meester in de theoretische en mathematische fysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De afdeling Theoretische Natuurkunde werd in 2009 opgericht bij besluit van de Academische Raad, om professionals te trainen in de moderne theoretische natuurkunde. Het is een van de belangrijkste afdelingen van het St. Petersburg Academisch University die up-to-date opleiding in theoretische en mathematische fysica biedt.

&nbsp

De faculteit wordt gevormd uit hoog opgeleide fysici-theoretici die zijn goed bekend in de wetenschappelijke wereld. Hoogleraren van de afdeling werk in toonaangevende onderzoekscentra (Ioffe Fysisch-Technisch Instituut, St-Petersburg Academisch Universiteit enz.) en vooraanstaande universiteiten (Sint-Petersburg State University, St. Petersburg State Polytechnische Universiteit).

&nbsp

De belangrijkste taak van de afdeling is om studenten een consistent inzicht in de methoden van de theoretische natuurkunde en hen te leren hoe deze methoden te gebruiken bij het oplossen van diverse wetenschappelijke problemen van de fysica.Het is onderzoek dat helpt studenten leren om deze methoden toe te passen in het vinden van oplossingen voor specifieke problemen.

&nbsp

Hoofdprogramma's van het departement:

  • Fysica van laag-dimensionale staat
  • Solid-State Physics
  • Astrofysica
  • Mathematical Physics

&nbsp

De Theoretische Fysica opleiding in de St-Petersburg Academisch Universiteit kan worden onderverdeeld in twee delen. In eerste instantie studenten studeren alle noodzakelijke natuurkunde en wiskunde theorie, met inbegrip van extra hoofdstukken in de statistische fysica, fysieke kinetiek, quantum elektrodynamica, klassieke en kwantum veld theorie, de mathematische fysica, moderne geometrie en topologie en representatie theorie van de lineaire algebraïsche groepen en Lie groepen. Tijdens het tweede deel van het programma studenten keuzevakken en bestuderen van de takken van de theoretische natuurkunde, dat zij de belangrijkste in-en nog niet eerder onderzocht.

&nbsp

De afdeling biedt geen cursussen die alleen bestaan ​​uit lezingen, want het is nodig om te weten hoe je theoretische kennis toe te passen om te leren wetenschappelijke problemen op te lossen.Zo is in het curriculum, samen met lezingen is er ook dezelfde hoeveelheid workshops, zodat studenten kunnen leren om verschillende wetenschappelijke problemen in de praktijk op te lossen. Elk semester De leerlingen vullen een aantal unieke wetenschappelijke taken voorbereid door de hoogleraren van de afdeling, dat is een van de belangrijkste integrale onderdelen van het onderwijsproces op de afdeling van de theoretische natuurkunde van de St. Petersburg Academisch University.

Collegegeld

&nbsp

  • Geen collegegeld voor burgers van Rusland, Kazakstan, en Wit-Rusland;
  • 20 000 RUB per semester voor burgers van andere oud-leden van CIS;
  • 30 000 RUB per semester voor andere internationale studenten.

&nbsp

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Het Hoger Onderwijs Centrum van het Academisch Universiteit is de enige instelling voor hoger onderwijs aangesloten bij de Russische Academie van Wetenschappen. Op het Hoger Onderwijs Centrum is geric ... Lees meer

Het Hoger Onderwijs Centrum van het Academisch Universiteit is de enige instelling voor hoger onderwijs aangesloten bij de Russische Academie van Wetenschappen. Op het Hoger Onderwijs Centrum is gericht op opleiding MSc en PhD's en het verstrekken van voortdurende professionele opleiding en trainingen. De Academische universiteit heeft de staat licentie voor educatieve activiteiten uit te voeren (# 0724, 17 februari 2011) in de volgende masteropleidingen: Toegepaste wiskunde en natuurkunde (Wiskundige en Informatieve Technologies afdeling): Theoretische Informatica; Software Engineering; Algoritmische Bio-informatica. &nbsp Natuurkunde (Theoretische Natuurkunde): Theoretische en wiskundige natuurkunde. Technische Natuurkunde Elektronica-en Micro-elektronica (Natuurkunde en Technologie van nanostructuren afdeling): Fysica van laag-dimensionale staat. De Academische Universiteit biedt postdoctorale studies op de volgende gebieden: Astrofysica en Stellar Sterrenkunde Apparaten en methoden van de Experimentele Fysica Fysica van de gecondenseerde materie Fysica van halfgeleiders Fysica van atoomkern en Elementaire Deeltjes Filosofie van Wetenschap en Technologie De Academische Universiteit ligt op Khlopin str. 8/3, St Petersburg, Rusland. De klaslokalen en laboratoria van het Academisch Universiteit zijn mooi ingericht. Bij het Academisch Universiteit zijn er ook computer lessen, een conferentiezaal, een zaal voor theater, een bibliotheek, een kantine, een EHBO-post, een hotel complex en een sport complex, dat een overdekt zwembad, een overdekt omvat tennisbaan en een fitnessruimte. Studenten en medewerkers van het Academisch universiteit kunnen gebruik maken van de diensten van de St. Petersburg Klinische Ziekenhuis van de RAS. De slaapzaal van het Academisch Universiteit ligt aan Maurice Toreza Ave. 37/2. Lees Minder