Master's in Public Administration: specialisatie Urban Governance

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Master in Urban Governance

Als een product van een nieuwe samenwerking tussen het Departement Openbaar Bestuur (Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, ESSB) en het Institute of Housing and Urban Development Studies (IHS), is dit programma een specialisatie binnen de MSc in Public Administration van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wat zal ik leren?

Steden zijn complex, uitdagend en snelgroeiend. Het zijn belangrijke economische en ontwikkelingsdrivers die grote hoeveelheden rijkdom genereren en meer dan de helft van de wereldbevolking huisvesten (naar schatting tegen 2050 dichter bij 70%). Ze vormen de kern van culturele, sociale en politieke innovatie en spelen een sleutelrol bij het ontdekken van antwoorden op sociale kwesties zoals migratie, sociale segregatie, armoede, klimaatverandering, gezondheid, werkloosheid en terrorisme. Duurzaam bestuursbeleid wordt erkend als essentiële componenten om het welzijn van alle mensen te garanderen. Studenten zullen een verscheidenheid aan vaardigheden leren, waaronder de volgende:

  • Hoe innovatief beleid te ontwikkelen en te implementeren.
  • Hoe de gemeenschap te betrekken bij stadsplanning en besluitvorming.
  • Gebruik maken van oplossingen voor meerdere jurisdicties voor land- en milieuproblemen.
  • Aanjagen van duurzame economische ontwikkeling.
  • Toezicht houden op de ontwikkeling van internationale, publieke en non-profit organisaties.
  • Analyseren van problemen met stedelijk bestuur en het beheren / ontwerpen van processen voor stedelijk bestuur.

Waar kan ik naar uitkijken in dit programma ?

  • Bijwonen van cursussen en lezingen gegeven door vooraanstaande wetenschappers uit een breed scala van disciplines op het gebied van urban governance.
  • Interactieve labo's voor urban governance waar u praktijkvoorbeelden van problemen met urban governance kunt oplossen.
  • Je eigen onderzoek maken (scriptie).
  • Lokale veldbezoeken zoals de haven van Rotterdam, woningcorporaties, gemeente Rotterdam etc.

Hoe zal ik leren?

Het programma omvat een breed scala aan cursussen, seminars, werkgroepsessies en gastcolleges door internationaal erkende wetenschappers. Je zult in staat zijn om de theorieën en onderzoeksmethoden die je leert gedurende het programma toe te passen door je eigen scriptieonderzoek uit te voeren waarin je een aspect (en) van kwesties in verband met stedelijk bestuur onderzoekt.

Wat kan ik verwachten aan het einde van mijn studie?

Aan het einde van hun studie verwerven de studenten de theoretische en praktische vaardigheden om gekwalificeerd, zelfverzekerd en voorbereid te zijn op hun toekomstige loopbaan. Dit wordt allemaal ondersteund door een internationaal erkende MSc in Public Administration van de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Wil je meer weten over het programma mij , waar toe te passen, cursusdata, beurzen en meer? Dien uw aanvraag in en sluit u aan bij ons hier in Rotterdam!

Ga voor meer informatie naar www.ihs.nl

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS ... Lees meer

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS, and two research institutes RISBO and DRIFT are linked to the faculty. Our education is small-scale and based around Problem Based Learning (PBL). Being connected to the professional field is another characteristic of our study programmes. Lees Minder
Rotterdam , Rotterdam + 1 Meer Minder