Meester in bedrijfsinformatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master Business Informatie Systemen

In samenwerking met de Hogeschool Heilbronn en de University of Applied Sciences Furtwangen, Duitsland.


Waarom dit programma?


De Master of Business Information Systems is een professionele graduate programma dat studenten voorbereidt op een loopbaan als innovatief bedrijf technologen. Zakelijke technologen zijn en zal blijven worden in de groeiende vraag als informatie-technologie speelt een centrale rol in de vraag of een bedrijf faalt of slaagt in deze snel veranderende zakelijke omgeving. Aldus zaken technologen gericht op het beheer, niet alleen het creëren van technologie. Dit programma is afgestemd op de behoeften van multinationals zoals SAP, Mercedes, Bosch, etc en aangeboden tegen vgu als een part-time opleiding, waardoor studenten aan het werk in de dag en om te studeren op drie avonden per week (maandag, woensdag, vrijdag) en de hele dag in het weekend.


Business Information Systems (BIS) is een 2,5-jaar (5 semester) Master Program aangeboden op vgu door de University of Applied Sciences Heilbronn en de University of Applied Sciences Furtwangen. De voertaal is Engels.


BIS wordt aangeboden tegen vgu als een part-time opleiding, waardoor studenten aan het werk in de dag en om te studeren op drie avonden per week (maandag, woensdag, vrijdag) en de hele dag in het weekend.


De studie ritme is 2 weken van klassikale instructie gevolgd door 3 weken zelfstudie thuis voor te bereiden op de volgende module.Time schema voor maandag, woensdag, vrijdag is typisch 18:00-21:00 en op zaterdag en zondag van 9 : 00 tot 16:00 uur (lunchpauze 12:00-13:00).


De studie ritme is 2 weken van klassikale instructie gevolgd door 3 weken zelfstudie thuis voor te bereiden op de volgende module.


Business Information Systems (BIS) is bedoeld om studenten in staat om software te ontwikkelen voor zakelijke toepassingen. Opgeleid als deskundigen die in staat zijn te analyseren en optimaliseren van het materiaal, monetair en informatiestroom en zakelijke processen binnen een bedrijf. De oprichting van informatie- en communicatiesystemen wordt gedaan met inachtneming van personele, financiële en de groep specifieke aspecten. Het verwerven van kennis over het managen van medewerkers, toonaangevende teams en project management zijn een belangrijk onderdeel van de training. Dit stelt de afgestudeerden om verantwoordelijke posities waar ze kunnen plannen, ontwikkelen en installeren moderne informatie- en communicatiesystemen hen waardoor het mogelijk wordt om de participatie van de onderneming in de wereldwijde economische processen verder te houden.


Leerdoelen


De Business Information Systems programma heeft de focus op een aantal leerdoelen. Het verwerven van kennis op deze gebieden is bedoeld om studenten in staat stellen voor deelname aan de wereld van de arbeid. Deze doelstellingen zijn:

  • Leren fundamentals in Information Technology (IT), Business Administration and Management
  • Weten methoden om te analyseren, te optimaliseren, te implementeren en te controleren organisatorische en IT-georiënteerde structuren
  • Begrijp IT-architectuur, technologieën en platforms voor moderne zakelijke applicatiesystemen
  • Gericht op soft skills / adaptief gedrag door het doen van projecten en presentaties
  • Weten hoe het beheer van IT-georiënteerde projecten
  • Training team-work in case-studies
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Vietnamese-German University (VGU) is a Vietnamese state university. Founded in 2008, VGU is based on a close cooperation between the Socialist Republic of Vietnam and the German State Hessen. Wit ... Lees meer

The Vietnamese-German University (VGU) is a Vietnamese state university. Founded in 2008, VGU is based on a close cooperation between the Socialist Republic of Vietnam and the German State Hessen. Within the past years the project broadened to a German-wide cooperation. Lees Minder
Ho Chi Minh Stad