Masters in het recht van de Europese Unie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Westelijke Universiteit van Timişoara beheert een masterprogramma over het recht van de Europese Unie. Het hoofddoel ervan is dat de studenten de competenties verwerven die hen in staat stellen het recht van de Europese Unie en haar relatie tot de nationale rechtsstelsels van de lidstaten te begrijpen.

De hierboven aangegeven algemene doelstelling en de specifieke competenties van studenten worden ontwikkeld in overeenstemming met de behoeften die op de markt zijn geïdentificeerd, en bestrijken de meeste essentiële aspecten van het recht van de Europese Unie, van de algemene concepten en de mechanismen van Europese rechterlijke controle tot de specifieke terreinen van de EU. handhaving, consumentenrecht, vennootschapsrecht, mededingingsrecht en internetwetgeving.

Hoofdonderwerpen

Eerste semester

 • Beginselen van het recht van de Europese Unie
 • Instellingen en procedures van de Europese Unie
 • Mensenrechten in de Europese Unie
 • Wetsconflicten en jurisdictie in de Europese Unie
 • European Union Internet Law (keuzevak)
 • Europees Sociaal recht (keuzevak)

Tweede semester

 • Mededinging en consumentenbescherming Wetgeving van de Europese Unie
 • Fiscaal recht van de Europese Unie
 • Europees recht van financiële instellingen
 • Europese Unie Vennootschapsrecht
 • Harmonisatie van het privaatrecht van de Europese Unie (keuzevak)
 • Strafrecht van de Europese Unie (keuzevak)

Student voordelen

De studenten die deelnamen aan dit masterprogramma hebben de mogelijkheid om waardevolle theoretische kennis op te doen op verschillende gespecialiseerde gebieden van het recht van de Europese Unie, tijdens cursussen en seminars die volledig in het Engels plaatsvinden.

Ze raken dus niet alleen bekend met de inhoudelijke en procedurele normen van het recht van de Europese Unie, maar ook met de specifieke juridische terminologie met betrekking tot hun interesses. Afhankelijk van de verschillende soorten cursussen, zijn studenten bezig met verschillende studieactiviteiten, die hen stimuleren om onderzoek te doen en zowel hun academische schrijf- als presentatievaardigheden te oefenen. Ze hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan verrijkende buitenschoolse activiteiten, zoals internationale pleitwedstrijden op het gebied van het recht van de Europese Unie en de mensenrechten.

Optionele disciplines zijn gegroepeerd in pakketten, waarmee het specialisatiepad van de student wordt voltooid. De studenten zijn verantwoordelijk voor het kiezen van dit pad vóór het begin van het universiteitsjaar, tijdens welke het optionele pakket beschikbaar wordt gesteld, waardoor het mogelijk wordt een gepersonaliseerd onderwijstraject in te stellen, aangepast aan de professionele interesses van elk individu.

Loopbaanimpact

De instroom van buitenlandse investeerders in Roemenië maakt specialisaties op het gebied van EU-wetgeving zeer gewild. Alle belangrijke juridische beroepen - magistraat, advocaat, notaris, juridisch adviseur - profiteren van een specialisatie in het recht van de Europese Unie.

De studenten in dit masterprogramma krijgen een kans uit de eerste hand om vertrouwd te raken met de meer gespecialiseerde onderwerpen van het EU-recht, zoals vennootschapsrecht, belastingen of mededinging, en consumentenbeschermingswetgeving, waardoor hun theoretische en professionele kennis in een grote verscheidenheid wordt vergroot van velden relevant op internationale schaal.

Afgestudeerden op complementaire gebieden zoals de economie, financiën, bedrijven en dergelijke kunnen ook substantieel profiteren van deze specialisatie, die een brug tussen disciplines kan vormen en mogelijk nieuwe interdisciplinaire academische en professionele kansen biedt.

Contact details

Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de West University of Timişoara
9A Eroilor de la Tisa Bd., 300575, Timişoara, Timis County, Roemenië
Telefoonnr .: 0040-256-592400
Fax nr .: 0040-256-592442
E-mail: drept @ e- UVT .ro
Sociale media: www.fb.com/drept. UVT .ro /

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Universitatea de Vest din Timi?oara (UVT) / West University of Timi?oara (WUT) is the main higher education institution and research center in Western Romania.

Universitatea de Vest din Timi?oara (UVT) / West University of Timi?oara (WUT) is the main higher education institution and research center in Western Romania. Lees Minder