Meester in de Europese politiek en de samenleving (eps)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Europese Politiek en Samenleving (EPS): Vaclav Havel Joint Master-programma is een multidisciplinaire tweejarige Joint Master Degree-programma verbindt het gebied van de Europese politiek, de hedendaagse geschiedenis en cultuur, economie, internationale betrekkingen en beleidsvorming. Het eerste semester van het EPS-programma is gebaseerd op Master niveau inleidende cursussen (in Praag), het tweede semester richt zich op de EU-gerelateerde cursussen (Krakow, Leiden). In het derde en vierde semester, het programma biedt vier verschillende studie tracks als gevolg van de diverse expertise van de leden van het Consortium (Praag, Krakau, Barcelona, ​​en Leiden). Elke track combineert verschillende keuzevakken, onderzoeksmethoden opleiding, een stage en taalonderwijs met een geavanceerd onderzoek proefschrift onder toezicht van de belangrijkste medewerkers van elke Partner University.

De EPS-programma geeft de studenten de mogelijkheid om high-profile multidisciplinaire kennis en vaardigheden te verwerven. Het eerste doel van het EPS-programma is om een ​​nieuwe generatie van managers, beleidsmakers en onderzoeksleiders te bereiden. De kwaliteit van het programma is gebaseerd op een centrale focus op de maatschappelijke, politieke, economische en culturele processen die het hedendaagse Europa en zijn rol in de internationale omgeving hebben gevormd, het programma bevordert ook de uitwisseling tussen de diverse Europese en niet-Europese culturen en aanbiedingen een unieke leerervaring voor zowel EU- en niet-EU-studenten. De EPS-programma draagt ​​dus een echte trans-Europese gemeenschap van studenten, experts en academici die zich bezighouden met de huidige Europese uitdagingen op te bouwen.

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

Alle aanvragen moeten het volgende omvatten: 1. Kopieën van alle relevante diploma's en cijferlijsten, waaronder twee voorgaande diploma's (twee BA of BA en High School diploma). Als u nog geen eerdere studies hebben beëindigd en dus niet over een diploma dan een bevestiging van studies met inbegrip van informatie over de verwachte datum van afstuderen in te dienen.

  1. Korte academisch curriculum vitae waarin alle relevante kwalificaties en ervaring 3. Motivatiebrief 4. 2 brieven van aanbeveling 5. Ingevulde aanvullende vragenlijst aangegeven studietraject voorkeuren f) Alle studenten die niet-moedertaalsprekers van het Engels moet het bewijs van het vereiste niveau van het Engels taalvaardigheid (testresultaten of certificaat van het vereiste niveau van het Engels taalvaardigheid (C1 te verschaffen; CAE, IELTS 7.0, TOEFL 95 ) Diploma's, transcripties, brieven van aanbeveling en andere documenten waarvan de oorspronkelijke taal niet het Engels, moet vergezeld gaan van een gecertificeerde vertaling in het Engels. Alleen volledige aanvragen zullen worden beschouwd.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie kandidaten te beoordelen aan de hand van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1-10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van het hoger onderwijs.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Na voltooiing van de Europese politiek en samenleving: zal Vaclav Havel Joint Master afgestudeerden een gezamenlijk diploma ontvangen aan het einde van hun studie. De Joint Degree zal zo gunstig worden erkend als andere kwalificaties van de onderwijsstelsels van het land van oorsprong van alle Partner universiteiten. Afgestudeerden van de EPS programma zal krijgen in de eerste plaats van de high-profile kennis en vaardigheden tijdens de tweejarige Master Degree. In aanvulling op dat, dankzij een groot netwerk van geassocieerde partners in alle Consortium lidstaten en in Brussel, zullen de studenten een praktische ervaring op het gebied van de Europese studies en internationale betrekkingen te krijgen.

Zij zullen in staat zijn open, maar kritisch inzicht en conceptueel denken, en waarderen van de culturele diversiteit. Dit intellectuele apparatuur zal hen te voorzien van een kans om hun eigen opleiding voort te zetten en vind posities in verband met de problemen van de bestudeerde gebied in zowel de publieke en private sferen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder