Meester intercultureel management conflict

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Master Intercultureel Conflict Management

De "Interculturele Conflict Management" Master programma werd gelanceerd door de Alice Salomon University of Applied Sciences (ASH) in 2002, onder invloed van de begrippen van de Kosovo-oorlog in het voormalige Joegoslavië in 1998 en 1999. Onder de indruk van deze oorlog en het is vergezeld wreedheden de ASH besloten om een ​​masteropleiding aan deskundigen voor te bereiden op het werk in conflictpreventie, de resolutie en het beheer te installeren.

Missie

In de erkenning van de veranderingen die worden ervaren door veel samenlevingen als gevolg van de toenemende mondiale onderlinge afhankelijkheid, de Alice Salomon University of Applied Sciences (ASH) is het aanbieden van een Master of Arts in Intercultureel Conflict Management (MA-ICM) om professionals capacitate van over de hele wereld voor hun werk het bevorderen van sociale ontwikkeling en het inperken van de bestaande en toekomstige conflicten. In overeenstemming met de waarden van sociale rechtvaardigheid en de rechten van de mens en ondersteund door de Universiteit van de lange traditie in de sociale advocatuur, de MA-adres problemen en complexiteiten opgevoed door een globaliserende wereld vanuit een internationaal en interdisciplinair perspectief. Het programma is een antwoord op de uitdagingen van het conflict, diversiteit, sociale uitsluiting, migratie, schendingen van de mensenrechten en de menselijke exploitatie.

De Master of Arts in Intercultureel Conflict Management is bedoeld om studenten uit verschillende culturen en een breed scala aan professionele achtergronden met een diep begrip van de relatie tussen democratie, participatie, sociale uitsluiting, mensenrechten en conflictbeheersing theorie en praktijk. Het curriculum, sterk toepassingsgericht, bereidt de deelnemers om te werken in gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties van de internationale samenwerking en ontwikkelingssamenwerking, humanitaire hulporganisaties en lokale, regionale of internationale organisaties bevordering van sociale ontwikkeling en het omgaan met bestaande en toekomstige conflicten.

programma Ontwerp

De Master ICM wordt onderwezen in het Engels en / of Spaans en is gebaseerd op de professionele, culturele en politieke diversiteit van studenten en docenten. Interculturele en interdisciplinaire studie en de verscheidenheid van gedachten en gelooft zijn de belangrijkste kader van de ICM. Instructie over de MA-programma wordt geïnformeerd door beginselen en waarden als gevolg van een inclusieve en community-gerichte benadering met een doelpunt in de richting van sociale transformatie en de realisatie van de mensenrechten. Op basis van een epistemologische en constructivistische aanpak, de MA-ICM combineert benaderingen uit de postkoloniale studies, transnationalisme, ongelijkheid onderzoek en de internationale en mensenrechten wetgeving.


De complementering van deze theoretische benaderingen met een verwijzing naar de gemeenschap en participatie en het opnemen van methoden die worden gebruikt in de internationale ontwikkelingssamenwerking en het oplossen van conflicten, biedt de unieke mogelijkheid om de theoretische kennis van de sociale conflicten met praktische instrumenten en methoden aan te vullen om de sociale ontwikkeling werk in de te realiseren en met de gemeenschappen bedreigd door sociale uitsluiting en schendingen van de mensenrechten. Bevordering van sociale ontwikkeling, democratie, participatie en sociale integratie op lokaal niveau wordt gezien als een belangrijk middel om vreedzame conflictoplossing op lokaal, nationaal en internationaal niveau te vergemakkelijken.

job perspectieven

De Master-ICM van het Alice-Salomon University of Applied Sciences, vanwege zijn unieke combinatie van theoretische studies en toepassingsgerichte vorming op instrumenten en methoden is de ideale voorbereiding voor het werken in de lokale, nationale of internationale organisaties op het gebied van internationale sociale ontwikkeling, humanitaire hulp, mensenrechten, maatschappelijke organisatie, de civiele vrede service en conflictoplossing. Mogelijkheden zijn onder andere de werkgelegenheid in deze gebieden door middel van professionele rollen, bijvoorbeeld, als veldwerkers, project managers, begeleiders, trainers, bestuurders, advocaten of onderzoekers in de nationale en internationale gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en de private sector.

Studenten die nu de MA-ICM werk aangevuld met bijvoorbeeld

- Ministeries van hun land van herkomst;

- Internationale organisaties zoals de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM);

- Ontwikkelingssamenwerking organisaties zoals Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ), Arbeitsgemeinschaft für Entwicklungshilfe eV (AGEH);

- Conflict organisaties zoals Ziviler Friedensdienst (ZFD), het Europees Centrum voor Conflict Preventie (CCP);

- Verschillende stichtingen, NGO's en Worker's Unions

Sommige alumnies zetten hun academische opleiding en ingeschreven in de PhD-programma's, bijvoorbeeld aan de Vrije Universiteit van Berlijn, de Universiteit van Sussex Engeland, Universiteit van Haifa Israël of al werken als research fellows.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Our university has a unique profile that results, in part, from its intriguing history and long tradition. This is a place where diversity and gender mainstreaming, health promotion and a pro-family e ... Lees meer

Our university has a unique profile that results, in part, from its intriguing history and long tradition. This is a place where diversity and gender mainstreaming, health promotion and a pro-family environment receive high priority, as do cultural activities and international exchange. The university is also firmly anchored in national and international networks in the areas of academia, research and the professional world.On the following pages we will introduce you to the features that give the Alice Salomon University of Applied Sciences its distinctive character. Lees Minder