Master's degree in Computer Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Master's degree website: href = "https://informatica.ucm.es/master-en-ingenieria-informatica

Algemene administratieve vragen: Algemene informatiedienst. E-mail: informacion@ucm.es

Specifieke academische consultaties: de heer Adrián Riesco Rodríguez (coördinator). E-mail: ariesco@fdi.ucm.es

 • Soort onderwijs: face-to-face.
 • Aantal aangeboden nieuwe instapplaatsen: 40
 • Totaal credits: 90
 • Onderwezen talen: Spaans.
 • Indicatieve prijs: € 29,78 per studiepunt (voor Spanjaarden, buitenlanders uit de gemeenschap en degenen die de wettelijke status hebben van ingezetenen in Spanje) en € 154,80 per studiepunt voor de rest van de studenten.
 • Master scholarship: zie relevante informatie hier .

over

De Master in Computer Engineering wordt gegeven aan de Faculteit Computerwetenschappen en is een nieuwe masteropleiding die is bedoeld om afgestudeerde studenten, hetzij met een aantal van de huidige graden of met de oude graden in Computer Science, extra kennis te bieden die hen competitiever maakt in de wereld van werk. De regeling voorziet ook in de toelating van studenten die niet uit deze diploma's komen, die mogelijk opleidingssupplementen moeten volgen om competenties te verwerven die in andere gevallen als verworven worden beschouwd.

Het totale aantal studiepunten van deze master is 90. Op dit totaal van studiepunten stelt de master een voltijdse formule voor om het in anderhalf of twee jaar te voltooien, en een parttime formule die het voltooien in drie of vier jaar inhoudt.

Deze master biedt vakken met een thema gericht op training om te werken aan informatietechnologieprojecten. Daarnaast heeft het een duidelijke professionele oriëntatie. Een deel van de Master bestaat uit de optionele realisatie van praktijken in bedrijf. Het is ook nodig om een Master Final Project uit te voeren om aan te tonen dat alle competenties die deze Master toekent verworven zijn. De master wordt in het Spaans gegeven, hoewel een deel van het masterproject in het Engels moet worden gedaan.

De Master in Computer Engineering maakt deel uit van het postdoctorale programma van de Faculteit Computerwetenschappen, wiens doctoraat sinds 2004 de "Quality Mention" heeft gekregen van het National Agency for Quality Assessment and Accreditation, en de "Mention towards Excellentie "sinds 2011. Deze kwaliteitsvermeldingen vormen de hoogste erkenning in Spanje voor de wetenschappelijk-technische solvabiliteit en opleiding van het doctoraatsprogramma als geheel.

De Master in Computer Engineering die aan deze faculteit wordt aangeboden, is een aanbod van concurrerende kwaliteit. Bezoek onze algemene informatiepagina voor meer informatie over de voordelen van studeren voor een masteropleiding hier.

Academiejaar 2020-21

Cursus 1

Code

subject

karakter

credits

Aangeboden

607720

Computerarchitectuur

Trainingssupplement

6.0

Ja

609414

Computeraudit, kwaliteit en betrouwbaarheid

verplicht

6.0

Ja

609417

High Performance Computing en toepassingen

verplicht

6.0

Ja

609413

Ontwikkeling van slimme applicaties en services

verplicht

6.0

Ja

609408

Software projectbeheer

verplicht

6.0

Ja

609409

Beheer van op technologie gebaseerde bedrijven en computersystemen

verplicht

6.0

Ja

609410

Computergraphics

verplicht

6.0

Ja

607717

Software Engineering

Trainingssupplement

9.0

Ja

609416

New Generation Networks en het internet

verplicht

6.0

Ja

609412

Data- en informatiebeheersystemen

verplicht

6.0

Ja

609415

Embedded gedistribueerde systemen

verplicht

6.0

Ja

607723

Intelligente systemen

Trainingssupplement

6.0

Ja

609411

Multimedia- en interactietechnologieën

verplicht

6.0

Ja

Cursus 2

Code

subject

karakter

credits

Aangeboden

609422

Database administratie

Optativa

6.0

Ja

609424

IOT-knooppuntarchitectuur

Optativa

6.0

Ja

609418

Ontwikkeling van videogames

Optativa

6.0

Ja

609423

E-Learning

Optativa

6.0

Ja

609421

optimalisatie

Optativa

6.0

Ja

609427

Stages bij bedrijven

Optativa

6.0

Ja

609425

Netwerken, protocollen en interfaces (I)

Optativa

6.0

Ja

609428

Master's Thesis

Master's Thesis

12.0

Ja

ontvangers

De universitaire masteropleiding is de natuurlijke voortzetting van de opleiding op het gebied van informatica. Om deze reden zullen afgestudeerden in computertechnologie, software-engineering, computertechnologie, informatietechnologie en informatiesystemen toegang hebben, samen met informatica-ingenieurs uit eerdere studieplannen of gelijkwaardige graden. Ze kunnen ook toegang krijgen tot, met opleidingssupplementen, graden in Technische Engineering in Management of Systems Computing, of wetenschappelijke of technologische graden.

Waarom deze meester studeren?

De masterdiploma is bedoeld voor IT-professionals die op hoog niveau officiële training en academische nauwkeurigheid willen om hun kansen op werk in de informatietechnologiesector te verbeteren, een van de meest dynamische en met de grootste vraag naar hooggekwalificeerde professionals.

Talrijke rapporten wijzen op het grote tekort aan computeringenieurs dat vandaag bestaat en dat in de nabije toekomst voorspelbaar zal blijven. Bovendien evolueert en verandert het gebied van informatietechnologie voortdurend, dus de permanente opleiding van zijn werknemers is een noodzaak, die deze meester kan helpen dekken.

Toelatingsvoorwaarden voor masters

Niet-bekwame universitaire meesters

 • In het bezit zijn van een van de volgende titels:
  • Spaans officieel universitair diploma .
  • Titel afgegeven door een instelling van de Europese ruimte voor hoger onderwijs (EHEA) en de bevoegdheid in het land van uitgifte voor toegang tot het masteronderwijs.
  • Titel van onderwijssystemen buiten de EHEA die het land van uitgifte machtigt voor toegang tot masteronderwijs, gehomologeerd of gelijkwaardig verklaard aan het diploma en academisch niveau van diploma of bachelor door het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding . Bij het ontbreken van de genoemde homologatie of gelijkwaardigheid, zal toestemming van deze universiteit nodig zijn.
 • Of het uitvoeren van de cursus waarin de pre-registratiestudies leiden tot het behalen van een van de voorgaande graden en in een positie zijn om het behalen van hetzelfde te bewijzen vóór de datum die is vastgesteld in de overeenkomstige oproep (zie href = "https: //www.ucm.es/requisitos-de-admision-a-masteres ).
 • Bovendien moeten studenten van buitenlandse onderwijssystemen, wier moedertaal anders is dan Spaans, niveau B2 van de Spaanse taal (of hoger) aantonen.
 • Specifieke vereisten die een van de gevraagde meesters kan hebben. Je kunt het raadplegen door naar de website van de Master zelf te gaan.
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como ... Lees meer

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como centro de referencia para el continente latinoamericano. Lees Minder