Masters in Finance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

137148_FTlogo_master-in-fin.jpg


ISEG 's Masters in Finance staat op # 31 in de wereldwijde ranglijst van Masters van de Financial Times.

De Financial Times-ranglijst, de meest relevante internationale ranglijst voor Business Schools, plaatst ISEG als de beste Business School in Portugal in termen van prijs-kwaliteitverhouding, waarbij alumni hun academische investering snel recupereren, erkent ISEG voor het verdubbelen van de salarissen (+ 94% ) in drie jaar en ook in termen van loopbaanontwikkeling, door toegang te bieden aan grote bedrijven met snellere hiërarchische promotie.


De Masters in Finance houdt gelijke tred met de complexiteit van de wereld van vandaag en de aard van de discipline en wordt uitsluitend in het Engels aangeboden voor een internationaal publiek. Onze toewijding aan de wereldarena is ook aanwezig in de jaarlijkse excursie naar Frankfurt (vlucht en accommodatie inbegrepen in het collegegeld), waarin studenten en faculteit organisaties zoals de ECB (Europese Centrale Bank), EIOPA, Goethe University, Deutsche Bundesbank bezoeken en de beurs van Frankfurt. De afgelopen 5 jaar hebben we presentaties bijgewoond van hooggeplaatste vertegenwoordigers van bedrijven zoals BASF, Deutsche Lufthansa, SAP, EY of Helaba Bank. Dit is zeker een onvergetelijke ervaring voor iedereen die eraan deelneemt. Het is ook mogelijk om 1 semester door te brengen in het 2e jaar van de meesters aan boord, in een uitwisselingsprogramma (slechts een paar voorbeelden: aan de Goethe Universiteit in Duitsland, aan de Bocconi Universiteit in Italië, aan EDHEC in Frankrijk, of aan Fundação Getulio Vargas in Brazilië).

De MSc in Finance biedt een gedegen opleiding in de drie pijlers van het vakgebied: bedrijfsfinanciering, financiële beleggingen en derivaten. Het programma omvat faculteitsleden met de wetenschappelijke strengheid van doctoraten van enkele van de meest prestigieuze instellingen wereldwijd.

Covid-19
ISEG Lissabon neemt alle maatregelen met de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap als topprioriteit. Sinds maart werken we 100% online, zijn we virtueel betrokken en gebruiken we online tools voor leren en evalueren.
ISEG LIsbon zet zich volledig in om de veiligheid van onze kandidaten voor de volgende intake te garanderen, en we bereiden alles voor om jullie allemaal in september te verwelkomen.

125588_master_finance.png

Doelgroep

Studenten met een eerste cyclus diploma op het gebied van financiën, management, economie, accounting, wiskunde toegepast op economie en management of andere financiële-gerelateerde gebieden. Het is een praktijkgericht programma dat onderwerpen op de financiële markten behandelt. Met het doel de kansen op inzetbaarheid van studenten te maximaliseren, biedt het programma hen de benodigde tools om professioneel te slagen in de financiële arena.

Programma Organisatie

De masteropleiding is verspreid over 4 semesters met in totaal 120 ECTS, waarvan 42 (12 in het derde semester en 30 in het vierde semester) overeenkomen met een proefschrift. Alle opleidingsonderdelen worden in het Engels gegeven.

Toelatingsvoorwaarden en selectiecriteria

We zullen kandidaten overwegen met een eerste cyclus in Finance, Management, Accounting Economics, Wiskunde Toegepast in Economie en Management of kandidaten die voldoende worden geacht door het Wetenschappelijk en Pedagogisch Comité. De kandidaten worden geselecteerd op basis van hun Bsc-cijfers, CV-details en een mogelijk interview.

Sinds 2015-2016 voldoet ons programma volledig aan de vereisten van het University Affiliation Program van het CFA Institute, dat voldoet aan meer dan 70% van het curriculum CBOK.

Elk jaar reiken we 6 beurzen uit voor onze studenten om deel te nemen aan CFA-examens (Levels I, II of III).

werk

Met deze masters kunt u een succesvolle professional worden in de financiële wereld, hetzij bij financiële instellingen, hetzij in de zakelijke sector, overal ter wereld.

Voor zover wij weten, is er 100% werkgelegenheid voor onze afgestudeerden in Finance . Houders van ISEG Lisbon's MFinance zijn momenteel werkzaam bij banken, bank- en toezichthoudende autoriteiten (zoals de Bank of Portugal, de Europese Centrale Bank, CMVM, BNP Paribas), de Big 4 consulting / auditing services bedrijven, in het bedrijfsleven, enz. er zijn opwindende kansen op de arbeidsmarkt voor onze afgestudeerde studenten in Finance, zowel in Portugal als in het buitenland.

125589_ISEG_campus5.png

MSc In Finance Cursus Eenheden

1e jaar - 1e semester
 • Financiële analyse en rapportage
 • Forwards, Futures en Swaps
 • Beoordeling van bedrijfsinvesteringen
 • Gegevensanalyse in Financiën
 • Fundamentals of Financial Economics
1e jaar - 2e semester
 • derivaten
 • Vastrentende producten en markten
 • Fusies, overnames en herstructurering
 • Bedrijfsfinanciering en planning
 • Keuzemogelijkheid I
2de jaar - 1ste semester
 • Case Studies in Financial Engineering
 • Ethiek en onderzoeksmethoden in Finance
 • (Seminar)
 • Financiële prognose
 • Keuzemogelijkheid II
2de jaar - 2de semester
 • MSc eindwerk (scriptie / project / stage)
Keuzevakken Eenheid I
 • Ondernemingsbestuur
 • Monetaire en financiële geschiedenis
 • Pensioenfondsen
 • Echte opties
 • belasting
Keuzevakken Eenheid II
 • Bankieren en verzekeren
 • Empirische bedrijfsfinanciering
 • Equity Research
 • Overheidsfinanciën over de Economische en Monetaire Unie

Operationeel regime

Overdag tijdens het eerste jaar (2 semesters, van half september tot begin juli).

Avondlessen in het derde semester (let op: het is mogelijk om dit semester in het buitenland door te brengen in een uitwisselingsprogramma).

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Lees meer

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Lees Minder