Meester in kunst in theologie en religieuze studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen

De Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen (120 ECTS - 2 jaar) rust je uit om les te geven, organisaties en kerken te leiden en deel te nemen aan actuele theologische debatten die relevant zijn voor kerk en samenleving.

 • Naast focus op fundamentele en methodologische vragen, biedt de Master's Degree een breed scala aan cursussen over specifieke onderwerpen.
 • Tutorials en seminars versterken uw onderzoeksexpertise. Tegelijkertijd verwerf je vaardigheden voor een leidinggevende of pastorale rol en ontwikkel je persoonlijk je theologie.
 • In de masterproef leer je een onafhankelijke bijdrage te leveren aan theologisch onderzoek.
 • Het programma, gedoceerd in het Engels , is bedoeld voor internationale studenten.

Specialisaties

Het gezamenlijke onderdeel (35 ECTS) bevat cursussen van de verschillende afdelingen, met speciale aandacht voor de methodologie van onderzoek en exegese.

De drie specialisaties streven elk naar verdieping in het specifieke vakgebied van werk en onderzoek (70 ECTS) en culmineren in een scriptie ter waarde van 30 ECTS. Daarnaast kun je gebruik maken van 15 ECTS gratis keuzevakken.

 • BIJBEL & THEOLOGIE
  • Je concentreert je op de klassieke theologische disciplines: het Oude Testament, het Nieuwe Testament, de Historische Theologie en de Systematische Theologie. Deze specialisatie biedt een breed scala aan cursussen, zodat u zich kunt concentreren op uw interessegebieden.
 • KERK & PASTORALE MINISTERIES
  • Je bent gespecialiseerd in praktische theologie en recente ontwikkelingen op het gebied van kerkontwikkeling, leiderschap en veranderende machtsstructuren. Je verwerft kennis en vaardigheden om pastorale verantwoordelijkheden op te nemen en een leidende positie in de kerk of de samenleving.
 • RELIGIE & ONDERWIJS
  • Je bestudeert perspectieven op het goddelijke en geloof in verschillende wereldreligies, waarbij je aandacht besteedt aan theoretische en praktische aspecten van religieuze vorming en aan de studie van hedendaagse missiologische kwesties.

Toelating

Een Bachelor of Arts-graad in Theologie en Religiewetenschappen geeft je directe toegang tot onze masteropleiding. Afhankelijk van de gewenste specialisatie, moet u mogelijk een bridge-programma voltooien (max. 18 ECTS).

Een kennisniveau van Engels B2 of hoger (Common European Framework of Reference) is vereist. Dit komt overeen met een TOEFL-score van minimaal 550 (op papier) of minimaal 80 (via internet) of IELTS van 7,5.

ETF Leuven

 • Fides Quaerens Intellectum. Dit motto van Anselmus van Canterbury - Geloof zoeken naar begrip - inspireert ons academisch onderwijs en onderzoek.
 • We gebruiken de term 'evangelisch' inclusief. Op de ETF vind je studenten en docenten met een breed scala aan achtergronden van de kerk en volg je lessen met gereformeerde, baptisten, anglicaanse en pinkstergelovigen en andere evangelicals van alle soorten. Eerlijke, respectvolle en leerrijke dialoog staat centraal in ons onderwijs. We zoeken open discussie met alle christelijke tradities, heden en verleden.
 • We wonen in een voormalig jezuïetenseminarie. Onze campus heeft een residentie met ongeveer zestig studentenkamers en studio's met gezamenlijke tuin, terras en keuken.
 • ETF ligt aan de rand van de oudste universiteitsstad van de Lage Landen (1425). Leuven heeft een prachtig historisch stadscentrum, charmante winkelstraten, restaurants en terrasjes, en genoeg mogelijkheden om cultuur, natuur en sport te genieten tegen studentenprijzen. Je zult ook verschillende christelijke kerken en studentenverenigingen tegenkomen.

Na je studie

Als afgestudeerde heb je een verscheidenheid aan kansen op werk, zowel binnen als buiten de context van de kerk. Onze alumni zijn pastors / geestelijken, redacteuren, jeugdwerkers, docenten in het hoger onderwijs, zendelingen, pastorale werkers, beleidsadviseurs en leiders in (christelijke) organisaties.

ETF's alumni zijn vertegenwoordigd in 5 continenten, meer dan 63 landen en meer dan 27 denominaties.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven is a unique institution for higher, university education. We are located in the oldest University City in the Benelux, in a country where Protes ... Lees meer

The Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven is a unique institution for higher, university education. We are located in the oldest University City in the Benelux, in a country where Protestants are only a small minority. At the same time, as one of the few evangelical institutions for higher education in Europe, ETF has an impact which reaches far beyond our national borders. Lees Minder