Meester in softwaretechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze drie semesters, internationaal georiënteerde opleiding is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie voor zeer gemotiveerde, teamgerichte software-experts.

Studenten leren en passen state-of-the-art technologie en standaarden toe op het gebied van softwareontwikkeling, informatiebeheer, computernetwerken en elektronische handel. De meest recente theorieën, technieken en standaarden op het gebied van softwareontwikkeling, gegevensbeheer en computernetwerken moeten in wetenschappelijke termen aan studenten worden gegeven. Studenten uit de Europese Unie kunnen ook in deeltijd studeren. Het part-time programma duurt vijf semesters.

Carriere vooruitzichten

Het masterprogramma in Software Technology bereidt zich voor op leiderschaps- en ontwikkelingstaken. Na succesvolle afronding is er een verscheidenheid aan toepassingen met zeer goede carrièrekansen in IT- en telecommunicatiebedrijven, in onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van industriële en commerciële ondernemingen, evenals in softwarebedrijven en adviesbureaus. De graad komt in aanmerking voor een mogelijke promotie.

Profiel

Het eerste en tweede semester behandelen geavanceerde theorieën, methoden en technieken op het gebied van softwareontwikkeling, gegevensbeheer, projectbeheer en computernetwerken.

Deze omvatten onder meer de lezingen in Advanced Topics in Software Engineering, Databases en Software Project Management, evenals lezingen in System Design en Middleware Technology. Een keuzemodule in elk semester maakt diepere kennis mogelijk in formele methoden, bijvoorbeeld »cryptografische algoritmen« en in de nieuwste technologische kwesties, zoals »Business Intelligence«.

Een groot software-project - verspreid over het hele tweede semester - geeft een praktische basis aan theorieën en methoden voor de masterthesis in het derde semester. De masterproef wordt meestal gedaan in de industrie en richt zich op de toepassing van wetenschappelijke methoden in de praktijk.

Master Thesis

Het proefschrift wordt meestal geschreven in samenwerking met lokale bedrijven en omvat analyse, ontwerp, implementatie en testen van bepaalde softwarecomponenten, gerelateerd aan de modules die in de cursus worden onderwezen.

Toelating Vereisten

Kandidaten voor de masteropleiding Softwaretechnologie moeten een universitair diploma bezitten met een score die bovengemiddeld is, ofwel in de informatica die minstens 3 jaar universitaire of gelijkwaardige kennis vereist, met kennis van databasesystemen, datastructuren en algoritmen, objectgeoriënteerde programmering, software Engineering, Software Project Management en Distributed Systems.

Verder moeten alle aanvragers, behalve moedertaalsprekers, resultaten van een Engelse taaltest invoeren, hetzij TOEFL of IELTS, om hun vermogen om actief deel te nemen aan Engelstalige lessen te demonstreren en een masterscriptie te schrijven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Tradition and Innovation – key characteristics of the HFT Stuttgart. Founded in 1832 as the „Winter School for Building Craftsmen“, today the HFT Stuttgart offers a broad spectrum of accredited Bachel ... Lees meer

Tradition and Innovation – key characteristics of the HFT Stuttgart. Founded in 1832 as the „Winter School for Building Craftsmen“, today the HFT Stuttgart offers a broad spectrum of accredited Bachelor and Master’s Programs. Lees Minder