Meester in draadloze communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Draadloze communicatie heeft een belangrijke rol gespeeld in de laatste twee decennia als de belangrijkste motor van innovatie en economische groei in de verschillende geledingen van de maatschappij. De integratie van draadloze communicatie met het Internet zowel absolute revolutie de eerstgenoemde gebruikt en geconditioneerd te ontwikkelen, die continue technologische innovatie om de behoeften van de gebruikers en toepassingen.

De Interuniversitaire Master in Wireless Communications is gebaseerd op het onderzoek ervaring van zowel de Polytechnische Universiteit van Catalonië (UPC) en Pompeu Fabra University (UPF) om een ​​frisse, moderne kijk op de huidige en toekomstige communicatietechnologie draadloze bieden, het aanpakken van al die theoretische en praktische aspecten van de opleiding relevant geachte van toekomstige onderzoekers in het veld.

Doelstellingen

Deze masteropleiding is gericht op de professionals die de draadloze communicatie van de toekomst zal ontwikkelen trainen. Door een mix van theorie en praktijk, biedt het programma de nodige wetenschappelijke en technologische training om afgestudeerden in staat om door te gaan naar een carrière in het onderzoek, zowel in de academische wereld en de particuliere sector.

Voor wie is het?

Deze masteropleiding is gericht op kandidaten met een ingenieursdiploma op het gebied van informatie- en communicatietechnologie die hun onderzoek vaardigheden aan te scherpen op het gebied van draadloze communicatie. Structuur Deze onderzoeksgerichte programma biedt onderwerpen die zowel theorie en praktijk. Studenten moeten 'ter waarde van verplichte vakken, 20 studiepunten' 30 credits ter waarde van keuzevakken en de mate afstudeerproject een master's ter waarde van 10 studiepunten.

De masteropleiding kan in één jaar worden afgerond, indien genomen full-time, of twee, indien genomen in deeltijd. Part-time studenten zullen ook in staat om aanvullende onderwerpen uit undergraduate ingenieursopleidingen of extra vakken uit de masteropleiding te nemen. De optie in deeltijd wordt aanbevolen voor studenten die niet beschikken over een diploma van vier jaar in de informatica of elektrotechniek of een gelijkwaardige achtergrond.

Inhoud

De masteropleiding omvat de volgende aspecten:

 • Draadloze communicatie (vermeerdering, modulatie, codering, medium access).
 • Communicatie netwerken (TCP / IP).
 • Wiskundige modellering, simulatie en analyse van communicatiesystemen.
 • Radiospectrum management.
 • Lange-termijn evolutie (LTE) en evolutie naar 5G.
 • RFID, WSN en WLAN-netwerken.
 • Internet of Things (IoT) en M2M communicatie.
 • Netwerkbeveiliging en cryptografie.
 • Mobiele app ontwikkeling.

Kennis, vaardigheden en competenties verworven

 • Vermogen om te plannen en uit te voeren plannen van onderzoek en ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om bestaande draadloze kanaal modellen, die de belangrijkste elementen en parameters daarvan, alsmede de gevallen waarin deze kunnen worden gebruikt.
 • Mogelijkheid om de belangrijkste modulatie / demodulatie en codering technieken die worden gebruikt in draadloze communicatiesystemen, de trade-offs tussen de bit rate, macht en bandbreedte begrip analyseren.
 • Mogelijkheid om de belangrijkste technieken toe te passen voor de toegang tot en het delen van het radiospectrum beschikbaar is voor het ontwerpen van communicatieprotocollen, waaronder radio resource planning technieken, terwijl op hetzelfde moment rechtvaardigen de voors en tegens van elk een in termen van efficiëntie, flow, vertraging en billijkheid .
 • Mogelijkheid om te modelleren, analyseren en te simuleren willekeurige systemen met behulp van gereedschap van discrete en continue stochastische processen, inclusief aspecten van informatie theorie en wachtrijtheorie en te formuleren en optimalisatie problemen op te lossen.
 • Vermogen om te analyseren hoe netwerk- en transportprotocollen werken in mobiele netwerken, wat radio en vaste netwerken.
 • De mogelijkheid om de functies van de mobiele communicatie-systemen en netwerken te evalueren met behulp van analytische, simulatie en prototyping technieken.
 • Mogelijkheid om high-performance netwerken dimensioneren van het basisstation plaatsen en de toegangspunten tot het vereiste radiospectrum en interconnectie netwerken.
 • Vermogen om te analyseren, model en het ontwerp-protocol architecturen, mechanismen en functies voor mobiele netwerken, met inbegrip van de koppeling tussen heterogene netwerken.
 • Mogelijkheid om diensten en toepassingen te ontwikkelen voor mobiele apparaten en netwerken, met inbegrip van veiligheidsaspecten, gedistribueerd kennismanagement en multimedia-informatie.
 • Vermogen om te analyseren, te begrijpen en de daaruit voortvloeiende kennis aan de mobiele telecommunicatie sector als geheel, alsook aan de belangrijkste spelers, hun relaties en hun evolutie, met inbegrip van aspecten die verband houden met technologische ontwikkelingen en de markt voor mobiele communicatie gelden.
 • De mogelijkheid om de onderzoeksmethoden, technieken en specifieke middelen op het gebied van draadloze en mobiele communicatie te identificeren en gelden voor onderzoek.
 • Mogelijkheid om abstracte, conceptualiseren en communiceren creatieve en innovatieve technologische oplossingen, evenals onderzoeksresultaten.

Loopbaanperspectieven

Afgestudeerden van deze master kan zich inschrijven op een doctoraal programma of deelnemen aan onderzoek en / of ontwikkeling teams op gespecialiseerd in draadloze communicatie ondernemingen (mobiele toepassingen, netwerkplanning, netwerkarchitectuur design, communicatie protocollen en systemen, etc.).

Engels

Vergeet niet dat om succesvol te worden ingeschreven, de presentatie van een officieel Engels-certificaat is een essentieel toelatingseis. Alleen aanvragers van wie de moedertaal Engels is niet nodig om een ​​Engels certificaat pre¬sent. Officiële resultaten moeten rechtstreeks door de onderzoeksrechter instelling worden gestuurd naar de school Toelating Department en moeten voldoen aan de vereiste minimale scores: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Aanvragers die, op het moment van de aanvraag nog steeds niet officieel Engels certificaat of die het bezit zijn in het proces van het verkrijgen moet deze informatie in hun toelating toepassingen omvatten. Aanvragers die hun volledige Bachelor's Degree in een Engels sprekende universiteit hebben afgerond moet schriftelijk bewijs dat de voertaal van hun studie was het Engels indienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Lees meer

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Lees Minder