Meester in geluid en muziek computergebruik

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in geluid en muziek Computing

Geluid en muziek computing is een interdisciplinair vakgebied omvat het totale geluid communicatie proces, van de creatie en productie van geluiden om de overdracht en beleving.

Met behulp van een verscheidenheid aan wetenschappelijke, technologische en artistieke methoden en computationele benaderingen, onderzoekt hoe we begrijpen, het model en het genereren van geluid en muziek. Het bestrijkt een breed scala van elementaire academische onderwerpen op gebieden zoals muziek (samenstelling, prestaties, musicologie), fysica (akoestiek), engineering (signaalverwerking, kunstmatige intelligentie, mens-computer interactie, elektronica) en psychologie (psycho, experimentele psychologie, neurowetenschappen). Huidige toepassingsgebieden zijn onder andere muziekinstrumenten, muziek productie, muziek information retrieval, digitale muziekbibliotheken, interactieve multimedia-systemen, en auditieve interfaces. De UPF's masteropleiding in geluid en muziek Computing richt zich op de meer technische aspecten van het veld.

Doelstellingen

Deze masteropleiding is bedoeld om de onderzoekers en professionals die vorm geluid en muziek computergebruik in de huidige informatiemaatschappij te trainen. De combinatie van praktijk en theorie in een aantal gebieden, zoals de rekenmodellen, audio-engineering, perceptie, cognitie en interactieve systemen, biedt het programma de nodige wetenschappelijke en technologische achtergrond om een ​​succesvolle carrière na te streven. Meer specifiek, het programma geeft studenten de vaardigheden die ze nodig hebben, zowel in de meest geavanceerde technologieën voor de analyse, synthese, verwerking en productie van geluid en muziek en de belangrijkste technologieën en processen die geluid en muziek creatie ondersteunen.

Voor wie is het?

De masteropleiding in geluid en muziek Computing is gericht op studenten met een technische achtergrond die enige kennis van muziek en proberen hun onderzoek vaardigheden aan te scherpen op het gebied van geluid en muziek computing. Hoewel er geen specifieke bachelor's degree nodig is, moeten de kandidaten aantonen dat zij de opleiding in een gebied in verband met informatica en telecommunicatie.

Structuur

Het programma is onderzoeksgerichte en combineert onderwerpen die zowel de theorie en praktijk. Studenten moeten de moeite waard van de verplichte en keuzevakken en een afstudeeronderzoek 20 studiepunten 40 studiepunten 'te voltooien.

De masteropleiding kan in één jaar worden afgerond, indien genomen full-time, of twee, indien genomen in deeltijd. Part-time studenten zullen ook in staat om aanvullende onderwerpen uit undergraduate ingenieursopleidingen of extra vakken uit de masteropleiding te nemen. De optie in deeltijd wordt aanbevolen voor studenten die niet beschikken over een diploma van vier jaar in de informatica of elektrotechniek of een gelijkwaardige achtergrond.

Inhoud

Studenten moeten de moeite waard van de verplichte en keuzevakken 40 credits 'te voltooien en het uitvoeren van een afstudeeronderzoek 20 credits waard. Graad afstudeerproject van de meester is bedoeld om studenten te helpen breken in een bepaald gebied van onderzoek en moet dus een originele bijdrage aan het gekozen gebied te maken.

Het lesprogramma omvat specifieke kernvakken, evenals keuzevakken gedeeld met programma's van andere masteropleidingen aangeboden door de afdeling van de informatie- en communicatietechnologie. De meest specifiek voor deze master onderwerpen zijn:

 • Audio en Muziek Analyse
 • Audio en Muziek Processing
 • Real-time interactie
 • Het opnemen en mixen van muziek
 • Audio en Muziek Processing Workshop
 • Muziek perceptie en cognitie

Stage

De Music Technology Group UPF's (MTG) en andere onderzoeksgroepen en bedrijven bieden stageplaatsen aan studenten van de masteropleiding in geluid en muziek Computing.

Kennis, vaardigheden en competenties verworven

 • Vermogen om te plannen en uit te voeren plannen van onderzoek en ontwikkeling.
 • Verwerving, beheer en overdracht van methodologische, technische en esthetische kennis.
 • Vermogen om te werken in een team in de academische en zakelijke instellingen.
 • Ontwikkeling van kritisch denken vaardigheden om professionele technische, methodologische, economische, esthetische en ethische besluitvorming te verbeteren.
 • Communicatie en creatieve vaardigheden.

Loopbaanperspectieven

Afgestudeerden van deze master kan zich inschrijven op een doctoraal programma of deelnemen aan onderzoek en / of de ontwikkeling van teams op gespecialiseerd in diensten en toepassingen in verband met geluid en muziek computing-bedrijven.

Engels

Vergeet niet dat om succesvol te worden ingeschreven, de presentatie van een officieel Engels-certificaat is een essentieel toelatingseis. Alleen aanvragers van wie de moedertaal Engels is niet nodig om een ​​Engels certificaat pre¬sent. Officiële resultaten moeten rechtstreeks door de onderzoeksrechter instelling worden gestuurd naar de school Toelating Department en moeten voldoen aan de vereiste minimale scores: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Aanvragers die, op het moment van de aanvraag nog steeds niet officieel Engels certificaat of die het bezit zijn in het proces van het verkrijgen moet deze informatie in hun toelating toepassingen omvatten. Aanvragers die hun volledige Bachelor's Degree in een Engels sprekende universiteit hebben afgerond moet schriftelijk bewijs dat de voertaal van hun studie was het Engels indienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Lees meer

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Lees Minder