Master's degree programma in Computing Science - Human-Technology Interaction

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Word een van de mensen die de digitale producten en diensten van de toekomst ontwerpen

Digitale technologieën spelen een belangrijke rol op alle gebieden van het leven. Moderne samenlevingen hebben professionals nodig met een grondige kennis van het ontwerpen en ontwikkelen van gebruikersvriendelijke, innovatieve en duurzame producten en diensten en boeiende manieren om te communiceren met verschillende technologische apparaten.

Masteropleidingen in Human-Technology Interaction (HTI) bieden een brede reeks studies in mens-computer-interactie, digitale systemen en aanverwante gebieden. In de HTI-studies krijgt u up-to-date knowhow over het ontwerpen van digitale diensten, evaluatie van gebruikerservaringen, gebruikerspsychologie, mensgerichte softwareontwikkeling, usability engineering, multimodale interactie tussen mens en computer en onderzoeksvaardigheden.

Vanuit technologisch oogpunt hebben de studies betrekking op het ontwerp en de ontwikkeling van gebruikersinterfaces voor mobiele en desktoptoepassingen, virtual reality, augmented reality, industriële machines en mens-robot interactie. HTI is een multidisciplinair veld en u werkt samen met de professionals uit verschillende gebieden met verschillende perspectieven. In een zeer internationale sfeer werk je ook met de leden die verschillende culturen vertegenwoordigen, en leer je over intercultureel ontwerp.

In bredere zin leert u hoe technologie het leven van mensen beïnvloedt en hoe u efficiënte, boeiende en ethische digitale producten en diensten kunt ontwerpen. De graad leidt je tot hands-on werk in verschillende cursusprojecten, en biedt basis voor wetenschappelijk denken en schrijven.

Human-Technology Interaction (M.Sc.) -track en Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech) -track zijn twee van de zeven tracks in de masteropleiding Computing Sciences, een nieuwe opleiding die start in augustus 2020.

Informatie over studies

 • Type: masteropleiding
 • Diploma behaald: Master of Science
 • Geplande duur: 2 jaar
 • Omvang van studies: 120 ECTS
 • Plaats: Tampere
 • Campus: Centrale campus
 • Collegegeld voor niet-EU / EER-burgers: 12000 €

Bestudeer doelstellingen

Aanvragers kunnen een aanvraag indienen voor het vak Computing Sciences, Human-Technology Interaction Master of Science (HTI M.Sc.) of voor Computing Sciences, Human-Technology Interaction Master of Science (Technology) (HTI M.Sc. Tech). Controleer zorgvuldig de geschiktheidscriteria van de track waarin u bent geïnteresseerd.

Na het voltooien van de studies beheersen afgestudeerden de belangrijkste theorieën en praktijken met betrekking tot de gebruikerservaring van interactieve producten en diensten. Afgestudeerden zijn in staat om rekening te houden met de gebruikersbehoeften en -kenmerken in interactie tussen mens en technologie. De studies bieden vaardigheden om interactieve systemen te ontwerpen, prototyperen, implementeren en evalueren volgens mensgerichte ontwerpprincipes en -processen. Afgestudeerden kunnen ook verschillende stijlen van gebruikersinterfaces en interactietechnieken toepassen op verschillende toepassingsdomeinen, waaronder mobiel computergebruik en nieuwe computerparadigma's zoals Virtual Reality en interactieve robots. Afgestudeerden hebben basisonderzoeksvaardigheden in HTI en komen in aanmerking voor promotieonderzoek.

Je leert ook een aantal belangrijke meta-vaardigheden voor het werk-leven, zoals teamwork, multidisciplinaire en multiculturele communicatie, presentatie, argumentatie, kritische informatie zoeken en reflectie.

Inhoud bestuderen

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven, en het is belangrijk om professionals te hebben die een diepgaand begrip hebben van hoe efficiënte en plezierige manieren om te communiceren met een breed scala van technologische apparaten te ontwikkelen.

Studenten kunnen hun kennis verdiepen in opleidingsonderdelen die een breed scala van onderwerpen behandelen, van gebruikerservaring en emoties tot het innovatieve gebruik van gezichtsgedrag zoals blik en uitdrukkingen, aanraking, spraak en menselijke fysiologie in gebruikersinterfaces. Het programma leidt je tot wetenschappelijk denken en schrijven en tot hands-on werk in verschillende cursusprojecten.

HTI-masterstudies hebben een directe link met HTI-onderzoek aan Tampere University van Tampere University . Er is een breed scala aan multidisciplinair onderzoek naar door technologie gemedieerde nieuwe manieren van interactie met apparaten, digitale omgevingen en mensen. HTI-onderzoeksgroepen aan Tampere University van Tampere University verkennen en ontwikkelen meer intuïtieve gebruikersinterfaces voor de toekomst. Het doel is om het ontwerp van nieuwe technologieën te matchen met menselijke vaardigheden en behoeften - gericht op de best mogelijke gebruikerservaring met technologie.

Collegegeld

Het collegegeld van het programma is 12.000 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzenstelsel voor betalende studenten.

Structuur van studies

Master's degree bestaat uit 120 ECTS-credits. Elk ECTS-krediet is ongeveer 27 uur studentenwerk. Afhankelijk van de track zijn cursussen 80-90 ECTS waard, en de resterende 30-40 ECTS worden toegekend voor het succesvol afronden van een masterproef. De looptijd van het programma is twee jaar. Studenten besteden meestal drie semesters aan het voltooien van cursussen en een semester aan het voorbereiden van de masterproef. De studies beginnen eind augustus en het academiejaar eindigt eind mei.

De masteropleiding Computing Sciences bestaat uit zeven studietrajecten, die leiden tot de graad Master of Science of Master of Science in Technology:

 • Data Science (M.Sc.)
 • Machine Learning (M.Sc. Tech)
 • Statistische gegevensanalyse (M.Sc.)

en

 • Human-Technology Interaction (M.Sc.)
 • Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech)
 • Software, Web
 • Software, Web

Op dit moment worden de studies in het toekomstige Human-Technology Interaction (M.Sc.) -traject uitgevoerd in de masteropleiding Human-Technology Interaction. Merk op dat het curriculum Human-Technology Interaction (M.Sc.) voor 2020-21 beschikbaar zal zijn in maart 2020.

Carrièremogelijkheden

Er zijn veel vacatures om uit te kiezen na het afstuderen, zoals ontwikkelaar van gebruikersinterfaces in verschillende industriële sectoren, ontwerper van gebruikerservaring en interactie of service-ontwerper van nieuwe digitale diensten en producten, en specialist in bruikbaarheid en klantervaring. Natuurlijk krijg je de mogelijkheid om door te gaan naar een onderzoekscarrière. Carrièremogelijkheden zijn uitstekend en specialisten op het gebied van mens-technologie interactie worden zeer gewaardeerd door de industrie.

Veel werkmogelijkheden zijn beschikbaar voor afgestudeerden van dit programma. Enkele van de mogelijke toekomstige carrières zijn werken als:

 • Interactie-ontwerper die mensen in hun natuurlijke omgeving bestudeert en technologie- en UI-ontwerpen maakt;
 • Ontwikkelaar van een gebruikersinterface die over de vaardigheden beschikt om geavanceerde front-end softwareoplossingen te implementeren;
 • Specialist in bruikbaarheid en gebruikerservaring die ervoor zorgt dat de technologieontwerpen eenvoudig te gebruiken zijn en geschikt zijn voor menselijke doeleinden, of
 • Productmanager met nadruk op gebruikersbehoeften en gebruikerservaring.

Na de succesvolle afronding van het programma komen afgestudeerden van HTI ook in aanmerking voor doctoraatsprogramma's in Finland en in het buitenland.

Samenwerking met andere partijen

Naast studies in je eigen opleiding, kun je profiteren van het onderwijs aangeboden door de Tampere gemeenschap voor hoger onderwijs, variërend van technische tot beroepsstudies op verschillende gebieden.

Tampere is een levendige industriële hub voor verschillende soorten bedrijven met behoeften voor HTI-experts, waaronder serviceontwerp, softwareontwikkeling, game-bedrijven en een intelligente machine-industrie. Tampere University onderzoeksteams van de Tampere University werken samen met een breed scala van deze bedrijven.

Postdoctorale studiemogelijkheden

De masteropleiding biedt de vereiste achtergrond om doctoraatsstudies in interactieve technologie of computerwetenschappen voort te zetten, bijvoorbeeld in het doctoraatsprogramma in interactieve technologie, beschikbaar aan Tampere University van Tampere University .

Geschiktheidscriteria

De subsidiabiliteitscriteria in de masteropleidingen bestaan uit twee delen: de algemene subsidiabiliteitscriteria van de Tampere University , en opleidingsspecifieke subsidiabiliteitscriteria, die informatie specificeren en / of toevoegen aan de algemene criteria. U moet aan beide voldoen om in aanmerking te komen. Aanvragers die niet voldoen aan zowel de algemene subsidiabiliteits- als de programmaspecifieke criteria, worden niet geselecteerd als studenten aan Tampere University van Tampere University .

Algemene geschiktheid

Om in aanmerking te komen voor een masteropleiding aan de universiteit van Tampere University , moet je beschikken over

 1. Bachelor's degree - landelijk erkende eerste cyclus graad
  • Dat komt overeen met minimaal 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie
  • Uit het relevante veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert
  • Van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs
 2. EN een goede beheersing van de Engelse taal voor academische doeleinden.

Een bachelordiploma behaald aan een universiteit buiten Finland moet in aanmerking komen voor universitaire masteropleidingen in het land waar het werd toegekend.

Aanvragers in hun laatste jaar van de bachelordiploma komen in aanmerking om te solliciteren als de graad uiterlijk op 31 juli 2020 is afgerond . In dit geval kunnen ze voorwaardelijk worden aanvaard .

Aanvragers met een masterdiploma kunnen alleen gegronde redenen worden toegelaten en alleen als ze kunnen aantonen dat de nieuwe graad aan Tampere University van Tampere University de aanvrager aanzienlijke nieuwe kennis en vaardigheden biedt.

Programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria

Computing Sciences, Human-Technology Interaction (M.Sc.) track accepteert studenten met elke geschikte B.Sc. mate. Studenten met een geschikte technische of technische graad komen in aanmerking om te solliciteren naar Computing Sciences, Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech) track.

Om in aanmerking te komen om te solliciteren naar de track Computing Sciences, Human-Technology Interaction (M.Sc.), moet je een met succes afgeronde bachelordiploma of gelijkwaardig hebben behaald in

 • Interactieve technologie (HCI), informatica, ontwerp, onderwijs, mediastudies, psychologie, sociologie of andere relevante vakgebieden met onderzoek naar interactie tussen mens en computer.

Alle aanvragers moeten bewijsmateriaal over een goede beheersing van het Engels voor academische doeleinden overleggen. Er zijn twee manieren om de Engelse taalvaardigheid aan te geven: taaltests en eerdere studies.

De minimale vereisten voor testresultaten in de Engelse taal

Test naam

 • TOEFL iBT: 92 algemeen, zonder sectie onder 20
 • IELTS (academisch): 6.5 algemeen, zonder sectie onder 5.5
 • PTE (academisch): 62 algemeen, zonder sectie onder 42
 • C1 Geavanceerd: C
 • C2 Vaardigheid: C1
 • Fins nationaal certificaat voor taalvaardigheid (Engels): vaardigheidsniveau 5

* De vorige CAE en CPE zijn hernoemd als C1 Advanced en C2 Proficiency.

Eerdere studies

Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van het indienen van een taaltestscore als je bepaalde studies hebt voltooid die door Tampere University van Tampere University vermeld. Alleen deze studies worden geaccepteerd. Als u een aanvraag indient zonder een geldig resultaat van de taaltest, moet u de uitzonderingen zorgvuldig onderzoeken.

intake

Maximaal 145 studenten worden toegelaten tot het programma Informatica.

Het programma Computing Sciences omvat de volgende tracks: Data Science (MSc), Human-Technology Interaction (MSc), Human-Technology Interaction (MSc tech), Machine Learning (MSc tech), Software, Web

Toelatingsprocedure

Studenten worden geselecteerd voor het programma van die aanvragers die een volledige aanvraag indienen (aanvraag- en aanvraagdocumenten tegen de deadline) en voldoen aan de officiële criteria.

De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten die worden weergegeven in de aanvraagdocumenten. Houd er rekening mee dat niet alle aanvragers die aan de vereisten voldoen, kunnen worden toegelaten.

Studenten die zijn toegelaten tot een masteropleiding kunnen worden verplicht om hun eerdere graad aan te vullen met aanvullende studies.

scoring

Het aantal in aanmerking komende aanvragers overschrijdt jaarlijks het aantal studenten dat kan worden aanvaard. De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten weergegeven in de aanvraagdocumenten.

Naast de vorige graad waarderen en houden we rekening met relevante werkervaring, hobby's, vrijwilligerswerk, enz. We waarderen ook de bereidheid en toonden het vermogen om nieuwe vaardigheden te leren met betrekking tot de interactie tussen mens en technologie. Beschrijf deze in de motivatiebrief.

Hoe te solliciteren

Human-Technology Interaction (HTI M.Sc.) track accepteert studenten met elke geschikte B.Sc. mate. Studenten met een geschikte technische of technische graad komen in aanmerking om te solliciteren naar Human-Technology Interaction (HTI M.Sc. Tech) track.

De inhoud van Human-Technology Interaction (HTI) -studies is vergelijkbaar in beide HTI-tracks (HTI M.Sc. en HTI M.Sc. Tech). Er zijn verschillen in andere delen van de opleiding, de HTI (M.Sc. Tech) track is technischer. Controleer de details van de curricula van deze nummers.

Toepassing stapsgewijze checklist
 1. Controleer de algemene subsidiabiliteits- en programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria van de programma's die u wilt toepassen. Het is toegestaan om op drie programma's / tracks tegelijkertijd te solliciteren.
 2. Lees de instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen en begin zo snel mogelijk met het voorbereiden van uw aanvraagdocumenten!
 3. Voer indien nodig een taaltest uit, zie de taalvereisten.
 4. Wanneer de aanvraagperiode wordt geopend, vult u de online applicatie op Studyinfo.fi in tijdens de aanvraagperiode en uploadt u de vereiste bijlagen voor de aanvraag. Aanvraagperiode is 4 december 2019 om 8:00 GMT 2 - 15 januari 2020 om 15.00 GMT 2.
 5. Upload alle vereiste bijlagen en stuur de educatieve documenten per post, volgens de landspecifieke vereisten, indien van toepassing. Documenten moeten uiterlijk op 31 januari 2020 om 15.00 uur GMT 2 bij Tampere University Admissions Office zijn. De documenten moeten de universiteit binnen de gestelde termijn bereiken.
 6. Wacht tot de toelatingsresultaten begin april 2020 worden aangekondigd.
 7. Als je een studieplaats wordt aangeboden, vergeet dan niet om deze te accepteren voor de opgegeven deadline.
 8. Betaal het collegegeld, indien nodig. Begin met het voorbereiden van uw aankomst in Finland.
 9. Meld je aan als student en word lid van de community van Tampere University !
Online aanvraagformulier

Het online aanvraagformulier is tijdens de aanvraagperiode alleen beschikbaar op Studyinfo.fi. De aanvraagperiode begint op 4 december 2019 om 8 uur (GMT 2) en eindigt op 15 januari 2020 om 15 uur (GMT 2).

Behuizingen

U moet kopieën van alle vereiste documenten uploaden als bijlagen op het aanvraagformulier. Naast de algemene toepassingsbijlagen , hebben sommige programma's aanvullende programmaspecifieke bijlagen vermeld die nodig zijn bij het aanvragen van deze programma's.

U moet alle vereiste bijlagen online uploaden op uw aanvraagformulier op Studyinfo.fi. Naast het uploaden, moet u officieel gecertificeerde kopieën van uw educatieve documenten per post indienen bij het Tampere University Admissions Office. Kandidaten wier diploma's in bepaalde landen zijn behaald, moeten speciale aandacht besteden aan de documentatie en documenten uit deze landen moeten op een bepaalde manier worden ingediend. Deze landspecifieke vereisten moeten altijd eerst en vooral worden gevolgd, voorafgaand aan de reguliere vereisten.

Aanvragers moeten de educatieve documenten plaatsen bij het Admere Office van Tampere University zodat ze vóór 31 januari 2020 aankomen.

Er zijn geen programmaspecifieke bijlagen bij aanmelding voor dit programma.

Toelatingsresultaten en beroepen

De opnames worden begin april 2020 bekendgemaakt. Alle aanvragers worden op de hoogte gebracht van de opnames.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new highe ... Lees meer

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new higher education community in Tampere with competitive edges in technology, health and society. Our higher education community is the second largest university community in Finland with our 35 000 students, 50 international degree programmes, 3 500 international students and 1 000 international partnerships. Lees Minder