Master's degree in geïntegreerd management van kwaliteitssystemen, milieu en veiligheid en gezondheid op het werk (double degree)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Net als in de bedrijfswereld is innovatie een essentieel hulpmiddel om de concurrentiepositie van organisaties en mensen te verbeteren. In die zin hebben we in 2013 besloten dat het noodzakelijk was om na een decennium de master in systeembeheer te geven, sinds 2007 als universiteitsmeester, en de structuur van de titel aan te passen aan de veranderingen en behoeften die zowel in bedrijven als in het profiel van de afgestudeerden die zich inschreven voor de masteropleiding.

Als resultaat van deze reflectie werd het nieuwe Double Master-diploma gecreëerd, gepromoot door de Metaalbewerking, Meubilair, Hout, Verpakkingen en Afinex Technologisch Instituut - AIDIMME en de Katholieke Universiteit van Valencia - UCV. Graad die bestaat uit twee graden die enerzijds het geïntegreerd systeembeheer omvatten en anderzijds de opleiding van professionals voor de oefening als senior technici bij de preventie van beroepsrisico's. Verdeel de titel die aanleiding geeft tot de Double Master op deze twee gebieden, heeft ons in staat gesteld meer specialisatie te bieden aan studenten die de dubbele opleiding volgen en meer mogelijkheden op het gebied van zakelijke praktijken.

De titels die deel uitmaken van deze dubbele graad zijn:

  • Master's Degree in geïntegreerd beheer van kwaliteitssystemen, milieu en veiligheid en gezondheid op het werk
  • Master's Degree in preventie van beroepsrisico's

Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om in één enkel academisch jaar twee universitaire masterdiploma's te behalen op volledig academische gebieden, dankzij een gemeenschappelijke route voor beide masterdiploma's. Dit voordeel heeft een direct effect op het profiel van de student, omdat het hen in staat stelt om zichzelf te onderscheiden, hun curriculum te verbeteren en een hooggevraagde opleiding in het bedrijfsleven te volgen, waardoor ze gemakkelijker toegang krijgen tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast zullen, als gevolg van de versterking van sommige vakken, door het behalen van de dubbele masteropleiding, studenten naast de twee universitaire graden een kwalificatie behalen van Auditor of Systems of Quality, Environment en Health and Safety at Work, ter versterking van een van de professionele resultaten van de graad.

Met dit dubbele AIDIMME handhaven we de toewijding van AIDIMME en UCV met de inzetbaarheid van onze studenten, die momenteel gelokaliseerd zijn op 70% en we zijn ervan overtuigd dat we met de nieuwe graad in staat zullen zijn dit cijfer te verhogen.

doelstellingen

  • Implementeren, onderhouden en verbeteren van geïntegreerde managementsystemen voor kwaliteit, milieu en gezondheid en veiligheid op het werk, in overeenstemming met de internationale normen van ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001, die de functies van managementvertegenwoordiger vervullen.
  • Voorbereiden, plannen en uitvoeren van interne audits van managementsystemen en opstellen van auditrapporten.
  • Het ontwikkelen van de functies van Superior Level op het gebied van Preventie van Arbeidsrisico's in de specialisaties Veiligheid op het werk, Industriële hygiëne en Ergonomie en Toegepaste Psychosociologie.
  • Voer specifieke studies uit op het gebied van managementsystemen (Environmental Diagnostics, Risk Assessment, AMFE, etc.).

Blended methodiek

Het masterdiploma wordt onderwezen in de gemengde modaliteit, via theoretisch-praktische lessen, seminars, bezoeken, tutorials en oefeningen, met als hoogtepunt de voltooiing van een Master's Final Project (TFM).

posities

De stages hebben een minimale duur van 300 contacturen in het bedrijf. Gedurende deze tijd zal de student in de praktijk de concepten ontwikkelen die tijdens de cursus zijn verworven.

Om de praktijken uit te voeren, zal een overeenkomst worden ondertekend tussen de verschillende partijen. Stagiairs worden gedekt door een ongevallenverzekering.

Tijdens de laatste maanden van het lesgeven wordt het onderzoek gecombineerd met stages. Het blended learning is gebaseerd op het gebruik van een e-learningplatform (Virtual Classroom).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El Instituto Tecnológico AIDIMME, es una asociación privada sin ánimo de lucro de ámbito nacional, cuyo fin es impulsar la mejora de la competitividad de las empresas a través de la I+D+i tanto en sus ... Lees meer

El Instituto Tecnológico AIDIMME, es una asociación privada sin ánimo de lucro de ámbito nacional, cuyo fin es impulsar la mejora de la competitividad de las empresas a través de la I+D+i tanto en sus procesos productivos como en sus productos. Lees Minder