Masters in Actuariële wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Covid-19
ISEG Lissabon neemt alle maatregelen met de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap als topprioriteit. Sinds maart werken we 100% online, zijn we virtueel betrokken en gebruiken we online tools voor leren en evalueren.
ISEG LIsbon zet zich volledig in om de veiligheid van onze kandidaten voor de volgende intake te garanderen, en we bereiden alles voor om jullie allemaal in september te verwelkomen.


De Masters in Actuarial Science aan ISEG (Universidade de Lisboa) zijn ontworpen volgens de internationale vereisten voor het actuariële beroep. Het is bedoeld voor de meeste cursusonderwerpen die onmisbaar zijn voor de accreditatie van een actuaris in de Europese Unie, zoals aangewezen door de Actuarial Association of Europe, evenals het cursusmateriaal van examens P, FM, IFM. LTAM, SRM en STAM van de Society of Actuaries.

De drie VEE-onderwerpen (economie, bedrijfsfinanciën en toegepaste statistische methoden) gesponsord door de Society of Actuaries (SOA) - VS, Casualty Actuarial Society (CAS) - VS en Canadian Institute of Actuaries (CIA), kunnen automatisch worden toegekend voor de studenten die een Bachelors diploma van ISEG en besluiten om de SOA actuariële examens af te leggen. Zie SOA VEE-cursussen. Onze meester staat ook in de SOA UCAP-lijst.

Onze Masters in Actuarial Science is een van de weinige geaccrediteerd door het Institute & Faculty of Actuaries (IFoA), de beroepsorganisatie voor Britse actuarissen. Als je het voldoende goed doet in het programma, kun je vrijstellingen krijgen van de Core Principles-examens CS1, CS2, CM1, CM2 en CB1 van het Britse actuariaat. Als je een BSc van ISEG hebt, kun je mogelijk vrijstellingen krijgen van de CB2, mits je cijfers goed genoeg zijn. Nadat vrijstellingen zijn verleend door IFoA, kunnen studenten ontheffingen krijgen voor de corresponderende examens van de Society of Actuaries (VS).

Onze Master staat op de 13e plaats in de 50 beste Masters in Verzekeringen, Risico en Actuariële Wetenschappen en onze universiteit, de Universiteit van Lissabon , staat op de tweede plaats in de Ibero-Amerikaanse ranglijst van 2018, geproduceerd door SCImago. ISEG staat op de 26e plaats in de wereld in de nieuwe Business Schools Actuarial Science Ranking .

Het programma biedt een solide academische basis in actuariële wetenschappen, statistiek en financiën en biedt u de vaardigheden om een succesvolle actuaris te worden. Tijdens het vierde semester kun je een stageplaats bij een verzekeringsmaatschappij volgen of een scriptie of een project schrijven. Je kunt misschien een semester op een partneruniversiteit doorbrengen via het ERASMUS-programma.

Last but not least, Lissabon biedt een uitzonderlijk historisch erfgoed en ISEG ligt in het hart ervan. De kosten van levensonderhoud liggen onder die van andere hoofdsteden die dit Master financieel voordeel geven ten opzichte van andere academische actuariële centra.

rankings

123835_iseg_portais_master_ranking_mini.jpg

Geclassificeerd als nr. 13 in de wereld
Top50 van BestMasters wereldwijde ranglijst in verzekeringsrisico's en actuariële wetenschappen

Geschiedenis

De postuniversitaire studies in actuariële wetenschappen aan de ISEG begonnen in 1990 met een post-afstudeercursus Actuarieel en financieel risicobeheer, die in 1993/94 een master met dezelfde titel startte. In 1997/98 werd het geherstructureerd en hernoemd tot MSc Actuarial Science. Tot 2007 werd het om de twee jaar aangeboden. In 2007/2008 werd het aangepast aan het Bologna-regime en sindsdien elk jaar aangeboden. Het werd in 2011 geaccrediteerd door het Agentschap voor Beoordeling en Accreditatie van Hoger Onderwijs - A3ES.

Doelen

De belangrijkste doelstellingen van de Master of Actuarial Science zijn:

 • Studenten opleiden voor het actuariële beroep, in zijn meerdere componenten: leven, niet-leven, financiële en pensioenfondsen.
 • Bijdragen aan de opleiding van academici, waardoor de universiteit een actieve rol kan spelen bij de productie van geavanceerde studies op het gebied van de master.

ActuarialScience101

Ontworpen voor

De Master in Actuarial Science is ontworpen voor studenten met een solide achtergrond in wiskundige analyse en statistiek, die trachten het actuariaat in te gaan en een pad naar deze lonende carrière nastreven.

We accepteren kandidaten met een bachelordiploma in wiskunde, wiskunde met economie of statistiek, en enkele bachelordiploma's in economie, financiën of management. Geaccepteerde aanvragers hebben normaal een minimum van 14 van de 20 punten behaald in het Portugese systeem voor een van deze graden, of 2: 1 onderscheidingen in het Britse systeem, of gelijkwaardig (bijvoorbeeld GPA 3.0).

werk

Er is een regelmatige vraag naar actuarissen over de hele wereld. De belangrijkste werkgevers van onze masterstudenten zijn:

 • Verzekeringsmaatschappijen (leven en niet-leven)
 • Samenlevingsmaatschappijen voor pensioenfondsen
 • Consulting bedrijven
 • Controle autoriteiten
 • Banks
 • universiteiten

Verschillende van onze studenten deden hun laatste Mater Work als stagiaires in Autoridade de Supervisão de Seguros e Fundos de Pensões, Liberty Seguros, Companhia de Seguros Allianz Portugal SA, Companhia de Seguros Tranquilidade, Axa Portugal, Fidelidade, Willis Towers Watson, KPMG, Optimind Winter , Ernst & Young Portugal en in Taylor Fry Consulting Company.

Studieprogramma

Jaar 1 / semester 1

Berekeningstools voor actuarissen (4 sp.) IFoA: CS1 -10%
Financiële markten en investeringen (6 sp.) IFoA: CS1 -40%
Financiële wiskunde (6 sp.) IFoA: CS1 -45%
Waarschijnlijkheid en stochastische processen (6 sp.) IFoA: CS1 -15% CS2 -30%
Risicomodellen (6 sp.) IFoA: CS1 -35%

Jaar 1 / semester 2
Gegeneraliseerde lineaire modellen (4 sp.) IFoA: CS1 - 30% CS2 - 10%
Verliesreservering (4 sp.) IFoA: CS1 - 10%
Risico Theorie (8 sp.) IFoA: CS1 - 15% CS2 - 20%
Overlevingsmodellen en levensverzekeringen (8 sp.) IFoA: CS1 - 55%
Tijdreeksen (6 sp.) IFoA: CS1 - 20%

Jaar 2 / semester 1
Models in Finance (8 sp.) IFoA: CM2 - 40%
Solvabiliteitsmodellen (4 sp.)
Electieve # 1
Actuariële onderwerpen (6 sp.) IFoA: CS2 - 25%
Pensioenfondsen (4 sp.)
Ratemaking en ervaringsbeoordeling (4 sp.) IFoA: CS1 - 10%
Keuze # 2
Asset-Liability Management (4 sp.)
Financiële en financiële rapportage (6 sp.) IFoA: CB1 - 100%

Jaar 2 / semester 2
Master eindwerk (30 sp.) - Stage / proefschrift / project

De studenten moeten in totaal 18 ECTS behalen in optionele eenheden, met een minimum van 8 ECTS in optioneel (1) en 4 ECTS optioneel (2).

Tijdens het vierde semester kun je een stageplaats bij een verzekerings- of adviesbureau volgen of een scriptie of project schrijven.

ActuarialScience103

10 redenen om te kiezen voor actuariële wetenschappen bij ISEG

 1. ISEG , de Lissabon School of Economics and Management, is de enige faculteit in Portugal die een universitair diploma in Actuarial Science aanbiedt.
 2. ISEG deel uit van de Universidade de Lisboa (ULisboa), nu de grootste universiteit in Portugal.
 3. De Masters in Actuarial Science is een van de weinige niet-Bristische programma's die volledig zijn geaccrediteerd door het Instituut en de Faculteit der Actuarissen in het VK.
 4. Het maakt ook deel uit van de UCAP-lijst van de Society of Actuaries in de VS. Het nieuwe IFoA-curriculum voor 2019 is aangenomen sinds schooljaar 2018/2918.
 5. Dit programma biedt diepgaande dekking van de meest actuele actuariële kennis en vereiste competenties en biedt een korte BSc. Het is een van de 50 wereldwijd beste Masters in verzekeringen volgens de EDUniversal Best Masters-ranglijst.
 6. Voor het tweede opeenvolgende jaar bereikte een groep van ISEG 's Master in Actuariële Wetenschappen de top3 van de door SOA gepromote Challenge Contest
 7. ISEG heeft een groep docenten wiens prestaties op het gebied van internationaal onderzoek op één lijn liggen met de beste internationale scholen voor Actuariële Wetenschappen en sommige van hen zijn actuaris in de praktijk. Onze academische medewerkers zijn toegewijd en altijd bereid om studenten te ondersteunen en te adviseren.
 8. ISEG heeft uitstekende moderne faciliteiten, waaronder een uitgebreide bibliotheek, die bijzonder compleet is op het gebied van Actuariële Wetenschappen. Studenten hebben toegang tot studeerkamers, toegankelijk gedurende langere uren.
 9. Aangezien succes in de professionele wereld niet alleen gaat over het behalen van examens en het verkrijgen van vrijstellingen, helpt ISEG u andere vaardigheden te verwerven. Onderzoeksseminars, seminars met sprekers uit de industrie, georganiseerd door de ISEG Actuarial Science Club, een programma voor loopbaanontwikkeling en een team voor loopbaanontwikkeling, dat counseling biedt, staan ook tot uw beschikking.
 10. Dit programma biedt veel stagemogelijkheden, die je een voordeel geven bij het solliciteren.
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Lees meer

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Lees Minder