Meester bibliotheek en informatiewetenschappen, digitale bibliotheek & informatiediensten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Masteropleiding: Library and Information Science, Digital Library and Information Services

Wil je werken bij de voorrand van informatie en bibliotheek de praktijk? Zou u geïnteresseerd zijn in het helpen van mensen om gevoel van de cyberspace die steeds zo belangrijk in hun werk en leven te maken? Wilt u alle schatten van de menselijke kennis, verworven door de eeuwen heen, binnen handbereik?


Dit programma zal u helpen om uw missie te kiezen en te plaatsen in het leven. Het biedt spannende mogelijkheden van het vinden van de baan van je dromen. Digitale bibliotheek en informatiediensten in veel verschillende sectoren, van openbare en academische bibliotheken om wereldwijde zakelijke en bibliotheken voor de kinderen zijn nu op zoek naar medewerkers die bereid zijn geweest om te werken in de digitale omgeving. De kennis en vaardigheden die u aanschaft zal nuttig zijn in elk van deze gebieden als gevolg van de alomtegenwoordige en alomtegenwoordige karakter van digitale middelen. U krijgt de ene om mensen te leiden naar de informatie die ze echt nodig zijn.


Digitale bibliotheken zijn in de hele wereld steeds belangrijker in het verstrekken van informatie niet alleen lokaal publiek, maar ook internationaal. Ze zijn ontwikkeld door de bestaande dienstverlening van de bibliotheek, door overheids-en commerciële organisaties. Daarom bieden wij dit programma op een part-time, afstandsonderwijs basis, om te beantwoorden aan de behoefte aan professionele deskundigheid op dit gebied, in een modus die geschikt is voor iedereen is, overal in de wereld.
Naar aanleiding van het programma zullen de studenten in staat zijn om de betekenis van digitale bibliotheken te begrijpen in hun eigen context, het beheer van de overgang van diensten aan de digitale sfeer, en het ontwikkelen van nieuwe digitale diensten aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Het programma is gebaseerd op de uitmuntendheid van de faculteit leden in Zweden's toonaangevende school van de bibliotheek en informatiewetenschappen.

De inhoud van het onderwijs

- Digitale bibliotheek management (geavanceerde, 15 ECTS)
- Gebruikers en voorlichtingsactiviteiten in digitale omgevingen (geavanceerde, 15 ECTS)
- Information retrieval voor digitale bibliotheken (inleidend, 7,5 ECTS)
- Technologie van digitale bibliotheken (inleidend, 7,5 ECTS)
- Digitalisering en digitale bewaring (geavanceerde, 15 ECTS)
- Digitale bibliotheek onderzoeksmethoden (geavanceerde, 15 ECTS)
- Technologie van digitale bibliotheken (geavanceerde, 7,5 ECTS)
- Information retrieval voor digitale bibliotheken (geavanceerde, 7,5 ECTS)
- Project werk practicum (geavanceerde, 7,5 ECTS)
- Master's thesis (22,5 ECTS)
(Let op: het hele werk van de Master's thesis omvat de cursus digitale bibliotheek onderzoeksmethoden en het projectwerk practicum en is gelijk aan = 45 ECTS)

U kunt richten op verschillende banen in bibliotheken ontwikkelen van digitale diensten. Er zijn ook mogelijkheden in andere publieke en zakelijke organisaties die de moderne informatie-diensten te implementeren, maakt gecentraliseerde of gedistribueerde verzamelingen van documenten, ondersteuning van e-learning, werk in elektronisch uitgeven of digitalisering velden. Met de expertise die u krijgen van de behoeften beoordeling en het beheer van digitale diensten, en je vermogen om te communiceren over de grenzen van technologische, informatie en bestuurlijke beroepen een verscheidenheid aan loopbaantrajecten zal worden opengesteld voor u als een afgestudeerde van dit programma.
Toelatingseisen

• bachelordiploma in Library and Information Science of een andere menswetenschappen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen of technische wetenschap, 180 studiepunten, of gelijkwaardig.

• Geverifieerde kennis van het Engels dat overeenkomt met de cursus Engels B in de Zweedse middelbare school.


Onderzoek

Afstuderen leidt tot: Master's degree in Bibliotheek en Information Science, digitale bibliotheken en Information Services

Main gebied:
Library and Information Science


Verdere informatie

De studies vinden plaats op een afstand modus. Je nodig hebt om deel te nemen aan verschillende bijeenkomsten tijdens je opleiding. Meer informatie over wanneer en waar deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden zal later bekend worden gemaakt. De communicatie tussen de studenten en docenten wordt gehandhaafd voornamelijk via de e-learning platform. Daarom moeten de studenten toegang tot een computer met een breedbandverbinding hebben. Voertaal is Engels.

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Over de school

The University of Borås has approximately 11 000 students and 730 employees. In collaboration with the public and private sectors, we conduct education and research of high international quality with ... Lees meer

The University of Borås has approximately 11 000 students and 730 employees. In collaboration with the public and private sectors, we conduct education and research of high international quality with great societal relevance. We are a modern university with a central campus in the centre of the city. The national and internationally known Swedish School of Textiles and Swedish School of Library and Information Science are a part of the University of Borås, both of which have educational programmes and research. Lees Minder