Master's degree in bedrijfskunde, professionele en management accounting (onderwezen in het Italiaans of in het Engels)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De master's degree in bedrijfskunde, professionele en management accounting is onderdeel van het internationale programma van de University Of Bergamo en is georganiseerd in twee curricula, één in het Italiaans en de andere in het Engels:

 • Economia aziendale, direzione amministrativa e professione (EADAP) [gegeven in het Italiaans]
 • Accounting, Accountability and Governance (AAG) [in het Engels] dat twee 'majors' omvat:
 • Financiële boekhouding voor internationale professionals (FAIP)
 • Duurzaamheid, verantwoordingsplicht en governance (SAG)

Toelating

Internationale studenten

Om toegelaten te worden tot het curriculum dat in het Engels wordt onderwezen, hebben aanvragers de vereiste kennis van het Engels nodig die overeenkomt met niveau B2, volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Aanvragers moeten zich onderwerpen aan een individueel interview om te testen of ze voldoen aan de toelatingseisen. Volg de onderstaande links voor informatie over het aanvragen, het inschrijfformulier, de toelatingstest en de inschrijving:

 • Inkomende Erasmus-studenten - Deze cursus volgt de algemene regels van het officiële uitwisselingsprogramma. Voor meer informatie, bezoek Application op de UNIBG International website en neem contact op met het International office.
 • Binnenkomende Extra EU-uitwisselingsstudenten - Deze cursus volgt de algemene regels van het officiële uitwisselingsprogramma. Voor meer informatie, bezoek Application op de UNIBG International website en neem contact op met het International office.
 • Diploma-zoekende studenten uit een EU-land - Studenten afkomstig uit een EU-land volgen dezelfde toelatingsregels voor Italiaanse studenten. Neem voor meer informatie contact op met de International Student Services.

Doelen

Het AAG-curriculum is ontworpen om studenten te motiveren en te inspireren om na te denken en te zoeken naar innovatieve antwoorden op veranderingen in de hedendaagse maatschappelijke, zakelijke en organisatorische context. Tijdens het programma zullen studenten nieuwe onderwerpen leren en, via deze, managementcompetenties verzamelen die nodig zijn om organisaties, professionals en publieke actoren te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van oplossingen om het hoofd te bieden aan de uitdagingen en eisen van de maatschappij, het bedrijfsleven en organisaties. De AAG biedt met name een internationaal doordrenkte leer- en leeromgeving die erop gericht is onze studenten de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen te bieden die nodig zijn om een succesvolle en bevredigende loopbaan in hun studierichting te bereiken.

De AAG is georganiseerd in twee hoofd "majors" die elke student kan kiezen na de succesvolle voltooiing van de modules van het eerste jaar. Het eerste jaar van het programma, dat hetzelfde is voor de twee curricula, biedt studenten de algemene kennis van en inzicht in de problemen met betrekking tot corporate governance, verantwoording, managementcontrole en internationale boekhouding. Deze kwesties worden vervolgens uitgebreid in het tweede jaar waarin studenten kunnen kiezen tussen twee "majors" die zijn ontworpen om meer gespecialiseerde competenties en vaardigheden aan te bieden in twee verschillende maar gerelateerde studiegebieden. De twee majors zijn respectievelijk:

 • Duurzaamheid, verantwoordingsplicht en governance. Het doel van het SAG-curriculum is om studenten te voorzien van de competenties (in termen van strategische, management- en besturingskennis, vaardigheden en hulpmiddelen) die nodig zijn om innovatieve oplossingen te bedenken, ontwerpen en implementeren voor het beheer van SD-gerelateerde kwesties in het dagelijkse management van organisaties.
 • Financiële boekhouding voor internationale professionals. Het doel van het FAFIP-curriculum is om studenten competenties (kennis, vaardigheden en hulpmiddelen) op het gebied van boekhouding, audit, ondernemingsbestuur en ondernemingsrecht te bieden die nodig zijn om de administratie en boekhoudkundige aspecten in particuliere bedrijven en openbare instellingen te beheren.

Carrièremogelijkheden

Het programma Duurzaamheid, Accountability en Governance (SAG) is met name, maar niet uitsluitend, bedoeld voor training:

 • Managers (en ondernemers) in bestaande en / of nieuwe bedrijven die duurzaamheidsstrategieën willen integreren in de bedrijfsplanning en duurzame prestaties willen beheren, controleren en rapporteren. Dit kunnen bijvoorbeeld multinationale ondernemingen, kleine ondernemingen, openbare organisaties, non-profitorganisaties en NGO's zijn.
 • Professionals, consultants en bedrijfsanalisten die geïnteresseerd zijn in het opdoen van kennis, vaardigheden en expertise voor het ondersteunen van organisaties bij het beheren en beheersen van duurzaam gerelateerde kwesties.

Degenen die geïnteresseerd zijn in het verwerven van competenties om te werken als een expert in maatschappelijk verantwoorde bedrijven, openbare kantoren, non-profit organisaties en / of NGO's.

Het Financial Accounting for International Professionals (FAIP) -programma is ontworpen om trainingen en loopbaanperspectieven te bieden aan diegenen die van plan zijn te werken als business consultants, accountants en managers in multinationale bedrijven. Het programma biedt met name gespecialiseerde training en expertise om succesvol te werken:

 • in openbare kantoren of non-profit organisaties
 • in multinationale entiteiten als CFO's of managers
 • als registeraccountants in «wereldwijde praktijk van internationale boekhoudkundige ontwikkelingshulp»
 • als externe (of interne) auditors
 • als experts in corporate governance, in fiscale en juridische dienstverlening en transactiediensten
 • als financiële boekhoudadviseurs
 • als professionals en consultants die geïnteresseerd zijn in het verwerven van competenties voor het ondersteunen van organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen of het bieden van hulp bij verhuizing / verhuizing.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Lees Minder