Master's degree in grafisch ontwerp en communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Officiële graad: master in grafisch ontwerp en communicatie
Duur / ECTS: 10 maanden / 60 ECTS
Plaatsen / campus: 25 / Alfara
Gedoceerd: Spaans
Modaliteit: face-to-face

128029_pexels-photo-251225.jpeg

Tranmautritam / Pexels

Ik regel naar

coördinatie

Academische vergoedingen en beurzen

Afgestudeerden, diploma's of afgestudeerden in industrieel en grafisch ontwerp, beeldende kunst, reclame en communicatie. Evenals andere hogere of middelste graden gerelateerd aan de activiteit.

Pedro Gonzalez
Sara Barquero

Controleer de academische tarieven van deze master. De San Pablo CEU University Foundation is de onderwijsinstelling die het meeste geld in Spanje toewijst aan investeringen in beurzen en beurzen.

competenties

algemeen

 • CG1. Dat studenten ideeën en kennis kunnen analyseren en synthetiseren voor besluitvorming en aanpassing aan veranderingen in projectprocessen op het gebied van ontwerp en grafische communicatie.
 • CG2. Dat studenten onderhandelings- en consensustechnieken kunnen toepassen voor hun integratie in interdisciplinaire werkteams die nodig zijn voor de ontwikkeling van grafische ontwerp- en communicatieprojecten.
 • CG3 Dat studenten in staat zijn de verschillende kennisgebieden die samenkomen in de beroepspraktijk van de grafisch ontwerper en communicator te analyseren, evalueren en relateren.
 • CG4. Dat de studenten in staat zijn om hun kennis bij te werken, om zich aan te passen aan technologische veranderingen en aan nieuwe situaties, constant in de professionele activiteit van de ontwerper en grafische communicator.
 • CG5. Dat de studenten ethisch en professioneel bewustzijn tonen, evenals actief respect, zowel voor mensen als voor het milieu, bij de ontwikkeling van grafisch ontwerp en communicatieprojecten.
 • CG6. Dat de studenten aantonen de huidige samenleving en cultuur te kunnen begrijpen en waarderen, essentieel in de ontwerpprocessen van grafisch ontwerp en communicatie.

specifiek

De specifieke competenties die verband houden met de opleiding zijn:

 • CE1. Dat de student het vermogen verwerft om de concepten van grafisch computergebruik te begrijpen die van invloed zijn op grafisch ontwerp en communicatie.
 • CE2. Dat de student het vermogen verwerft om de evolutie van grafisch ontwerp in relatie tot de hedendaagse visuele cultuur te begrijpen.
 • CE3. Dat de student het vermogen verwerft om de verschillende theorieën en stromingen van de ontwerpcultuur te analyseren om criteria als kritisch vermogen te genereren.
 • EC4. Dat de student het vermogen verwerft om de strategische positionering van bedrijven en instellingen te begrijpen en te begrijpen: de politieke, economische, sociale en technologische factoren die hun omgeving bepalen; zijn filosofie en merkwaarden; het profiel en de kenmerken van uw doelgroep.
 • CE5. Dat de student het vermogen verwerft om kennis met betrekking tot de zakelijke omgeving consistent te integreren met de visuele boodschap van zijn werk.
 • CE6. Dat de student het vermogen verwerft om zich te identificeren door contextanalyse, nieuwe manieren van ondernemen, nieuwe markten en nieuwe manieren om hun beroep te ontwikkelen.
 • EC7. Dat de student het vermogen verwerft om vaardigheden te kennen en te ontwikkelen om systematisch creatief denken met betrekking tot visuele communicatie systematisch te integreren en te kanaliseren.
 • EC8. Dat de student het vermogen verwerft om de technieken, processen en nieuwe strategieën van visuele communicatie te begrijpen.
 • EC9. Dat de student het vermogen verwerft om de processen van grafische creatie te benaderen door de basiselementen van grafisch ontwerp en visuele communicatie te begrijpen, die zijn gefragmenteerd in specifieke kennis over vorm, typografie, kleur, compositie en beeld.
 • CE10. Dat de student het vermogen verwerft om de concepten met betrekking tot het beeld, de verschillende perceptietheorieën en hun gebruik voor de samenstelling van visuele berichten te begrijpen.
 • CE11. Dat de student het vermogen verwerft om de verschillende druktechnieken, de verschillende media en hun toepassingen te begrijpen, en om geschikte definitieve kunsten voor de grafische industrie te ontwikkelen.
 • CE12. Dat de student het vermogen verwerft om aspecten met betrekking tot fotografie en video te begrijpen als audiovisuele media, en hun kenmerken als middelen voor het creëren van digitale afbeeldingen.
 • CE13. Dat de student de mogelijkheid verwerft om kleur te beheren in elk van de fasen waaruit het ontwerpproces bestaat: van digitale formaten tot de toepassing ervan in fysieke formaten.
 • CE14. Dat de student vaardigheden verwerft in het beheer van grafische ontwerptools voor het genereren van vectorafbeeldingen.
 • CE15. Dat de student vaardigheden verwerft in het gebruik van grafische ontwerptools voor de behandeling van digitale afbeeldingen.
 • CE16. Dat de student vaardigheden verwerft om de benodigde formaten te ontwikkelen voor elke druktechniek en aangeboden media.
 • CE17. Dat de student het vermogen verwerft om verpakkingen en etiketten te ontwikkelen.
 • CE18. Dat de student het vermogen verwerft om de verpakking te begrijpen als onderdeel van de communicatie- en productstrategie die het bedrijf gebruikt om zijn imago te verspreiden en te verkopen.
 • CE19. Dat de student het vermogen verwerft om programma's voor de visuele identiteit van een bedrijf en het ontwerp van het bedrijfsimago te ontwikkelen.
 • CE20. Dat de student het vermogen verwerft om grafische creatieprojecten te ontwikkelen op basis van experimenten en het voorstellen van innovatieve middelen en oplossingen.
 • CE21. Dat de student de mogelijkheid verwerft om projecten te ontwikkelen voor de toepassing van grafische elementen, door hun definitie, samenstelling en hiërarchie, op producten uit verschillende sectoren.
 • CE22. Dat de student het vermogen verwerft om de factoren die betrokken zijn bij de Art Direction geassocieerd met een grafisch voorstel te beheren en coördineren: interne factoren: competitie, creatieve fase en productief proces; externe factoren: fotografen, locaties, enz.
 • CE23. Dat de student het vermogen verwerft om aspecten met betrekking tot typografie te begrijpen: evolutie, families, classificatie, aspecten waaruit de structuur bestaat, enz.
 • CE24. Dat de student de mogelijkheid verwerft om nieuwe lettertypen te maken die de elementen kennen die de structuur van de typografie vormen.
 • CE25. Dat de student het vermogen verwerft om grafische creatieprocessen aan te pakken voor de lay-out en samenstelling van publicaties zoals tijdschriften, kranten of boeken.
 • CE26. Dat de student het vermogen verwerft om de basisprincipes van technologie en programmering die op het web worden toegepast te begrijpen, om de scheiding van de verschillende verantwoordelijkheden tussen de verschillende actoren die bij een webproject betrokken zijn, te begrijpen om deel te kunnen nemen aan multidisciplinaire teams.
 • CE27. Dat de student vaardigheden verwerft in het beheer van een multimedia-bewerkingstool voor de ontwikkeling van een webapplicatie.
 • CE28. Dat de student het vermogen verwerft om de kenmerken van het multimediamedium en de implicaties ervan in het ontwerpproces te begrijpen.
 • CE29. Dat de student het vermogen verwerft om de communicatiebehoeften van het bedrijf te interpreteren en deze te vertalen in overtuigende visuele grafische oplossingen.
 • CE30. Dat de student in staat is om een grafische communicatiecampagne voor een product te creëren, waarbij alle elementen die betrokken zijn bij het productcommunicatieproces worden beheerd en gecoördineerd. Vermogen om de processen van grafische creatie tot uiteindelijke productie te begrijpen.

Carrièremogelijkheden

Het professionele profiel is dat van een ontwerper gespecialiseerd in grafisch ontwerp en communicatie, die in staat is om projecten op verschillende gebieden op te lossen en daarom bereid zal zijn om een visie van het meest mondiale en complete beroep te ontmoeten.

Er zijn verschillende en gevarieerde mogelijkheden om het beroep van ontwerper uit te oefenen. Enerzijds is er de mogelijkheid om als freelance designer met je eigen studio te werken en anderzijds als een geïntegreerde designer op een afdeling van een bedrijf.

Wat maakt ons anders?

1. 25 jaar hoger onderwijs in technisch onderwijs

Opleidingsontwerpers die producten en diensten kunnen aanbieden die zich aanpassen aan de markt.

Ontwerpers zijn maatschappelijk verantwoordelijk voor het creëren en configureren van onze materiële omgeving door de objecten en producten die ons omringen (industrieel of productontwerp), de berichten die we waarnemen (grafisch ontwerp of visuele communicatie) en de ruimtes die we bewonen (interieurontwerp). Het is een beroep dat verband houdt met industriële productie en in de huidige context van geglobaliseerde markten neemt het belang ervan toe naarmate het toegevoegde en differentiërende waarde biedt aan objecten en berichten.

2. De beste professionals

Professionals zoals Héctor Serrano, Cul de Sac, Miguel Herranz, Joaquín García, Alberto Cienfuegos, Inma Bermúdez, Xavi Calvo (Estudio Mint), José Aranda, Paula Aloy en Carlos Velasco (Enblanc), Clara del Portillo (Yonoh) hebben bij ons getraind ), Nacho Carbonell. Velen van hen onderwijzen momenteel medewerkers van de school.

3. Differentiatie van de focus op training

Het stelt de student in staat om projecten te ontwikkelen op elk van de actiegebieden van grafisch ontwerp, waardoor ze direct op de arbeidsmarkt en professionele markt worden geplaatst, voornamelijk door contact met actieve professionals.

4. Leiderschapsprogramma geïntegreerd in de Master

Deze master omvat het leiderschapsprogramma van het Center for Creative Leadership (CCL), een van de toonaangevende instellingen voor leiderschapstraining in meer dan 120 landen. De CCL-training is door de Financial Times erkend in de top 10 van de wereld. In Spanje kan dit programma alleen worden gevolgd in de CEU-postdoctorale cursussen.

doelstellingen

 • Bereid de student voor op zijn arbeidsintegratie in de specifieke industriële sector, en voltooi de training in Design vanuit het perspectief van de nieuwe behoeften van de industrie en communicatie.
 • De uitwisseling tussen ontwerpers en studenten bevorderen door de professionals van de sector te integreren in de onderwijspraktijk.
 • De aangeboden studies zijn bedoeld als referentiemaster in de industriële sector waarop ze zijn gericht dankzij de deelname van toonaangevende bedrijven in de sector en hun professionals met meer ervaring.
 • De graad kwalificeert met de kennis en gespecialiseerde projectervaring, noodzakelijk voor de specifieke processen van dit gebied van Design.

Wat is een officiële of universitaire master?

 • Universitaire (of officiële) mastergraden zijn geverifieerd en gecertificeerd door de bevoegde instantie (Nationaal Agentschap voor Kwaliteitsbeoordeling en Accreditatie, ANECA), onder het ministerie van Onderwijs. In tegenstelling tot de graad zelf, die wordt geverifieerd door de universiteit zelf.
 • Het is officieel en goedgekeurd en erkend in elk land van de Europese ruimte voor hoger onderwijs.
 • De officiële graad geeft toekomstige toegang tot een PhD-programma.
 • De Official Master kent punten toe in de opposities of competities van het openbaar bestuur, terwijl de eigen titels als continue training worden onderscheiden. In het bedrijfsleven zijn beide even geldig.

href = "https://www.uchceu.es/estudios/posgrado/master-universitario-diseno-comunicacion-grafica

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Somos una Universidad católica, pionera en el desarrollo de proyectos educativos innovadores. Estamos orientados a ayudar a las personas que aprenden con nosotros a entender la disciplina que estudian ... Lees meer

Somos una Universidad católica, pionera en el desarrollo de proyectos educativos innovadores. Estamos orientados a ayudar a las personas que aprenden con nosotros a entender la disciplina que estudian y a desarrollar su actividad profesional con integridad y responsabilidad. Nuestra referencia son los valores del humanismo cristiano que constituyen nuestro criterio de pensamiento y acción para la mejora de la sociedad. Lees Minder