Meester in informatiearchitectuur en innovatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma biedt kennis en vaardigheden op drie belangrijke gebieden: project management, het gebruik van IT in het bedrijfsleven, organisatorische en technologische innovatie, en de evaluatie van IT in organisaties.

Het programma richt zich op studenten met een bachelordiploma in informatica / informatie-systemen, bedrijfskunde of informatica.

De rol van informatiesystemen is strategisch in een maatschappij waar verwacht wordt dat informatie wordt geproduceerd, gecoproduceerd, gesaneerd, geconsumeerd en naadloos wordt gedeeld over een oneindige hoeveelheid verbonden omgevingen. Van sensoren tot omgevingsapparaten, van smartphones tot autonome auto's, informatiesystemen zijn alomtegenwoordig en zo gewoon dat ze enigszins onzichtbaar zijn geworden. Bij het winkelen, reizen, betalen van belastingen of het uitoefenen van onze rechten, vertrouwen we altijd op een digitale infrastructuur om onze acties soepel en met succes te ondersteunen.

In een dergelijk landschap zijn organisaties afhankelijk van hun vermogen om producten en diensten vorm te geven die kunnen gedijen in de complexe omgeving die wordt gecreëerd door het samenspel van veel verbonden bewegende delen. Informatiesystemen en hun toepassingen zijn essentiële elementen in dergelijke strategieën.

Tijdens het eerste semester, cursussen richten zich op project management en hoe te beheren en evalueren van informatie technologische innovaties. Tijdens dit semester, studenten uitvoeren van een real-life project in groepen. Het tweede semester biedt diepe theoretische kennis en instrumenten die nodig zijn voor het beheren en analyseren van informatie technologie en informatiesystemen. De onderzoeksmethoden cursus in het tweede semester geeft studenten kennis van de state-of-the-art onderzoek en de analytische vaardigheden om zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk werk.

Alle cursussen worden gegeven in het Engels. Het programma staat open voor studenten uit de hele wereld, en cursussen hebben een divers internationale deelname van studenten. Deze internationale sfeer draagt ​​bij aan een breed perspectief van de besproken onderwerpen in de klas.

Stage

Een deel van de electieve semester kan worden besteed aan een stage.

Studeren in het buitenland

Studenten hebben de mogelijkheid om een ​​semester in het buitenland door te brengen op een van onze vele partneruniversiteiten. Het alternatief voor internationale uitwisseling is om keuzevakken studeren aan JIBS. Beide alternatieven kunt u uw eigen individuele profiel aan te maken.

Na het afstuderen

Na een succesvolle afronding van het programma, zullen de studenten een goede analytische vaardigheden en het vermogen om strategisch te denken in termen van zowel het bedrijfsleven en technologie en zijn gekwalificeerd om te werken in de lokale of internationale bedrijven als IT-managers, chief information officers of als onderzoeker verworven hebben. De opleiding bereidt studenten ook voor doctorale studies.

het

Cursussen

NB Voorlopige lijst van de cursussen

Jaar 1 Herfst

 • Digitale Innovatie 7,5 studiepunten
 • Project Management in cross-culturele Instellingen 7.5 credits
 • Project in informatiesysteem 7,5 credits
 • Theorie en praktijk van socio-technische systemen 7,5 credits

Jaar 1 Spring

 • Enterprise Architecture en IT Architectuur 7.5 studiepunten
 • Informatie Strategie 7,5 credits
 • Digitale transformatie en verlenging 7,5 credits
 • Geavanceerde onderzoeksmethoden in informatiesystemen 7,5 credits

Jaar 2 van de herfst

 • Studeren in het buitenland / Keuzevakken / Stage 30 studiepunten

Jaar 2 Spring

 • Master Thesis in de informatica 30 studiepunten

Feiten

 • Credits: 120,0
 • : Master
 • Tarief van de studie: Full-time
 • Plaats van onderzoek: Campus-based
 • Taal: Engels
 • Begindatum: Herfst 2018

Vereisten:

De aanvrager moet het minimum van een bachelordiploma hebben (dwz het equivalent van 180 ECTS-punten aan een geaccrediteerde universiteit) met ten minste 60 studiepunten in de informatica, bedrijfskunde, informatica, computertechnologie, informatietechnologie of een equivalent daarvan. Het bewijs van Engels taalvaardigheid is vereist.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world. We contribute to sustainable economic, social and cultur ... Lees meer

We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world. We contribute to sustainable economic, social and cultural prosperity in the region where we reside, making way for knowledge based innovation and enterprise. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Epas Accredited
AACSB Accredited