Master's degree in Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Website masteropleiding: href = "https://www.ucm.es/master-musica-espanola-hispanoamericana

Algemene administratieve vragen: Algemene informatiedienst. E-mail: [email protected]

Specifieke academische vragen: mevrouw Judith Ortega Rodríguez (coördinator). E-mail: [email protected]

 • Soort onderwijs: face-to-face.
 • Aantal aangeboden nieuwe instapplaatsen: 40
 • Totaal credits: 60
 • Onderwezen talen: Spaans.
 • Indicatieve prijs: 45,02 euro per studiepunt (voor Spanjaarden, buitenlanders uit de gemeenschap en degenen die de wettelijke status van ingezetene in Spanje hebben) en 84,07 euro per studiepunt voor andere studenten.
 • Master scholarship: zie relevante informatie hier .

over

De Master in Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek is een officiële titel, aangepast aan de Europese hogeronderwijsruimte. Het biedt een geavanceerde en specifieke studie van het muzikale erfgoed van Spanje en Latijns-Amerika. Het wordt daarom ingepast in de ontwikkeling van musicologiestudies aan de Spaanse universiteit en in de groeiende onderzoeksactiviteit over dit onderwerp de afgelopen jaren. Daarin krijgt de student de trainingstools voor de studie van zijn geschiedenis, bronnen en geschiedschrijving, evenals de beheersing van methodologieën zoals documentatie, analyse of muzikale bewerking.

Hiervoor wordt gerekend op de afdeling Musicologie van de Universidad Complutense de Madrid , de enige onafhankelijke die bestaat op de Spaanse universiteit die zich met deze discipline bezighoudt. Bestaat uit professoren met een geaccrediteerd internationaal prestige, met een diepe toewijding aan het onderzoek van het Spaanse en Latijns-Amerikaanse muzikale erfgoed, dat talloze projecten en publicaties heeft gegenereerd over een breed scala aan onderwerpen. Er zijn vier actieve onderzoeksgroepen in de afdeling (muzikale iconografie, Spaanse muziek uit de 19e en 20e eeuw, oude muziek en populaire muziek), naast de goedkeuring van het Complutense Institute of Musical Sciences, een referentiecentrum en een fundamentele instelling voor de studie en het herstel van Spaans en Ibero-Amerikaans muzikaal erfgoed.

Academiejaar 2020-21

Cursus 1

Code

subject

karakter

credits

Aangeboden

605630

Muzikale analyse. De praktijk en methodologie

verplicht

6.0

Ja

605631

Muzikale editie. Criteria en technieken

verplicht

6.0

Ja

605629

Musicologische onderzoeksmethodologie. Erfgoed, Documentatie Muzikale iconografie

verplicht

6.0

Ja

605626

Spaanse muziek I (tot S. XVIII). Geschiedenis, bronnen Historiografie en analyse

verplicht

6.0

Ja

605627

Spaanse muziek II (S XIX-y XX). Geschiedenis, bronnen, geschiedschrijving en analyse

verplicht

6.0

Ja

605628

Latijns-Amerikaanse muziek. Geschiedenis, bronnen Historiografie en analyse

verplicht

6.0

Ja

605632

Populaire muziek. Identiteiten, communicatie en technologie

verplicht

6.0

Ja

605633

Externe praktijken

Externe praktijken

6.0

Ja

605634

Master's Thesis

Master's Thesis

12.0

Ja

doelstellingen

De Master's Degree in Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek is gericht op academische specialisatie en initiatie in onderzoekstaken. Het biedt een geavanceerde en specifieke studie van het muzikale erfgoed van Spanje en Latijns-Amerika. Het wordt daarom ingepast in de ontwikkeling van musicologiestudies aan de Spaanse universiteit en in de groeiende onderzoeksactiviteit over dit onderwerp in de afgelopen jaren. Daarin krijgt de student de trainingstools voor de studie van de geschiedenis van muziek, de bronnen en geschiedschrijving ervan, evenals de beheersing van methodologieën zoals documentatie, analyse of muziekpublicatie.

ontvangers

Het is mogelijk om toegang te krijgen met een officieel Spaans of buitenlands universitair diploma, volgens wat is opgenomen in de toelatingsregels van de Universidad Complutense de Madrid . Het wordt aanbevolen voor afgestudeerden en afgestudeerden in muziekgeschiedenis en wetenschap, afgestudeerden in musicologie, afgestudeerden in muziek en gevorderde conservatorium afgestudeerden, hoewel andere toegangsroutes kunnen worden overwogen vanwege het interdisciplinaire karakter van deze studies en de vermoedelijke toegang van studenten van andere landen van de Europese Unie of Latijns-Amerika. Ze moeten allemaal een technische kennis hebben van muziek die equivalent is aan een Medium Conservatory Degree om de leringen goed te kunnen volgen. Er zal geen specifieke toets zijn, al zal bij de toelating rekening worden gehouden met vooropleiding en aanpassing aan het profiel van de universitaire master.

Waarom deze meester studeren?

De universitaire masterdiploma in Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek biedt geavanceerde training in musicologie, die later kan worden gericht op het voltooien van een doctoraatsproefschrift of ander werk dat van toepassing is op professionele gebieden, zoals:

 • Muzikale documentatie: opstelling, inventarisatie, catalogisering en behandeling van verschillende muzikale documenten.
 • Muzikale editie: noodzakelijk voor het herstel en de interpretatie van een steeds populairder wordend repertoire.
 • Beheer van muzikale activiteiten: culturele stichtingen, festivals, cycli en seizoenen van concerten of muzikale formaties.
 • Media: vraag naar gekwalificeerde professionals die het muzikale feit in al zijn breedte, diversiteit en complexiteit kunnen kennen en begrijpen.

Toelatingsvoorwaarden voor masters

Niet-bekwame universitaire meesters

 • In het bezit zijn van een van de volgende titels:
  • Spaans officieel universitair diploma .
  • Titel afgegeven door een instelling van de Europese ruimte voor hoger onderwijs (EHEA) en de bevoegdheid in het land van uitgifte voor toegang tot het masteronderwijs.
  • Titel van onderwijssystemen buiten de EHEA die het land van uitgifte machtigt voor toegang tot masteronderwijs, gehomologeerd of gelijkwaardig verklaard aan het diploma en academisch niveau van diploma of bachelor door het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding . Bij het ontbreken van de genoemde homologatie of gelijkwaardigheid, zal toestemming van deze universiteit nodig zijn.
 • Of het uitvoeren van de cursus waarin de pre-registratiestudies leiden tot het behalen van een van de voorgaande graden en in een positie zijn om het behalen van hetzelfde te bewijzen vóór de datum die is vastgesteld in de overeenkomstige oproep (zie href = "https: //www.ucm.es/requisitos-de-admision-a-masteres ).
 • Bovendien moeten studenten van buitenlandse onderwijssystemen, wier moedertaal anders is dan Spaans, niveau B2 van de Spaanse taal (of hoger) aantonen.
 • Specifieke vereisten die een van de gevraagde meesters kan hebben. Je kunt het raadplegen door naar de website van de Master zelf te gaan.
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como ... Lees meer

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como centro de referencia para el continente latinoamericano. Lees Minder