Intelligente systemen en robots wordt verwacht dat zij een integraal onderdeel van ons dagelijks levens te worden. Om door te worden aanvaard, en efficiënt en natuurlijk interactie met, mensen, ze moeten zich aanpassen aan veranderende omgevingen en de gebruikers ze omgaan met. Intelligente systemen wordt verwacht dat automatisch verwerven en beheren van kennis door een verscheidenheid van sensoren en leren en optimaliseren van hun gedrag in de tijd. Deze internationale masteropleiding is bedoeld om studenten te voorzien van de mogelijkheid om deze intelligente adaptieve systemen te maken en voor te bereiden op een toekomstige markt, waar intelligent en adaptief gedrag wordt beschouwd als de standaard voor computer-systemen.

Als één van de weinige informatica-programma's in Duitsland die volledig in het Engels gegeven, de Master cursus "Intelligent Adaptive Systems" bereidt studenten voor internationaal onderzoek en professionele werk. Na een evenwichtige benadering, wordt het geplaatst in tussen programma's met een puur technische focus en programma's die een algemene computer science curriculum aan te bieden.

Het curriculum is gericht op het gebied van slimme technologie en intelligente adaptieve systemen en voorziet in een grondige opleiding op dit gebied. De geselecteerde modules bieden een uitgebreid overzicht inclusief technische aspecten en de state-of-the-art algoritmen en methoden. Studenten maken kennis met het huidige onderzoek op de desbetreffende gebieden en hebben de mogelijkheid om de verworven kennis te verdiepen door deel te nemen aan internationale onderzoeksprojecten.

De Master in Intelligent Adaptive Systems is een 2 jaar durend onderzoek georiënteerd programma dat wordt onderwezen in het Engels. Studenten, zowel nationaal als internationaal, kunnen profiteren van een internationale omgeving en het verbeteren van hun begrip van de Engels taal en kennis over culturele verschillen. De inter-uitwisseling van studenten wordt bevorderd in seminars en werkgroepen en uitgebreid in buitenschoolse discussies en activiteiten. Door de nabijheid van lopende onderzoeksprojecten hebben de studenten de mogelijkheid van een
soepele overgang naar collaboratief onderzoek omgevingen en voortgezet onderwijs en studie.


Leerplan


Core Lezingen

Core lezingen zijn verplicht voor alle studenten. Deze reeks van lezingen brengt een diepgaand inzicht in de verschillende soorten van intelligente adaptieve systemen en introduceert studenten tot de meest actuele nderzoek in de verschillende gebieden. Alle core modules bestaan ​​uit een combinatie van lezing en seminar / tutorial om student participatie en constante toepassing van aangeleerde concepten te bevorderen.

 • software Architecturen
 • Bio-Inspired Artificial Intelligence
 • intelligent Robotics
 • neurale netwerken
 • Databases en Information Systems
 • algoritmische Learning
 • Research Methods

Focus Keuze

Focus keuze slots bieden studenten de mogelijkheid om hun achtergrond in een vakgebied te versterken of hun kennis te verdiepen in een gebied dat de kern modules aanvult. Focus modules zullen worden gekozen in overleg met een toegewezen adviseur en kan worden gekozen uit een lijst die bij elkaar werd gezet om goed af te stemmen op de algemene focus van de meester. Hier zal enkele modules die kern lezingen aanvulling en zoals voorgesteld reeksen lezingen die een samenhangend focusgebied vormen bevatten. Het zal worden beoordeeld op een regelmatige basis om het huidige onderzoek weer te geven en nieuw opgedoken en complementaire onderwijs gebieden omvatten.


Voorbeeld gebieden deze modules worden gekozen uit, kunnen zijn:

 • Taal en beeldverwerking
 • robottechnologie
 • Beveiliging en communicatie in mobiele systemen en netwerken
 • software engineering
 • Complexe Systemen

uitbreiding Keuze

12 studiepunten kan worden gekozen uit een reeks van lezingen gegeven bij de afdeling Informatica of andere afdelingen. In vergelijking met de focus opties kunnen deze modules worden gebruikt om kennis op gebieden die buiten het kader van dit programma krijgen, maar zijn gekoppeld aan de inhoud, zoals psychologie of Biology. De lezingen worden opnieuw gekozen in overleg met een adviseur, om een ​​zinvolle keuze in lijn met de achtergrond en de doelstellingen van de student te garanderen.

Project en Thesis

Na de lezingen en seminars, waar de focus ligt meestal op individueel werk, de student om deel te nemen in een groep project, alvorens een onderzoeksproject dat uiteindelijk leidt tot de masterproef. In de groep project, ligt de nadruk op teamwork en een wetenschappelijke uitwisseling en de verdediging van de ideeën, om studenten voor te bereiden op een gezamenlijke wetenschappelijke omgeving. Studenten worden aangemoedigd om projecten in voorbereiding van hun onderzoeksproject te kiezen en om actief deel te nemen aan onderzoeksprojecten van een gekozen gebied. Twee tot drie studenten wordt verwacht om te werken als een onafhankelijke groep met een begeleider vanuit de overeenkomstige gebied. Een seminar, waar alle groepen te ontmoeten, geeft studenten de kans om hun werk te presenteren, in een omgeving die vergelijkbaar is met een wetenschappelijke conferentie. In de laatste termijn, studenten werken full time aan een onafhankelijk onderzoek, dat eindigt met de indiening van de definitieve masterproef.

Inschrijvingsvoorwaarden

Wij richten ons op het aanbieden van de cursussen om een ​​breed scala van studenten. Aanvragers moeten een sterke achtergrond in de informatica of een verwant veld, aangezien de programmering en wiskundige kennis verondersteld. Met het oog op toepassing op de Master in Intelligent Adaptive Systems, moet je aan de volgende eisen voldoen:

 1. Een bachelordiploma in de informatica of een verwant gebied, voor zover 60 ECTS studiepunten op het gebied van informatica werden verworven.
 2. Bewijs van Engels taalvaardigheid vergelijkbaar met:
  een. ERK / TELC niveau B2
  b. IELTS 6.5
  c. TOEFL (IBT 90, PBT 575, CBT 230)
  d. Cambridge CAE of CPE

Er zijn geen collegegeld, maar elke student aan de Universiteit van Hamburg heeft een semester vergoeding die reeds is voorzien van een gratis OV-kaart te betalen.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
310 EUR
/ Semester (incl. OV)
Deadline
Vraag informatie aan
next application period starts 15.02.2017
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
next application period starts 15.02.2017
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
next application period starts 15.02.2017
Einddatum