Meester van artistiek leider in de grafische vormgeving

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Grafiek, grafisch ontwerp, reclame, uitgeverijen, bewegwijzering, verpakking ... Er zijn veel gebieden die gebruik maken van vaardigheden Art Directors.

Deze Master verkrijgbaar in twee optie, Chart schepping en de schepping Advertising, kruisen conceptuele en semantische leren, visuele, technologische en management.

Gedurende de twee jaar van de opleiding, naast het persoonlijk werk valideren elk onderwerp bestudeerd, wordt voorgesteld om leerlingen individueel uitvoeren van een project jaar en een speciaalzaak.

Studenten worden ook geconfronteerd met het project management bureau, met de oprichting van collectieve tweede jaar. Elke groep aangemaakt moet realiseren in jaar drie echte projecten met echte sponsors, klanten die naar school of studenten die tot het netwerk aangevraagd.

De training vereist 25 weken van de verplichte nascholing op de werkplek.

Het gebied van grafische vormgeving strekt zich uit van de typografie aan de enkel beeld. Deze Master vormgeven van professionals die ontwerpen, in vorm te krijgen en de coördinatie van de uitvoering van een visuele communicatie proces. Het voornaamste doel is de functie van de art director in de reclame en visuele communicatie agentschap, dat vereist, naast onmiskenbare creatieve kwaliteiten, management vaardigheden en expertise in de sector.

Training doel:

Word een expert die komt van ontwerp tot realisatie van communicatieprojecten. Validatie van een double degree: een titel erkend door de staat Level I (Bac + 5) en een internationaal diploma.

toelatingseis:

Houd een titel of diploma niveau II (Bachelor, Bachelor) en scholing van drie jaar van het hoger onderwijs hebben voltooid op het gebied van visuele communicatie en grafisch ontwerp.

Transacties:

In een communicatiebureau, een reclamebureau of communicatie afdeling van een bedrijf, de artistiek leider in de grafische vormgeving is verantwoordelijk voor de visuele dimensie van een communicatiecampagne en is betrokken bij de verschillende fasen van het ontwerp, onderhandelingen over en de uitvoering van projecten om te rijden. Het creëert en beheert alle van de grafische vormgeving en de werklast van de verschillende professionals die betrokken zijn bij het project begeleidt.

Getuigenis van een oud-leerling van Master in Graphic Design Art Director:

stoeterij

"Ik ging naar Autograf BTS Graphic Design gedrukte media in de eerste optie, en de sfeer was geweldig tijdens mijn opleiding. Ik heb een grote design studio cursussen herinneren waar we een echte bewustwording van de handel, we beoordeeld alles wat we kunnen doen, is onze creativiteit sterk ontwikkeld.

Zodra mijn BTS en haakte mijn Bachelor Ik ging op Master Art director in Graphic Design Ik wilde het werk te krijgen en dankzij de afwisseling, vond ik een interessante positie, voor het eerst in een bureau gespecialiseerd in operationele marketing waar ik liep, en dan in het tweede jaar binnen de Cafeïne bureau, waar ik was assistent artistiek leider.

Na deze ervaringen, werkte ik voor W & Cie bureau waar ik de wereld van de fotografie benaderd. Gedurende die twee jaar, had ik de kans op het Amundi merk grondgebied te werken en dus regisseren fotoshoots en commercials voor een wereldwijde campagne.

Vandaag ben ik een art director in het agentschap Extreme Muse, ik werk voor een luxe budgetten zoals Ulysse Nardin (Zwitserse horlogemaker), Samsung, Nespresso, LVMH, Kering ... maak ik een werk van ideeën ontwerper die gaat op zoek naar fotografen en universum door middel van het opstellen van instructies en de richting van de schietpartijen aan de verwezenlijking van retoucheren en fotomontages. "

Laatst bijgewerkt op jan 2017

Over de school

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Lees meer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Lees Minder