Meester van de schone kunsten

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

MFA Curriculum

De Master of Fine Arts in Studio Art is een rigoureus interdisciplinair programma dat afgestudeerde studenten voorbereidt op een carrière als professionele artiest gebaseerd op artistieke innovatie en creativiteit. Het studiocurriculum integreert praktische en kritische vaardigheden op verschillende media en disciplines. Het MFA-programma benadrukt intense en geavanceerde individuele studiopraktijken, creatieve samenwerkingen, informele mentoraten en een rigoureus academisch discours.

Academische aanpak

Master-level afgestudeerde studenten bij SMFA op Tufts ontwikkelen geavanceerde professionele competenties in de beeldende kunst, met inbegrip van het begrip van problemen, zowel huidige als historische; de relatie van die ideeën en bredere wereldideeën; de ontwikkeling van een oeuvre in relatie tot ideeën en theorie; en de realisatie van dat werk in een afsluitende scriptietentoonstelling. Er is ook een nadruk op de beroepspraktijk, dat wil zeggen de vaardigheden die nodig zijn om een ​​carrière te ontwikkelen en te ondersteunen.

MFA Coursework

De SMFA aan de Tufts University MFA in Studio Art is een tweejarig, 15-credit programma dat wordt gedefinieerd door een interdisciplinaire benadering van gevorderd onderwijs door de kunsten. Net als bij de BFA wordt het curriculum ontworpen en uitgevoerd door een faculteit van professionele kunstenaars en wetenschappers.

Studio cursussen

De studiocursussen die MFA-studenten volgen, zijn afhankelijk van hun interesses en ideeën voor scripties. Door een-op-een mentorschap en nauwe academische advisering, zul je een interdisciplinaire benadering van je kunstpraktijk nastreven om je vaardigheden verder te ontwikkelen en nieuwe te leren.

Studenten verkennen traditionele of hybride praktijken die worden ondersteund door een scala aan ruimtes en middelen op onze campus. Als grafisch ontwerper, bijvoorbeeld, zou je kunnen onderzoeken hoe het maken van drukwerk of animatie je praktijk verrijkt.

Seminars

Tijdens het eerste jaar van de studie volgen MFA-studenten het seminar Contemporary Art Practice (CAP). Ze onderzoeken en analyseren een reeks onderwerpen in de hedendaagse kunst en beginnen hun relatie met deze ideeën te definiëren door te spreken, schrijven, onderzoeken en presenteren op manieren die relevant zijn voor hun eigen kunstpraktijk. Studenten leren om te dialogeren binnen een seminaruele context; om relaties op te bouwen en contact te leggen met hun collega's; en om hun leiderschap en analytische vaardigheden te verbeteren. Via het CAP-seminar kunnen studenten kennismaken met hun cohort, elkaars kunstwerken en onderzoeksinteresses. Naast CAP Seminar moeten MFA-studenten zich tijdens de twee jaar binnen SMFA bij Tufts voor nog eens 3 extra seminars aanmelden om hun blootstelling aan hedendaagse kunstpraktijken en kunsttheorie verder te ontwikkelen.

Liberal Arts and Sciences Courses

MFA afgestudeerde studenten zullen twee kunstgeschiedenis op graduate niveau en twee graduate-level vrije kunsten en wetenschappen keuzevakken uit een breed scala van geavanceerde onderwerpen, met de nadruk op diepgaand begrip van een onderwerp en geavanceerde onderzoeks- en schrijfvaardigheden. We moedigen studenten aan cursussen te kiezen die relevant zijn voor hun studiopraktijk, toekomstplannen of voor de hedendaagse kunstwereld.

Critiques & Reviews

MFA-studenten nemen aan het einde van hun eerste drie semesters en in groeps- of individuele kritieken elk semester deel aan beoordelingsraden. De kritieken bieden studenten een mogelijkheid om deel te nemen aan discussies over hun werk en waardevolle feedback te ontvangen van hun leeftijdsgenoten. De beoordelingscommissies fungeren als checkpoints gedurende de twee jaar om de voortgang te beoordelen en een nieuwe gelegenheid te bieden voor een doordachte uiteenzetting over hun werk.

colloquia

De Graduate Colloquia is een forum voor het bespreken van diverse onderwerpen in de productie van hedendaagse kunst die niet noodzakelijkerwijs aan bod komen in het graduate curriculum. Typisch omvat de colloquia een panel bestaande uit professionele kunstenaars, faculteiten en studenten die tijdige ideeën in de beeldende kunst en de kunsttheorie onderzoeken.

Scriptie en tentoonstelling

Tijdens het tweede jaar zullen MFA-studenten een proefschrift ontwikkelen en presenteren tijdens de MFA-thesis-tentoonstelling. Dit is het hoogtepunt van hun tweejarige programma.

Afstuderen Eisen

MFA-studenten moeten in totaal 15 SMFA behalen bij Tufts-studiepunten in studiokunst, inclusief klassen voor vrije kunsten en wetenschappen. Dit omvat het verplichte MFA Contemporary Art Practice (CAP) -seminarie en drie graduate seminar keuzevakken. Let op: studenten mogen zich aanmelden voor niet minder dan twee en niet meer dan drie SMFA op Tufts-credits van studiokunst elk semester.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Graduate programs at Tufts University's Graduate School of Arts combine the atmosphere of a liberal arts college with the state-of-the-art technological resources of a research institution. World-clas ... Lees meer

Graduate programs at Tufts University's Graduate School of Arts combine the atmosphere of a liberal arts college with the state-of-the-art technological resources of a research institution. World-class researchers, personal mentoring, collaborative laboratory facilities, and industry partnerships equip Tufts students with the skills to excel in their chosen specialties and pursue their careers with passion and commitment. Lees Minder