Lees de Officiële Beschrijving

Master in Fashion en Textiel Studies: Geschiedenis, theorie, Museum Practice

De Master of Arts programma in Mode en Textiel Studies: Geschiedenis, theorie, Museum praktijk combineert de strenge studie van mode en textiel geschiedenis met hands-on training in de analyse, het behoud, de opslag en de tentoonstelling van textiel en kleding materialen, en in collecties het beheer en de tentoonstelling planning en ontwerp.

Het kenmerk van dit interdisciplinaire programma is een mix van theorie en praktijk. U vindt de historische en culturele betekenis van de mode interpretatie te bestuderen, en worden opgeleid om kostuum en textiel geschiedenis benaderen vanuit verschillende traditionele en innovatieve perspectieven. U leert ook praktische vaardigheden, van hoe vezels te identificeren en behandelen van verschillende soorten objecten, om de juiste manier om een ​​textiel rollen en jurk een mannequin.

Je zult ervaring in het plannen en organiseren van een tentoonstelling te winnen door te werken met collega-studenten te creëren en installeren van een actuele tentoonstelling in het museum van FIT. Studenten behandelen elk aspect, van de selectie, onderzoek, en de presentatie van de objecten om materialen, publiciteit, en openingsreceptie te drukken. Stagemogelijkheden bieden extra ervaring en professionele contacten.

Highlights

  • Door middel van docenten en alumni, studenten mogelijkheden om te netwerken in musea over de hele Verenigde Staten en over de hele wereld.
  • Het Museum van FIT, een van de meest uitgebreide repositories van kostuums en textiel in het land, en de Gladys Marcus Bibliotheek, met zijn uitgebreide bijzondere collecties, zijn buitengewone middelen op de campus.
  • New York City's reeks van veelgeprezen culturele instellingen biedt een schat aan mogelijkheden voor studie en inspiratie. Het Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art, Brooklyn Museum, Guggenheim Museum en het Smithsonian's Cooper-Hewitt National Design Museum, samen met tientallen galeries in de wijk Chelsea FIT's, en de beroemde veilinghuizen zoals Christie's en Sotheby's zijn slechts een paar van de schatten van de stad.
  • De openbare bibliotheek van New York en de Frick Art Library zijn onder vele bronnen voor diepgaand onderzoek.
  • Afgestudeerden vinden posities als curatoren, collecties managers, historisch huis directeuren, mode en textiel historici, kostuum en textiel conservatoren en vintage kleding en textiel dealers, onder vele anderen.
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 6 andere vakken van Fashion Institute of Technology »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019