Meester in slimme steden

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Smart Cities. Ontwerpen met de burgers

Toen de slimme stad begrip ontstond tijdens de laatste tien jaar, vormde de bijdrage van informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor de ontwikkeling van steden voor het leren, aanpassing en vernieuwing. Echter, sindsdien is het concept is verschoven naar een meer neoliberale houding gepromoot door multinationals, die ICT zien als een middel om het concurrentievermogen van steden door de ontwikkeling van de digitale economie.

De Master's degree in Smart Cities. Ontwerpen met de burgers, gecoördineerd door het Design for All Foundation en Bau Design College van Barcelona is de aanpak die het concurrentievermogen, economische ontwikkeling en verbeterde efficiëntie in steden niet een doel op zich moet zijn. Integendeel, moet het natuurlijke gevolg van de actieve betrokkenheid van burgers bij de ontwikkeling van stedelijke samenlevingen naar meer duurzaamheid, Zoals de harmonieuze ontwikkeling van een stad alleen kan worden bereikt door de wil en empowerment van gezondere, meer creatieve en maatschappelijk betrokken burgers.

Een stad kan alleen "slimme" zijn als de burgers gezamenlijk de uitdaging van innovatieve intelligent en duurzaam, met als doel het creëren van meer leefbaar, levensvatbare en rechtvaardige steden.

Dit programma richt zich daarom op een andere kijk op de uitdagingen voor steden en de mogelijkheden die de openstelling van deze eeuw te bieden, bieden de studenten niet alleen een begrip van stedelijke vraagstukken, maar ook praktische kennis en de mogelijkheid om instrumenten te gebruiken om co-creatie met de burgers te vergemakkelijken ontwerpen slimme, duurzame steden.

ALGEMENE DOELSTELLINGEN VAN DE TRAINING

De doelstellingen van de opleiding van deze master zijn: - Om de realiteit van steden vanuit verschillende perspectieven te ontdekken en om te ontdekken hoe de laatste beïnvloeden de kwaliteit van leven, duurzaamheid, evenwicht en sociale ontwikkeling van de gemeenschap.

 • Om de bevindingen specifieke behoeften te uiten en aan de eisen die de mogelijke oplossingen moet voldoen te identificeren.

 • Om de ontwikkeling van strategieën en technieken in ontwerp dat innovatieve oplossingen kunnen worden voorgesteld aan de lokale besturen en sociale agenten voor de verbetering van de kwaliteit van het leven, van de sociale ontwikkeling, en van de aantrekkelijkheid en de duurzaamheid van de stad door de deelname van de burgers en het gebruik van ICT.

 • Om te leren hoe succesvol te ontwikkelen, in een team, een compleet en uitvoerbaar project dat op een innovatieve manier zal bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van de burgers. SYLLABUS

MODULE INHOUD

Module I - Overzicht van de stad. Burgers en de stad.

Meer informatie over de context in steden vanuit verschillende perspectieven en hoe dit van invloed zijn bewoners. Begrijpen van de verschillende uitdagingen en kansen waarmee steden worden geconfronteerd.

 1. De evolutie van de steden tot de dag van vandaag: sociale, politieke en ruimtelijke modellen.
 2. Stadsdiensten: nutsvoorzieningen (water, energie en communicatie), de openbare straatverlichting, wegen en verkeer, openbaar vervoer, bewegwijzering, kwaliteit van het milieu, het schoonmaken van de openbare ruimte, afval en afvalwater beheer, onderhoud, beveiliging, civiele bescherming, overheid, onderwijs, openbaar gezondheidszorg, sociale diensten, stedenbouw, volkshuisvesting, planning van de economische en toeristische activiteiten, de gebruiker en de consumentenbescherming, begraafplaatsen.
 3. De toepassingen van de stad en haar interacties: huisvesting, onderwijs, werk, cultuur, religieuze diensten, sport, handel, industrie (verwerking / digitale / culturele industrieën etc.), professionele dienstverlening, toerisme, mobiliteit, logistiek, associatieve en maatschappelijke activiteiten, criminaliteit etc.
 4. Kwaliteit van leven in de stad.
 5. Migratiestromen en hun impact op de steden.
 6. Menselijke diversiteit in steden.
 7. Fysieke en sociale virtuele netwerken.
 8. Efficiëntie en inefficiënties in de steden; uitdagingen en kansen.
 9. De impact van ICT op de sociale structuur, over het beheer van steden en hun innovatiepotentieel.
 10. Stad veerkracht.

Module II - Gereedschap te analyseren en visualiseren van de stedelijke context en voor de ontwikkeling van innovatieprojecten.

Ontdek en gebruik maken van de methoden en instrumenten die nodig zijn voor studenten om hun projecten uit te voeren.

 1. Methoden en instrumenten te analyseren en visualiseren stedelijke situaties: demografische en statistische analyse, cartografie en Geografische Informatie Systemen (GIS).
 2. Methoden en hulpmiddelen voor innovatie: design thinking, inlevingsvermogen, creativiteit, rationaliteit, technologie-implementatie-markt (TIM), co-creatie met de burgers.
 3. Methoden en gereedschappen voor projectontwerp en beheer: Seven onderling afhankelijke succesfactoren, Business Model Canvas en vernedert methode.

Module III - Innovatie project

In staat zijn om een ​​complexe, haalbaar, team project dat een vernieuwende bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven van de burgers biedt succesvol ondernemen.

Ontwerp, de ontwikkeling en de tentoonstelling van een haalbare innovatieproject waarin burgers en de stad zal verrijken door al zijn fasen: het bepalen van de omvang, het definiëren van het idee, tot oprichting van doelstellingen, het identificeren van partners, het selecteren en het verwerven van kennis en middelen, de planning en de presentatie, te beginnen om te zetten het project in de praktijk.

CARRIERE MOGELIJKHEDEN

De professionele toepassing van de kennis en vaardigheden die zij tijdens deze master verworven kan binnen twee belangrijke gebieden worden gebruikt:

 • Professionals die al werkzaam als gemeenteraad functionarissen of gekozen leden, of als specialist of managers in bedrijven die diensten leveren aan steden.
 • Professionals die willen het project element gebruiken om hun eigen ondernemende of economische venture of maatschappelijke activiteiten te lanceren.

FACT SHEET

Edit: 1st Edition

Kwalificatie: Master's in Smart Cities. Ontwerpen met Burgers geaccrediteerd door de Universidad de Vic - UCC. Studenten zonder universitair diploma zal een University Extension Studies Diploma ontvangen.

CREDITS: 60 ECTS

School periode: Van 19 oktober 2015 tot en met mei 2016. Final Project Presentatie: juni 2016

Tijdschema: Maandag tot donderdag van 19u tot 22u

Mode: Blended learning

Taal: Spaans / Engels (tweetalig onderwijs personeel)

Prijs: 6600 €

Toegang: Het is raadzaam te hebben gehad eerdere opleiding of ervaring in een van de volgende gebieden: architectuur, planning, engineering, ontwerp, sociale wetenschappen, culturele revitalisering, faciliteren, economie, gezondheid, informatie- en communicatietechnologie (ICT), sociale netwerken, de journalistiek, wet of het management (bedrijfsleven, overheid of NGO).

Waarnemingen: Intensieve cursus Spaans voor buitenlandse studenten bereid zijn toe te passen op de Master degree (keuzevak). Van 10 september tot en met oktober, 2; van maandag tot vrijdag (4 uur / dag) - 395 €.

Laatst bijgewerkt op jun 2015

Over de school

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Lees meer

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Lees Minder