Meester in het openbaar en sociaal beleid (PSP)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Publieke en Sociaal Beleid (PSP) is een opleiding van twee jaar Engels-talige master, die is bedoeld om studenten met de huidige relevante kennis van het politieke besluitvormingsproces te bieden en te cultiveren hun analytische vaardigheden. Naast theoretische kennis over het beleidsproces, zal het programma diepere kennis in beton beleidsdomeinen, zoals het sociale beleid, het gezondheidsbeleid, het onderwijsbeleid, het werkgelegenheidsbeleid of anderen bieden. De speciale aandacht in het programma zal worden besteed aan onderzoeksmethodologie en beleidsanalyse vaardigheden. De combinatie van kennis over het beleid en de methodologie en vaardigheden leidt tot unieke competenties en uitstekende professionele werkgelegenheid of voor verdere studie of onderzoek carrière.

Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met bijna twintig jaar ervaring met de Tsjechische programma voor openbare en sociale politiek. Het zal echter worden aangevuld met ervaring met reeds bestaande cursussen Engels en besefte internationale onderzoeksprogramma's. Evenzo zal de relatieve afmeting worden vergroot. De theoretische gronden van de discipline zullen worden gedekt met name in opleidingen Public Policy van een sociaal beleid. De kennis over concrete beleids- domeinen zal worden verstrekt in cursussen Opleidingen Beleid, Volksgezondheid beleid en het maatschappelijk middenveld in Centraal-Europa. Methodologische kennis en vaardigheden worden ontwikkeld in cursussen Policy Analysis, Inleiding tot Social Research Methodology, Statistics in SPSS, Tekst, Narrative & Discourse Analyse en Diploma Seminar I en II. Tijdens het programma zullen de werkzaamheden zowel individueel als collectief studenten op concrete sociale en politieke problemen worden volgehouden.

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

De toelatingscommissie commissie zal de aanvragers van onderzoek te kunnen beoordelen op basis van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1 -10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van de studies hoger onderwijs.

Naast de toepassing moet worden overgelegd: 1. Kopie van een diploma te laten zien voltooide bachelor- of master studies, of de bevestiging van de lopende onderzoeken in het academisch jaar dat deze studies zal worden afgerond; 2. Transcript van merken en academische resultaten uit eerdere studies hoger onderwijs; 3. 4 CV. Motivatiebrief Bevestiging van de studies kan worden vervangen door een transcript van merken, mits deze zijn afkomstig uit hetzelfde academiejaar als de aanvraag.

Alle documenten die oorspronkelijk niet in het Tsjechisch, Slowaaks of het Engels moet nauwkeurig worden vertaald in het Engels.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie zal de aanvragers van onderzoek te kunnen beoordelen op basis van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1 -10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van de studies hoger onderwijs (een bachelor / master).

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

De afgestudeerden zullen de kennis en vaardigheden die hen in staat om analytische, conceptuele, organisatorische, interactief en beheren van taken effectief en efficiënt uit te voeren in het creëren en implementeren van de publieke en sociale beleid binnen de internationale context te verwerven. Op dezelfde manier, zal afgestudeerden in staat na te streven een academische loopbaan in Tsjechië of elders. Daarnaast zal de afgestudeerden zijn experts in beton beleidsdomeinen, zoals het gezondheidsbeleid, het onderwijsbeleid, het werkgelegenheidsbeleid of anderen.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder