Meester in het bestuur van de wetenschap, technologie en innovatie (STI)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Overzicht

De opleiding bereidt studenten voor een loopbaan in het management en het beleid voor de wetenschap, technologie en innovatie, die het volledige spectrum van het genereren van kennis naar de toepassing en het gebruik ervan voor technologie en innovatie. Een van de onderwerpen die aan bod komen praktische technologie en innovatie management (met inbegrip van de strategie en uitvoering), het genereren van ideeën, financiën en marketing innovatie. Geavanceerde cursussen te geven het beleid voor de wetenschap, technologie en innovatie, de meting en economie van innovatie, het regionaal beleid en publiek-private partnerschappen voor wetenschap en innovatie. Er is geen ander programma in de wereld dat deze kwesties van deze specifieke invalshoek behandelt.

De nadruk wordt gelegd op interactief leren. Lezingen en seminars te lokken levendige discussies tussen professoren en studenten, het verstrekken van bilateraal overleg voor ambitieuze studenten die onze visie delen. Het programma streeft naar het opleiden en trainen zelf-gemotiveerde deskundigen die onverschrokken als het gaat om het verhogen van problemen en het initiëren van verandering.

Gevestigd in Moskou, het programma biedt studenten ook mogelijkheden om cursussen te volgen bij de HSE internationale partner universiteiten, doen stages in Rusland of in het buitenland, en schrijf een scriptie tijdens hun laatste semester van de studie.

Dit programma combineert theoretisch onderwijs en praktische ervaring, en met een focus op internationale expertise en ervaring. De persoonlijke kwaliteiten en intellectueel potentieel van de studenten in het programma zal worden verrijkt en ontwikkeld, zodat zij in staat zijn om beleid en management vaardigheden toe te passen in de wetenschap, technologie en innovatie zal zijn werkzaamheden tijdens hun latere loopbaan bij grote bedrijven, organisaties en overheidsinstanties.

Leerplan

Kern vakken

Core cursussen zijn voornamelijk opgenomen in het eerste jaar van het programma. Deze cursussen zijn voorbereiding in de natuur en helpen bij het opzetten van de grond voor verdere specialisatie. Core cursussen omvatten lezingen, seminars en zelfstudie. Tijdens de colleges opdrachten worden gegeven aan studenten. Seminars zijn onderwerp specifiek, elke student schrijft essays over een gekozen onderwerp en geeft een presentatie of zich bezighoudt met gerichte projectwerk.

 • Economie van innovatie
 • Vooruitziende blik en Strategische Planning
 • Meting van de STI
 • Wetenschappelijk Onderzoek Methoden voor STI
 • STI Beleid
 • Strategieën in de STI management

Keuzevakken

Keuzevakken zijn specifieke cursussen voor een gespecialiseerde opleiding (STI beheer of WTI-beleid) het verstrekken van diepte state of the art kennis over respectieve uitdagingen en problemen. Een student moet minstens 6 keuzevakken die nodig zijn om het uiteindelijke diploma-eisen te voldoen zijn te kiezen.

 • Business Model Innovation
 • corporate foresight
 • Financiën van Innovatie
 • Innovatiestrategieën in Fintech
 • Intellectual Property Management
 • Het beheer van de creativiteit en innovatie
 • marketing Innovation
 • Massive Open Online Courses (MOOCs)
 • Publiek-private partnerschappen voor STI
 • Regionaal Beleid STI
 • Risk Management in innovatieprojecten
 • Social Studies van de STI
 • University Pool Discipline

University zwembad discipline

Tijdens de 3e module van het eerste jaar studenten moeten één discipline te nemen van de Universiteit zwembad ze zijn vooral geïnteresseerd in. Het is bekroond met 3 credits en moet bij voorkeur in het Engels.

Massive Open Online Courses

Een Massive Open Online Course (MOOC) wordt gekozen door de studenten elk jaar van de lijst van de door het programma voorgestelde MOOCs.

Natuurlijk werk

Tijdens het eerste jaar van het bestuderen van de studenten werkt complete cursus in een van beide een essay vorm of een project vorm.

Research seminar

Tijdens het onderzoek seminar studenten worden opgeleid om te werken aan wetenschappelijke projecten, academisch schrijven, presentatievaardigheden en essay voorbereiding in de eerste 2 modules. In de daarop volgende modules studenten uit te voeren onafhankelijk onderzoek taken en schrijf een essay in elke module. Essay schrijven wordt aangevuld met presentaties van het essay en discussie onder de studenten.

Master thesis

De Master Thesis wordt bereid tijdens de laatste 2 modules (2 jaar, modules 3 en 4) vergezeld van praktisch werk. De Master thesis thema zal worden bepaald op basis van de masteropleiding onderwerpen. Het praktische werk dient de Master thesis onderwerp met speciale nadruk op het oplossen van praktische problemen met behulp van kennis en competenties verworven tijdens het programma en de voorbereiding van de Master thesis te volgen. De Master thesis wordt beloond met 24 credits.

Stage

De stage programma is ontworpen om studenten in staat om deel te nemen in de professionele relaties met ministeries, agentschappen en bedrijven. De stages zal worden onderhandeld door de student met de potentiële werkgever. NRU HSE zal de overeenkomsten goed te keuren en te verzekeren dat stageplaatsen in overeenstemming zijn met de masteropleiding curriculum en richtlijnen. Na het praktische werk studenten voor te bereiden een rapport over de belangrijkste taken en de resultaten van hun stage. 15 credits worden toegekend voor de stage.

Highlights

Kansen

 • Stipendia, collegegeld ontheffingen, beurzen voor topstudenten
 • International docenten van de Universiteit van Manchester, Universiteit van Ottawa, Seoul National University (Zuid-Korea), Middle East Technical University (Turkije), George Washington University (USA), de OESO en de andere toonaangevende centra
 • Gelegenheid tot 1-2 modules bij partneruniversiteiten studeren: Seoul National University (Zuid-Korea), Middle East Technical University (Turkije), de Universiteit van Bremen (Duitsland), Universiteit Maastricht (Nederland)
 • Double degree programma met de Universiteit Maastricht (Nederland) en de Technische Universiteit Berlijn (Duitsland)

Voordelen voor studenten

 • Het programma pioniers Masters Onderwijs door rekening te houden met de complexiteit van de wetenschap, technologie en innovatie beheer en beleid
 • Het verbreedt de horizon van leerlingen buiten de wetenschap of technologie of innovatie in de richting van een geïntegreerd begrip
 • Het programma richt zich op het uitrusten van studenten met competenties die vaak zijn schaars aan bedrijven en openbare instellingen
 • Het combineert theoretisch onderwijs en praktische ervaring, en omvat internationale expertise en ervaring
 • Het programma leert studenten een grondig begrip van hoe innovaties worden gegenereerd in de dagelijkse activiteiten en ook van de manier waarop de politieke randvoorwaarden worden ontwikkeld, vastgesteld en uitgevoerd en hun impact op innovatiemanagement

Vereisten

Verplichte documenten:

In aanmerking te komen voor de masteropleiding "governance van wetenschap, technologie en innovatie", is de aanvrager verplicht om de volgende toepassing pakket voor te bereiden:

1. Verplichte documenten:

 • Bachelor, Master of specialist diploma met alle bijlagen
 • Motivatiebrief (maximaal 3000 letters)
 • Curriculum Vitae in het Engels, bij voorkeur met behulp van standaard CV, bijvoorbeeld Europass
 • Voor double degree diploma kandidaten: een geldig certificaat van het Engels is ook vereist. Het certificaat moet worden verkregen tijdens de laatste 2 jaar. TOEFL (minimum 90 punten), IELTS (minimaal 6,5), een Cambridge Proficiency Certificate (klasse A, B, C), een Cambridge Advanced Certificate (klasse A, B, C) of de analoge Engels taal certificaten worden geaccepteerd.

2. Voordelige (niet verplicht) documenten:

 • Overzicht / kopieën van wetenschappelijke gepubliceerd en beoordeeld werken, artikelen, bijdragen aan onderzoeksprojecten
 • Actieve bijdrage (n) van vreemde talen op Conferenties / Congressen, de ontvangst van de beurzen / subsidies
 • Aanbevelingsbrieven
 • Geldige het Engels certificaten (verkregen tijdens de laatste 2 jaar)

In aanvulling op de toepassing pakket van de succesvolle aanvragers worden geïnterviewd via skype.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-dr ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Sint Petersburg + 1 Meer Minder