Meester in de architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De meester in de architectuur een twee jaar Engels onderwezen programma die combineert een traditionele curriculum van het architectuuronderwijs en een geprofileerde programma opgebouwd rond drie grote thema's: architectuur, Europese verstedelijking en globalisering.

De Master in Architecture leidt toekomstige architecten aan specifieke aanvullende vaardigheden in onderzoek en kennis op het gebied van stedenbouw het bijzonder voor de Europese stedenbouw en globalisering.

De Master in Architecture richt zich op:

  • architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp op verschillende schalen in een Europese context, met de nadruk op de strategische aspecten van het ontwerp
  • architectonisch en stedenbouwkundig onderzoek met architectonische middelen (plattegronden, doorsneden, aanzichten, diagrammen, perspectieven), met bijzondere aandacht voor de Europese verstedelijking
  • onderzoek naar de gevolgen van de globalisering op de steden en regio's, alsook op een vergelijkende analyse van typologieën in de architectuur en verstedelijking wereldwijd

Aan de Universiteit van Luxemburg, begrijpen we de architectuur als een beroep waarbinnen alle actoren voortdurend anticiperen op veranderingen in hun werk context, of demografische, politieke, ecologische, culturele of technologische veranderingen. Daarom architectonisch ontwerp gaat hand in hand met architectonische onderzoek. De Master in Architecture onderzoek element betreft zowel experimenteel onderzoek van het ontwerp en het wetenschappelijk onderzoek in de architectuur en stedenbouw.

Carrièremogelijkheden

Studenten worden opgeleid om te denken en strategisch handelen en toekomstgericht. Ze ontwikkelen een brede vaardigheden en worden voorbereid op een carrière in de private sector, in bestuursorganen, of PhD studenten aan universiteiten.

Waarom studeren architectuur aan de universiteit van Luxemburg

  • U vindt de historische, sociale, politieke en milieu-effecten die de vormgeving van de architectuur te verkennen.
  • Je gaat studeren in een moderne en professioneel ingerichte omgeving aan de snel groeiende, internationale en meertalige universiteit.
  • U kunt uw curriculum oriënteren op basis van uw persoonlijke belangen door te kiezen uit een reeks van gespecialiseerde seminars.
  • Interdisciplinaire projecten en teamwerk zijn het maken van een groot deel van het dagelijks onderwijs.
  • De Master in Architecture draagt ​​actief bij aan de architectonische debat en versterking van de architectonische cultuur in Luxemburg door samen te werken met een breed scala aan nationale actoren en instellingen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Humanities, Education and Social Sciences is one of the three faculties of the University of Luxembourg.

The Faculty of Humanities, Education and Social Sciences is one of the three faculties of the University of Luxembourg. Lees Minder
Esch-sur-Alzette