Meester van de architectuur

Algemeen

7 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De cursus is gericht op het voeden van de architecten die goed vertrouwd met het verleden, zijn zich bewust van de nieuwste innovaties en intellectueel geaard om architectuur en design waar te nemen voor het heden en de toekomst. Het zou natuurlijk een onderzoekscultuur, waar de studenten worden aangemoedigd om te leren door te experimenteren en te begrijpen architectuur in een diverse culturele en ecologische context te ontwikkelen.

Belangrijkste kenmerken

 • De postdoctorale cursus is opgezet als een platform voor het uitvoeren van diverse onderzoeksprojecten en het starten van het promotieonderzoek programma's in de toekomst.
 • De cursus vindt zijn behoefte in te prenten binnen de studenten, de mogelijkheid om te gaan met de hedendaagse kwesties met betrekking tot architectuur en anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen in de architectuur en het architectonisch ontwerp praktijk.
 • Het geeft een kans om hun ontwerp vaardigheden opnieuw gemalen en drang voor onderzoek door het nastreven van hun begrip van de architectuur door middel van de nieuwste innovaties in de technologie.

De minimale duur van de programma's is 4 semesters, maar in ieder geval niet meer dan 8 semesters met uitzondering van de semesters ingetrokken op medische gronden.

De volgende normen zal in het algemeen bij het toekennen van studiepunten voor cursussen worden gevolgd.

 • Één krediet voor elke les / werkcollege uur per week per semester.
 • Één krediet voor elk ontwerp studio / proefschrift / scriptie zitting van twee periodes per week per semester.

Het curriculum van Maart. is zo ontworpen dat de minimale voorgeschreven kredieten die vereist zijn voor de toekenning van de graad is binnen de grenzen van 80-95.

De voertaal, het onderzoek en de taal van het project rapporten is Engels.

ThesisWork

Proefschrift wordt uitgevoerd onder toezicht van een gekwalificeerde leraar in de betrokken afdeling worden uitgevoerd.

 • Een kandidaat kan echter in bepaalde gevallen worden toegestaan ​​om te werken aan het project in een industrieel / Research Organization, op basis van de aanbevelingen van HOD, met goedkeuring van het hoofd van de instelling. In dergelijke gevallen wordt het proefschrift gezamenlijk worden begeleid door een supervisor van de afdeling en een deskundige van de organisatie en de student wordt opgedragen aan de directie regelmatig te ontmoeten en om de vergaderingen toetsingscommissie voor de evaluatie van de voortgang bij te wonen.
 • Het proefschrift wordt voor een minimum van 15 weken tijdens het laatste semester worden voortgezet.
 • Elke kandidaat doet M. Arch. moeten worden aangemoedigd om een ​​document te sturen voor publicatie in een Journal of een conferentie op basis van zijn / haar scriptie werk.

Vacatures

 • De M.Arch. Natuurlijk verbetert carrièremogelijkheden in de regering en de particuliere sector met het oog op de uitdagingen van de hedendaagse gebouwde omgeving te ontmoeten.
 • helpt bij de verbreding van het spectrum van kennis in het ontwerpen van gebouwen, stadsplanning, GIS, en ook in het planningsproces van de steden.
 • plaatsen van de afgestudeerden in betere posities aan ondernemers en starten hun eigen adviesbureaus.
 • biedt betere mogelijkheden om afgestudeerden in het nastreven van hun carrière in de academici.
 • biedt een ideaal platform voor de voortzetting van het onderzoek in het land en in het buitenland.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the a ... Lees meer

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the academic year 2008-09 and under the name HITS (Hindustan Institute of Technology and Science). Lees Minder
Chennai , Chennai , Delhi , Coimbatore , muskaatdruif , Colombo , Kochi + 6 Meer Minder