Meester in innovatie en productbeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in innovatie en product management

Complexiteit en dynamiek markt creëren van een omgeving die de onzekerheid van innovatie verhoogt. Vandaag de dag, als een bedrijf wil succesvol te zijn in een dergelijke omgeving te zijn, het moet onzekerheden als kansen te zien. Dit kan alleen worden bereikt door het behandelen innovatie als een iteratief proces. Wat kenmerkt een dergelijk proces van innovatie leidt tot duurzaam succes? Holistische integratie van marketing, design en technologie, gecombineerd met strategisch denken is de enige manier om productinnovaties en diensten te ontwikkelen op een duurzame manier.

Dit is de belangrijkste focus van de opleiding van de Meester "Innovatie en Product Management (IPM)". In een interdisciplinaire opleiding concept, worden de diverse aspecten van geïntegreerde innovatie en product management zowel theoretisch als praktisch onderwezen.

Dit programma biedt een uitgebreide opleiding Mechatronica, Bedrijfseconomie en Marketing, aangevuld met de know-how geleverd in twee specialisaties, te weten "product Concept Design" en "Development Process Engineering". Het wordt gegeven door ervaren deskundigen uit het bedrijfsleven, die up-to-date met de nieuwste trends en ontwikkelingen, zorgen voor een modern en toekomstgericht programma. Afgestudeerden van IPM zijn daarom het best uitgerust met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de top managers waar productontwikkeling, marketing, design en de klant te voldoen.

Informatie

 • Kwalificatie: burgerlijk ingenieur (MSc)
 • Duur: 4 semesters (120 ECTS)
 • Plaatsen: 23
 • Wijze van onderzoek: full-time
 • Toelatingseisen: Voltooid Bachelor's degree (180 ECTS of equivalent) met de economie of Engineering en Engels achtergrond.
 • Voertaal: 100% Engels

Specialisaties

Product Concept Design: -Ontwerp gecentreerd factoren vormen in veel gevallen de belangrijkste mogelijkheden voor differentiatie en efficiëntie van mechatronische producten. Als een toekomstige productconcept ontwerper, leer je doelgericht en middelen-vriendelijke ergonomische, functionele en esthetische aspecten van de ideeën en conceptfase overwegen.

Development Process Engineering: Deze specialisatie module bezig met het optimaliseren van geïntegreerde ontwikkelingsprocessen van mechatronische producten. U leert hoe u een systeem ontwerpt en implementeert voor informatie, planning en monitoring van ontwikkeling ter ondersteuning van de R & D-afdeling.

Future Careers

In technologisch uitdagend moeten producten en processen markten worden geoptimaliseerd binnen steeds kortere tijdsintervallen en nieuwe producten en processen ontworpen en geplaatst. Bovendien, de toenemende globalisering leidt tot een grotere complexiteit van de ontwikkeling van processen en managementtaken.

Afgestudeerden van de Hogeschool van Opper-Oostenrijk masteropleiding "Innovatie en Product Management" voldoen precies aan de eisen van de internationale industriële goederen bedrijven.

 • Als manager van technische innovaties en producten zijn primair verantwoordelijk voor het conceptuele ontwerp en de positionering van producten en daarmee zorgen voor het succes van uw bedrijf op lange termijn.
 • U ontwikkelen en implementeren van de juiste marketing en design strategieën waarmee uw bedrijf te onderscheiden in termen van succes en de duurzaamheid van de concurrentie.
 • Als een "Process Development Engineer 'ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van een efficiënte en geïntegreerde ontwikkelingsproces.
 • Als een "product Concept Designer" je design concepten en modellen met behulp van nieuwe instrumenten en visualisatie methoden te ontwikkelen.

Kwalificatie

De masteropleiding "Innovatie en Product Management" bereidt studenten voor managementfuncties in de technische productontwikkeling, innovatie en design, product management en marketing op het gebied van industriële goederen in het internationale technologiebedrijven.

In overeenstemming met de respectieve specifieke werkterreinen een gedegen kennis van de moderne techniek (reverse engineering, rapid prototyping, bionica, bruikbaarheid, enz.) Nodig. Het gebied van Development Process Engineering of product Concept Design worden ook behandeld.

Daarnaast deskundigheid is nodig strategische technologie en innovatie management als in internationale B2B marketing. Om te voldoen aan deze complexe eisen specifieke beleidsinstrumenten nodig zijn en doelgericht, geïntegreerd proces planning en procesbeheersing.

Innovatieve ingenieurs moeten ook een portfolio vaardigheden op het gebied van technisch ontwerp en strategisch design management.

De internationale focus van het programma legt de nadruk op beheersing van het Engels (de gehele cursus wordt gegeven in het Engels) en interculturele competentie.

Industrie samenwerkingsverbanden

Samenwerking met lokale en mondiale industrie is een van de hoekstenen voor dit programma. Industrie partners zijn betrokken bij:

 • curriculumontwikkeling
 • R & D-projecten
 • studenten projecten en stages
 • docenten uit het bedrijfsleven.

Het resultaat is een uitstekende inzetbaarheid door middel van:

 • op maat gemaakte programma's op de behoeften van de industrie aan te passen
 • academische kennis gecombineerd met praktische training.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the r ... Lees meer

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the requirements of regional scientific and research needs. Lees Minder
Wels , Steyr , Hagenberg , Linz + 3 Meer Minder