Masters in historische studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studenten in het MA programma in Historische Studies krijgen een brede kennismaking met historische methodologieën en geschiedschrijving en voeren cursussen uit met specifieke, nauw omschreven onderwerpen over verschillende historische perioden en door middel van een verscheidenheid aan materialen.

De stuwkrachtgebieden van de school zijn,

Aziatische interconnecties, economische geschiedenis, antropologie, Oost-Aziatische geschiedenis, culturele en orale geschiedenis van India en wetenschapsgeschiedenis.

Een student moet in totaal 64 credits behalen. Dit omvat het voltooien van verplichte, keuzevakken en seminars, samen met de voltooiing van een MA-proefschrift.

Cursus Curriculum

 • 9 verplichte cursussen gelijk aan 27 studiepunten (3 X 9)
 • 8 keuzevakken gelijk aan 24 studiepunten (3 X 8)
 • 4 Seminarcursussen gelijk aan 4 studiepunten (1 X 4)
 • 1 Dissertatiecomponent gelijk aan 9 credits (1 X 9)

Totaal: 64 credits

MA Dissertatie

In hun vierde semester bereiden de studenten de masterproef voor die een origineel stukje onderzoek zal zijn. Zij zullen een thema van hun academische interesse selecteren in overleg met de scriptiebegeleider (s). In hun masterscriptie moeten studenten aantonen dat ze in staat zijn onafhankelijk onderzoek uit te voeren op basis van de primaire en secundaire bronnen. De verwachting is dat het proefschrift academische nauwkeurigheid en originaliteit zal hebben, zodat het mogelijk kan worden gepubliceerd in een door collega's beoordeeld wetenschappelijk tijdschrift. In het licht van deze overwegingen is de maximale woordlimiet van het proefschrift 10.000 tot 12.000, inclusief noten (maar exclusief bibliografie).

verkiesbaarheid

Geschiktheidscriteria voor masterprogramma's

De hieronder gespecificeerde vereisten zijn het minimum dat nodig is voor de graduate toelating tot de universiteit.

Indiase studenten

Een minimum van drie jaar bachelordiploma (10 2 3) met ten minste 55% punten of gelijkwaardig Grade Point Average (GPA)

Internationale studenten

Een bachelordiploma met minimaal 15 jaar eerder onderzoek met een GPA van minimaal 2,2 of hoger op een schaal van 4 punten of een gelijkwaardige klasse als een andere schaal op een schaal wordt gebruikt.

Kandidaten uit niet-Engels sprekende landen die zijn opgeleid in het Engels, moeten een bewijs van bekwaamheid overleggen in volgende Engelstalige tests:

 • TOEFL (test van het Engels als vreemde taal)
 • IELTS (International English Language Testing System)
 • TOEIC (test van het Engels voor internationale communicatie)
 • PTE (persoonlijke test van het Engels)
 • Elke andere standaard Engelse toets die op het internationale platform wordt gebruikt

De universiteit vereist dat alle aanvragers competenties in de Engelse taal demonstreren.

Beurzen

Nalanda University biedt financiële steun aan de studenten.

Voor details schrijf naar: foreignstudents@nalandauniv.edu.in

Verwerven van competenties en vaardigheden

Het postdoctorale programma in de School of Historical Studies aan de Nalanda University van Nalanda University biedt studenten de mogelijkheid om zich bezig te houden met verschillende disciplines.

Daarnaast worden studenten geleid naar een diepgaand begrip van de verschillende regio's in Azië zoals West, Zuid, Zuidoost en Oost, samen met de mondiale geschiedenis. Het programma bevordert als geheel een diep begrip en analyse van kwesties en gebeurtenissen die van groot belang zijn voor de wereld van vandaag. Deze kennis kan op veel gebieden worden toegepast.

Andere cruciale competenties en vaardigheden waar studenten zich op kunnen verheugen zijn:

 • De mogelijkheid om goed gestructureerde argumenten in te kaderen, zowel mondeling als schriftelijk
 • Ideeën naar voren brengen op een overtuigende manier
 • Verschillende soorten materiaal verzamelen, onderzoeken en analyseren op een logische en samenhangende manier
 • Het begrijpen en samenvatten van feiten, ideeën en informatie

Het kiezen van Career Pathways

Opleiding in historische studies geeft overdraagbare vaardigheden die iemand in staat stellen om een carrière in vele richtingen na te streven:

 • Archivaris
 • Historische onderzoeker
 • Museumwerk
 • Bibliotheek- en informatiewerk
 • Schoolleraren
 • Universitair docent
 • Internationale organisaties

Andere beroepen

Afgezien van deze, kunnen studenten ook hun loopbaan voortzetten bij de overheid, in particuliere en zakelijke sectoren en internationale organisaties zoals de verschillende organen van de Verenigde Naties.

 • Wet
 • Publishing
 • Overheidsdiensten
 • Journalistiek
 • Bedrijfssector

Kortom, door zich in te laten met historische contexten, debatten en controverses, ontwikkelen studenten een uniek begrip van verschillende problemen, samen met manieren om oplossingen te begrijpen. Met behulp van deze vaardigheden en capaciteiten kunnen ze een aantal carrièrekeuzes maken, afhankelijk van hun interesses en motivatie.

Over de School of Historical Studies

De School of Historical Studies is een dynamische gemeenschap van docenten en afgestudeerde studenten. De School voert een open en toch rigoureus, wetenschappelijk onderzoek uit naar fundamentele vragen die betrekking hebben op de historische ervaringen binnen en buiten Azië.

Nalanda University speelt voornamelijk een rol als een kanaal voor de levendige intellectuele, religieuze en economische banden van India met de wereld, en het doel van de School of Historical Studies is om nieuwe grenzen van kennis te openen over Aziatische en niet-Aziatische culturele, historische en filosofische contexten Faculteit in de School of Historical Studies begrijpen historische studies om alle vragen die kritisch zijn voor het menselijke begrip te omvatten. Deze vragen omvatten hoe mensen het verleden hebben gemaakt of betekenis hebben gegeven, hoe historisch begrip van het verleden het heden kan transformeren en de verschillende manieren waarop het heden door het verleden wordt gevormd of geconstrueerd.

Faculteitsleden combineren een rijke verscheidenheid aan methodologieën en disciplinaire achtergronden om hun onderzoek en geschiedenisonderwijs te ondersteunen, waaronder antropologie, sociologie, archeologie, godsdienstwetenschappen, filosofie, economische geschiedenis, culturele geschiedenis, filologie en geschiedenis van de wetenschap.

Studenten in de school ontwikkelen kritisch inzicht in cultureel-politieke geschiedenissen, economische geschiedenis, intellectuele geschiedenis, orale en visuele geschiedenis, geschiedenis van de wetenschap en religieuze geschiedenissen.

De School of Historical Studies zet zich in voor onderzoek dat begint met de categorieën en concepten van historische agenten en kritisch bezig is met vermeende, universele categorieën van menselijke ervaringen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the town of Rajgir, in the northern Indian state of Bihar, Nalanda is a postgraduate, research intensive, international university supported by the participating countries of the East Asia ... Lees meer

Located in the town of Rajgir, in the northern Indian state of Bihar, Nalanda is a postgraduate, research intensive, international university supported by the participating countries of the East Asia Summit. The University came into being on November 25, 2010 by a special Act of the Indian Parliament and has been designated as an “institution of national importance”. Lees Minder