Masters in monetaire en financiële economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Covid-19
ISEG Lissabon neemt alle maatregelen met de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap als topprioriteit. Sinds maart werken we 100% online, zijn we virtueel betrokken en gebruiken we online tools voor leren en evalueren.
ISEG LIsbon zet zich volledig in om de veiligheid van onze kandidaten voor de volgende intake te garanderen, en we bereiden alles voor om jullie allemaal in september te verwelkomen.

De Masters in Monetary and Financial Economics (MEMF) is een programma op internationaal niveau dat de beste Europese werkwijzen in het gebied volgt. Als zodanig zijn de selectiecriteria van aanvragers veeleisend en wordt dit vereiste niveau tijdens de cursus gehandhaafd. Het MEMF is dus niet compatibel met een zwakke achtergrond en een profiel met weinig inspanningen, omdat we verwachten dat studenten bereid zijn om minimaal 3200 werkuren in 2 jaar door te brengen.

De inspanningen van MEMF-studenten worden sterk gewaardeerd op de arbeidsmarkt. Werkgevers erkennen met name MEMF-afgestudeerden met een sterke achtergrond in econometrie en kwantitatieve methoden, competentie in macro-economie en monetaire economie, en een grote capaciteit om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Vaardigheid, competentie en strengheid. Dit zijn al meer dan twee decennia de leidende principes van het MEMF en dat zullen ze ook blijven.

De doelstellingen van de Master (MSc) in monetaire en financiële economie zijn:

 1. Verstrekken van geavanceerde kennis op monetair en financieel gebied, op basis van de meest relevante resultaten van de wetenschappelijke gemeenschap,
 2. Zijn studenten initiëren in wetenschappelijk onderzoek, door de juiste technieken en methodes te oefenen, en
 3. Voorbereiding van het hogere personeel bij monetaire en financiële instellingen in verband met de financiering van de economie en de monetaire-beleidskwesties. Deze MSc geeft directe toegang tot het doctoraatsprogramma Economie aan ISEG .

Doelgroep

De MSc in monetaire en financiële economie is bedoeld als aanvulling op en verdieping van het eerste cyclusonderwijs dat wordt aangeboden door een graad in economie of financiën. Het hoofddoel is dat studenten leren hoe ze problemen op een rigoureuze en constructieve manier kunnen analyseren, hun vermogen ontwikkelen om de bijdrage van onderzoek in monetaire en financiële economie te beoordelen om de problemen in het gebied op te lossen en geavanceerde empirische en theoretische hulpmiddelen in de economie en Financiën.

Organisatie

Het studieprogramma van de master is verspreid over 4 semesters met een totaal van 120 ECTS, waarvan 42 (12 in het derde semester en 30 in het vierde semester) overeenkomen met een proefschrift. Alle verplichte en keuzevakopleidingsonderdelen met oorsprong in deze MSc gebruiken Engels als werktaal. Opleidingsonderdelen die zijn voortgekomen uit een andere MSc gebruiken de werktaal die voor dat specifieke programma is gekozen.

Het programma "Trainingsposities MEMF - Bank of Portugal" biedt de mogelijkheid om als stagiair bij de afdeling Economisch Onderzoek van de Bank van Portugal te werken voor de beste studenten van de master. Het belangrijkste doel is om een ​​proefschrift geproduceerd onder toezicht van een arts in de afdeling.

De masteropleiding heeft als wetenschappelijk adviseur prof. Vítor Constâncio, vice-president van de Europese Centrale Bank en eerdere programmadirecteur.

Toelatingsvoorwaarden en selectiecriteria

We beschouwen aanvragen van mensen die het equivalent hebben van een eerste cyclus in Economie, Financiën, Management, Wiskunde Toegepast op Economie en Management, behaald in een Portugese of een internationale instelling voor hoger onderwijs. We overwegen ook toepassingen van mensen met een eerste graad in andere gebieden met een sterke kwantitatieve achtergrond, zoals techniek, natuurkunde of wiskunde. De kandidaten worden geselecteerd op basis van hun cijfers, CV-details en een mogelijk interview.

125590_ISEG_campus.png

MSc Monetaire en financiële economie Cursuseenheden

1e jaar - 1e semester
 • econometrie
 • Geschiedenis van het economische denken
 • Macro-economie
 • Wiskundige economie
 • Micro-economie
1e jaar - 2e semester
 • Foundations of Financial Economics
 • Monetair beleid
 • 2 Keuze optie-eenheden
 • Gratis optie-eenheid
2de jaar - 1ste semester
 • 2 Keuze optie-eenheden
 • Gratis optie-eenheid
 • Thesis (Seminar)
2de jaar - 2de semester
 • MSc Final Work (Thesis)
Keuzemogelijkheden
 • Bankieren en verzekeren
 • Gedragsfinanciering
 • Bedrijfsfinanciën
 • Financiële Econometrie
 • Financiële wiskunde
 • Financiële opties
 • Internationale financiële markten
 • Macro-economie en monetaire theorie
 • Monetaire en financiële geschiedenis
 • Numerieke methoden in Financiën
 • Overheidsfinanciën in de Economische en Monetaire Unie
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Lees meer

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Lees Minder