Meester in de schone kunsten - trans-art, educatie, engagement

HEAD - Geneva

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Meester in de schone kunsten - trans-art, educatie, engagement

HEAD - Geneva

TRANS-, een masteropleiding Visuele Kunst aan HEAD-Genève, verwelkomt studenten die bereid zijn om hun eigen kunstpraktijk te betrekken bij samenwerkingsprocessen met sociale en / of educatieve partners (scholen, gemeenschapshuizen, gezondheidsinstellingen, verenigingen die migranten ondersteunen ...) , evenals galerijonderwijspraktijken (betrek verschillende groepen in een kritieke relatie met kunstinstellingen).

Het onderwijsteam - gecoördineerd door de kunstenaarscollectie microsillons - en de gastkunstenaars, curatoren en opvoeders, begeleiden de studenten in een reflectie op collaboratieve kunstproductie, op de vragen van adres en receptie en op kunst als een mogelijk hulpmiddel voor institutionele of sociale transformatie .

In dit kader wordt transpedagogiek - het mengen van kunst en onderwijs om innovatieve vormen van kennisproductie en -uitwisseling te creëren - aangeleerd en toegepast.

In de kern van het curriculum zet TRANS een drie semester lang collectief en collaboratief project op waarbij de studenten en culturele en maatschappelijke actoren worden betrokken. Deze kern creëert een gedeelde werkruimte die wordt gearticuleerd met seminars en collectieve door studenten geleide leessessies.

Deze pedagogische structuur is gebaseerd op hechte relaties met de eigen praktijken van de studenten. Het heeft tot doel een bewuste, ethische en problematische benadering van artistiek werk te bevorderen in een sociale context, in het bijzonder gebaseerd op alternatieve, kritische en feministische pedagogieën. De deelnemers zijn direct betrokken bij de verschillende stappen van het ontwerpen, ontwikkelen en documenteren van de activiteiten van het programma. Een gevoel van gastvrijheid en een geest van delen maakt deel uit van het alledaagse van de TRANS-Master-gemeenschap.

Om de intellectuele en professionele perspectieven te verbreden, nodigt Trans- internationale gasten, kunstenaars of onderzoekers uit op het gebied van sociaal geëngageerde kunstpraktijken en van kritisch galerijonderwijs. TRANS- stelt verschillende vormen van public address voor (projecten, open seminars, onconferenties, vergaderingen, enz.) Om het kader te openen voor discussie over de rol van kunstenaars in de samenleving. Het programma betrekt de studenten ook bij openbare conferenties over sociaal geëngageerde kunstpraktijken en radicaal onderwijs in internationale contexten. TRANS-programma biedt professionele perspectieven op het gebied van galerijonderwijs, artistieke interventie in formele of informele educatieve contexten, kunstpraktijken in sociale contexten en burgermuseografie.

Afdelingshoofd

  • Olivier Desvoignes
  • Marianne Guarino-Huet

assistenten

  • Fanny Bénichou

Onderwijzend personeel

  • Marie-Antoinette Chiarenza
  • Claude-Hubert Tatot

Uitgenodigde sprekers

Serge Boulaz, Dias & Riedweg, Janna Graham, Pablo Helguera, Myriam Lefkowitz, Olivier Marboeuf, Mathieu Menghini, Carmen Mörsch

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Frans
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
4 semesters
Voltijd
Price
Prijs
2,300 CHF
CHF 575 / Per semester
Locations
Zwitserland - Genève, Genève
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Zwitserland - Genève, Genève
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan