk. U kunt ervoor kiezen om contract werk te doen met service organisaties mens als onderzoeker, trainer of adviseur.

De MAppPsy (Com) biedt ook een weg naar de Postgraduate Diploma in de praktijk van Psychologie (Community Psychology). Dit is een jaar werk-based programma geaccrediteerd door de Nieuw-Zeelandse Psychologen Raad van Bestuur, die afgestudeerden in staat stelt om geregistreerde psychologen in Nieuw-Zeeland te worden.

Master in de toegepaste psychologie (organisatiepsychologie) - mapppsy (org)

Als u ervoor kiest zich te specialiseren in de organisatiepsychologie, zult u zich richten op organisatorische en personele (human resources / werknemer) psychologie. Organisatorische psychologen zijn experts in het helpen effectiviteit van de organisatie door het verbeteren van het welzijn van hun werknemers. Tijdens uw MAppPsy (Org), leert u hoe u toegepaste organisatorische onderzoek uit te voeren. Dit onderzoek heeft betrekking op gebieden zoals baan of competentie analyses en onderzoeken. U leert hoe u organisatorische en human resource (personeels) interventies te evalueren.

Gedurende je studie, zul je vertrouwd met hoe organisatiepsychologie initiatieven betrekking hebben op bredere doelen van een organisatie te worden. U zult uw vermogen om te analyseren en de bibliotheek onderzoek effectief uit te voeren te ontwikkelen. Je zult je vaardigheden te verfijnen in de presentatie van de voorstellen en rapporten, zowel schriftelijk als mondeling.

Bij Waikato, heb je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen tijdens je studie te hebben. U zult projecten uit te voeren in verschillende organisaties en je zult in staat zijn om een ​​professioneel netwerk site genaamd IO-net aan te sluiten.

Waikato MAppPsy (Org) studenten leren van experts op het gebied van organisatiepsychologie - Professor Michael O'Driscoll en dr Maree Roche.

Waar zou je MAppPsy (Org) neemt u? Organisatorische psychologen werken in de selectie van personeel en de evaluatie van de prestaties. Ze werken in de opleiding, motivatie en werk attitudes. U kunt ook gebruik maken van uw vaardigheden om te helpen met het werk stress en burn-out. Organisaties kunnen in dienst u om te werken met leiderschap, organisatiecultuur en organisatie ontwikkelingsstrategieën.

Graduate studie opties

  • Doctor of Philosophy (PhD)

Toelating en inschrijving

Om te worden toegelaten tot de MAppPsy, moet u een Bachelor in de Sociale Wetenschappen (of gelijkwaardig) met als hoofdvak in de psychologie hebben afgerond en moet een bevredigend cijfer gemiddelde hebben bereikt over uw 300-niveau psychologie papers - normaal een B + gemiddelde of beter.

Daarnaast moet je naar tevredenheid hebben afgerond 20 punten op 300 niveau Behaviour Analysis, Gemeenschap Psychologie, Organisatiepsychologie of gelijkwaardig.

Kandidaten die niet aan deze eis hebben voldaan kan worden ingeschreven in het BSocSc (Hons) of PGDip in de psychologie in de eerste plaats, met de mogelijkheid van overdracht naar de MAppPsy.

Raadpleeg de Psychologie Graduate adviseur (psyc-grad@waikato.ac.nz) Voor specifieke toelatingscriteria en de vereiste formulieren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing qu ... Lees meer

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing quality research that aims to solve the worlds greatest issues has led to the University being among the 100 universities for research impact. Lees Minder
Hamilton , Tauranga + 1 Meer Minder