Master's degree in de meteorologie en geofysica

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

 • Soort onderwijs: face-to-face.
 • Aantal aangeboden nieuwe plaatsen: 30
 • Totaal credits: 60
 • Onderwezen talen: Spaans.
 • Richtprijs: € 45,02 per credit.
 • Master scholarship: zie relevante informatie hier .

over

De Master in Meteorology and Geophysics , impatido van de Universidad Complutense de Madrid , binnen de tak van kennis van wetenschappen, omvat het fundamentele doel van het bestuderen van de aarde (in zijn vaste, vloeibare en gasvormige delen) vanuit het oogpunt van natuurkunde.

De Universidad Complutense de Madrid deze disciplines al sinds de 19e eeuw les in haar klaslokalen, en versterkt daarmee haar leiderschap. Op dit moment biedt het studenten de mogelijkheid om zich op deze gebieden te specialiseren met een bijgewerkt en innovatief studieplan. Deze master is academisch en onderzoekend, maar ook bedrijven en instellingen op het gebied van de meteorologie en geofysica kunnen hooggekwalificeerd personeel op deze gebieden vinden bij deze afgestudeerden.

De Master heeft een sterke roeping om de samenleving te dienen, waar specialisten in meteorologische, seismische, vulkanische risico's, etc. nodig zijn. dat ze kunnen ingrijpen in een dergelijke noodsituatie. Aan de andere kant is het essentieel om een goede wetenschappelijke achtergrond te hebben om problemen van enorme sociaal-economische relevantie aan te pakken, zoals de verkenning van natuurlijke hulpbronnen, energie (fossiel en hernieuwbaar) en milieukwesties (inclusief klimaatverandering). De vraag naar gekwalificeerde professionals in Meteorologie en Geofysica bestrijkt verschillende aspecten van de publieke sector (nationale of regionale meteorologische en geofysische instituten, universiteiten en openbare onderzoekscentra) en de private sector (bedrijven waarin aspecten met betrekking tot weersvoorspellingen hoog in het vaandel staan: energie hernieuwbare, weers- en klimaatvoorspelling, of bedrijven met betrekking tot geofysische exploratie, natuurlijke risicobeoordeling, milieuadvies, enz.). Evenzo vormt de master het vormende stadium van elke student die doctoraatsstudies op het gebied van de meteorologie en geofysica wil ontwikkelen.

LW / Unsplash

Academiejaar 2020-21

Cursus 1

Code

subject

karakter

credits

Aangeboden

606831

Gegevensanalyse in de meteorologie

Optativa

6.0

Ja

606833

Circulatie van de atmosfeer en de oceaan

Optativa

6.0

Ja

609461

Componenten en evolutie van aardmagnetisme

Optativa

6.0

Ja

606825

Atmosferische dynamiek

Optativa

6.0

Ja

607736

Fysica van de atmosfeer

Trainingssupplement

6.0

Ja

607737

Aardfysica

Trainingssupplement

6.0

Ja

606826

Klimaatfysica

Optativa

6.0

Ja

609463

Fysica van het binnenste van de aarde en tektonofysica

Optativa

6.0

Ja

606838

Toegepaste geofysica

Optativa

6.0

Ja

607742

Geofysica en toegepaste meteorologie

Trainingssupplement

6.0

Ja

607741

Geomagnetisme en gravimetrie

Trainingssupplement

6.0

Ja

606832

Grenslaag weer

Optativa

6.0

Ja

607739

Dynamisch weer

Trainingssupplement

6.0

Ja

606824

Fysieke meteorologie

Optativa

6.0

Ja

606830

Modellering en voorspelling

Optativa

6.0

Ja

609465

Geofysische waarneming vanuit de ruimte

Optativa

6.0

Ja

606841

Zakelijke praktijken

Optativa

6.0

Ja

609460

Geofysische gegevensverwerking, informatica en analyse

Optativa

6.0

Ja

609464

Uitdagingen in de geofysica

Optativa

6.0

Ja

607740

Seismologie en aardstructuur

Trainingssupplement

6.0

Ja

607738

Thermodynamica van de atmosfeer

Trainingssupplement

6.0

Ja

609462

Aardbevingen: preventie en beperking van schade

Optativa

6.0

Ja

606840

Master's Thesis

Master's Thesis

12.0

Ja

606834

Variabiliteit en klimaatverandering

Optativa

6.0

Ja

doelstellingen

Train specialisten op het gebied van meteorologie en geofysica om hun beroep te ontwikkelen aan Spaanse of buitenlandse universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven.

ontvangers

Diploma of bachelordiploma in natuurkunde, wiskunde of ingenieursdiploma. De Coördinerende Commissie van de Master beoordeelt andere graden of Bachelor of Science met voldoende fysisch-wiskundige basis om de Master te kunnen volgen.

Gerelateerde graden worden beoordeeld door de coördinerende commissie samen met het cv en het academische profiel van de kandidaat om te bepalen of ze geschikt zijn voor deze universitaire masteropleiding.

Waarom deze meester studeren?

Carrièremogelijkheden: onderzoek op het gebied van Meteorologie en Geofysica; openbare instellingen op het gebied van meteorologie en geofysica: AEMET, Instituto Geográfico Nacional, CIEMAT; bedrijven van meteorologische prognoses, geofysische prospectie, milieu, hernieuwbare energie, natuurlijke hulpbronnen en onderwijs- en onderzoekscarrière op universitair niveau.

Toelatingsvoorwaarden voor masters

Niet-bekwame universitaire meesters

 • In het bezit zijn van een van de volgende titels:
  • Spaans officieel universitair diploma .
  • Titel afgegeven door een instelling van de Europese ruimte voor hoger onderwijs (EHEA) en de bevoegdheid in het land van uitgifte voor toegang tot het masteronderwijs.
  • Titel van onderwijssystemen buiten de EHEA die het land van uitgifte machtigt voor toegang tot masteronderwijs, gehomologeerd of gelijkwaardig verklaard aan het diploma en academisch niveau van diploma of bachelor door het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding . Bij het ontbreken van de genoemde homologatie of gelijkwaardigheid, zal toestemming van deze universiteit nodig zijn.
 • Of voer uit tijdens de cursus waarin u studies vooraf inschrijft die leiden tot het behalen van een van de voorgaande graden en in staat bent om het behalen ervan voor 30 september 2020 te bewijzen.
 • Bovendien moeten studenten van buitenlandse onderwijssystemen, wier moedertaal anders is dan Spaans, niveau B2 van de Spaanse taal (of hoger) aantonen.
 • Specifieke vereisten die een van de gevraagde meesters kan hebben. Je kunt het raadplegen door naar de website van de Master zelf te gaan.
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como ... Lees meer

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como centro de referencia para el continente latinoamericano. Lees Minder