meester van de Health Administration (MHA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voor meer dan 40 jaar, Universiteit van Ottawa MHA-programma op de Telfer School of Management heeft de toekomst voorzien van Health Canada zorgmanagers met de kennis en vaardigheden om te slagen in dit uitdagende gebied. Een essentieel onderdeel van de gezondheid van dit land zorg gemeenschap, is het programma afgestemd op de Telfer School of Management aan de Universiteit van Ottawa en is geprezen door de professionals in de gezondheidszorg in heel Canada voor haar duidelijke toezegging om morgen de gezondheidszorg beheerders te voorzien van een solide fundament in het bedrijfsleven management principes. Het programma een sterke focus op de bedrijfsvoering in combinatie met de links naar leiders in de gezondheidszorg in Canada wetenschappen en beleid gemeenschappen creëert een rijke leeromgeving en biedt studenten de geïntegreerde opleiding, zoals vereist door de gezondheidszorg managers nu en in de toekomst.

Missie

De missie van het MHA-programma is om internationaal te bereiden ethische en maatschappelijk verantwoorde professionals aan het management en leidinggevende posities in de veranderende gezondheidszorg-systeem voornamelijk in Canada nemen, maar ook, en te streven naar excellentie in het beroepsonderwijs, wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke dienstverlening in de gezondheidszorg .

De MHA programma staat voor full-time of part-time studie, met de gemeenschappelijke kern cursussen (van de MBA en de MHA) beschikbaar in het Engels of Frans. De gezondheid van MHA specialisatie cursussen zijn alleen beschikbaar in het Engels. De MHA vereist een administratief ingezetenschap van ten minste 16 weken dat de studenten ervaring in de gezondheidszorg of de gezondheid van het beleid uitzet, om hun academische ontwikkeling en professionele groei verder te integreren in de gezondheidszorg.

Doelen en Doelstellingen


Gezien haar missie, zal het MHA-programma streeft de volgende vier doelen:

 • bieden rigoureus en relevant onderwijs in de gezondheidszorg beheer;
  relevant gedrag gezondheidsmanagement onderzoek;
 • Kondigen continue kwaliteit groei van haar programma en studenten;
 • bevorderen van maatschappelijke activiteiten in de gezondheidszorg management

Programma-onderdelen


1. Fundamentele business-management vaardigheden


De Universiteit van Ottawa MHA is een rigoureuze 15-maanden durend programma dat bestaat uit drie componenten. Ongeveer 50 procent van het programma credits nodig zijn in de kern component, waar studenten leren fundamentele business-management vaardigheden en richten zich op essentiële disciplines op het gebied van gezondheidsmanagement.


2. Health Administration


Van het programma tweede component bestaat uit specialisatie modules voor de gezondheid van toediening. Steunend op de deskundigheid van MHA professoren en professionals in de gezondheidszorg, de modules richten zich op de kloof tussen eisen van de markt en de vaardigheden die worden verwacht van de gezondheidszorg managers, de studenten met gespecialiseerde tools en kennis van vitaal belang voor hun loopbaan in de zorgsector. Recente modules zijn opgenomen:

 • strategieën voor alternatieve financiering plannen;
 • plannen om het Canadese Rode Kruis weer op te bouwen;
 • het gebruik van informatietechnologie om de gezondheidszorg te leveren aan patiënten in afgelegen gebieden;
 • gezondheidszorg dienstverlening in de Canadese strijdkrachten;
 • de universaliteit van de professionele competenties, en
 • de rol van de politiek bij de besluitvorming in de gezondheidszorg

3. Residentie


De derde component van de administratieve-residency-biedt studenten mogelijkheden om te werken in het leiden van zorginstellingen, zodat studenten om deel te nemen beslissingen van het management en de ervaring van dag tot dag leven in de gezondheidszorg. De administratieve ingezetenschap component omvat de deelname van de faculteit, mentoren en een netwerk van professionals in de gezondheidszorg bekend als leermeesters.

Toelating tot de MHA

In de aanvraag aan de MHA-programma, moet de student kiest om te studeren in het Engels of in het Frans en zijn geplaatst, eenmaal toegelaten, in een cohort / werkgroep dienovereenkomstig.

Bij de toepassing van het programma, moeten de kandidaten de volgende gegevens:

 • een uitdraai van de Submission Samenvatting
 • een niet-terugvorderbare kosten van de aanvraag
 • Afgelopen academische prestaties
 • Gerelateerde werkervaring
 • twee vertrouwelijke brieven van aanbeveling
 • Een narratieve verklaring
 • gestandaardiseerde test - GMAT is verplicht
 • Bewijs van taalvaardigheid
 • Persoonlijk interview
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Accreditaties