Meester van de fotografie

Avans University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Meester van de fotografie

Avans University of Applied Sciences

De Master of Photography is een twee jaar full-time programma. Het biedt ambitieuze kunstenaars een kritische context waarin ze hun praktijk kunnen verdiepen en de basis leggen voor een lange termijn, duurzame carrière in de kunsten.

Een betrokken en vloeistof positie

Als enige masteropleiding in Nederland gewijd aan fotografie, we opereren vanuit een zo breed mogelijke definitie van het medium. De documentaire discours en-lens-based media theorie zijn aanknopingspunten voor een onorthodoxe verscheidenheid van culturele productie. Studenten en docenten werken in een breed scala van contexten, waaronder film, performance, schrijven, activisme en curatie.

Leerplan

In de kern van het programma is de student zelf-gericht onderzoek en studio praktijk. Een sterke theoretische component, in combinatie met begeleiding van een faculteit van gerenommeerde kunstenaars, begeleidt studenten in de richting van de ontwikkeling van de procesmatige aanpak van de artistieke productie. De kwaliteiten en problemen die specifiek zijn voor-lens-based media worden verkend vanuit de conceptuele rijk.

Wat te verwachten

  • Een dag per week is gewijd aan presentaties van het onderhanden werk en de individuele en collectieve feedback.
  • Ongeveer twee dagen per week zijn gewijd aan de theoretische en academische studies.
  • Evenveel tijd (2-3 dagen per week) is vereist voor zelf-studie.
  • Na elke drie weken, is er een curriculum-vrije week aan het werk op uw onafhankelijke projecten te vergemakkelijken

Waar je zal bestuderen

De afdeling Fotografie is gehuisvest in een voormalige seminarie in het historische Breda. Gelegen in een klein bos aan de rand van de stad, deze inspirerende locatie biedt de ruimte en de nodige aandacht aan uw praktijk te verdiepen.

U krijgt toegang tot uitgebreide netwerk van middelen en werkplaatsen van de academie hebben. Dit geldt ook voor fotografie en editing studio's, een workshop boekbinden, een donkere kamer voor speciale processen en analoog printen, en nog veel meer.

Internationaal netwerk

Het programma onderhoudt sterke verbindingen naar de belangrijkste instellingen in Nederland en in het buitenland. Recente partnerschappen zijn: EYE (Amsterdam), Garapa Collective (São Paulo) en Parsons School of Design (New York). Er is een levendige rooster van gastdocenten en sprekers, en studenten regelmatig hun praktijk toe te passen in een professionele context door het uitvoeren van projecten in instellingen en kunstenaarsinitiatieven ruimten buiten de academie. Dit omvat de laatste afstudeertentoonstelling, wat gepaard gaat met een proefschrift.

Een kenmerk van het programma is de jaarlijkse studiereis. Recente excursies zijn Teheran (2016), Wit-Rusland (2015) en São Paulo (2014).

Admissions

Het programma staat open voor Bachelor in de fotografie en film afgestudeerden en het beoefenen van professionals in het veld, en in sommige gevallen voor aanvragers uit andere verwante disciplines en achtergronden.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
2 jaar
Voltijd
Price
Prijs
Contact school
Information
Deadline
Contact school
Locations
Nederlanden - Breda, Noord-Brabant
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Contact school
Einddatum Contact school
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Breda, Noord-Brabant
Aanmeldingslimiet Contact school
Einddatum Contact school