Meester van artistiek leider in video game creatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Pascal Luban, game ontwerper en creatief directeur (Ubisoft, Activision, Sony, DICE), is de referentie professional die is belast met het onderwijs validatie van deze training.

Deze Master wil heel concreet te zijn. Het is opgebouwd rond de student video game project. Deze zullen moeten ontwerpen, ontwikkelen, publiceren en verkopen hun spel. Als het het succes kent, kunnen ze zelfs het genereren van inkomsten. En als dat niet het geval is, het feit van het zien van zijn naam koppelen aan een gepubliceerde spel is een groot adreskaartje.

Programma:

  • Geavanceerde Academische Opleiding: Computer Graphics, Programming, Design - Introductie nieuwe vaardigheden: Marketing, project management, rechtsgronden - Ontwikkeling van een spelconcept en het prototype.
  • Game Development - De voorbereiding van de marketing campagne - Publicatie en marketing van het spel (monitoring van de gemeenschap, de voortzetting van de communicatiecampagne, animatie spel) - Academic geavanceerde training om hen voor te bereiden voor het opzetten van hun eigen studio: Ondernemerschap, beheer - Voorbereiding van een tweede project (individueel of in groep), die studenten zal trachten te ontwikkelen na de master.

De training vereist 25 weken van de verplichte nascholing op de werkplek.

Training doel:

De industriële structuur van de video game-industrie vandaag de dag bestaat voornamelijk uit kleine teams beginnen met het ontwikkelen van hun eigen project. Publiceren van zijn spel is de sleutel tot beleggers of FAJV overtuigen en ontgrendelen toekomstige financiering worden. Het doel van deze cursus is voor de student: - Ontwerp en ontwikkeling van een videogame - Breng de expertise die het nodig heeft apparaten - Geef de mogelijkheid om in aanraking komen met de realiteit van de post-publicatie - Boven , bieden de eerste gelegenheid door het te laten ontwikkelen, publiceren en op de markt een toneelstuk.

Validatie van een double degree: een titel erkend door de staat Level I (Bac + 5) en een internationaal diploma.

toelatingseis:

Houd een titel of diploma niveau II (Bachelor, Bachelor) en scholing van drie jaar van het hoger onderwijs op het gebied van gaming of 3D hebben afgerond.

voorwaarde:

Creativiteit, multidisciplinaire technologische gevoeligheid, communicatieve vaardigheden, computervaardigheden en software (Photoshop, 3DS Max, game-engine, programmering, ...), kunst en hedendaagse cultuur, autonomie, team spirit.

Transacties:Het diploma houder, met zijn multidisciplinaire aanpak kan een ontwikkeling studio integreren en effectief te passen in een klein team. Hij zal de verantwoordelijkheid voor het gehele traject, van analyse van de behoeften aan de sponsor tot realisatie en uitvoering van de acties waarvoor zij garant voor de naleving en de kwaliteit te dragen. De rol van de artistiek directeur is zowel strategische, organisatorische en bestuurlijke, en volgens de structuren waarin zij actief is, realiseert sommige of alle van de volgende gebieden:

  1. een verzoek van de klant analyse en definitie van de strategische aanbevelingen
  2. voorstel Development
  3. Ontwerp en uitvoering van het project
  4. Management Team
  5. Competitive intelligence, markt- en technologische trends en artistieke
  6. financieel beheer van de acties

Afhankelijk van de specialisatie, zal hij ook deelnemen aan de realisatie van de personages en het landschap in 3D, animatie karakters, of integratie / scripting gegevens in real-time engine van het spel. De sterke ontwikkeling van de "serious games" biedt nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars van videospellen, zoals blijkt uit de oprichting van gespecialiseerde bedrijven in deze innovatieve sector.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Lees meer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Lees Minder