Master's Degree in systemen en besturing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het kort

 • Facultaire benaming: Faculteit voor automatische besturing en computertechniek
 • Studiedomein: Systems Engineering
 • Naam van het universitaire programma: Systemen en besturing
 • Voertaal: deze opleiding wordt aangeboden in het Engels.
 • Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijd
 • Standaard studieduur (in jaren)
 • Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepunten
 • Academische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.

Programma overzicht

Masteropleidingen in Systems and Control (SC) zijn bedoeld voor afgestudeerden met basiskennis van automatische besturing en die hun expertise in verschillende onderzoeksrichtingen willen verdiepen. Het afstudeerprogramma Systems and Control heeft een interdisciplinair curriculum dat is gebouwd op technische afdelingen als automatische besturing, toegepaste informatica, robotica, communicatie en elektronica. De behandelde onderwerpen helpen de studenten om professionele competenties te verwerven in:

 • Werken met geavanceerde concepten van systeemtheorie en automatische besturing, informatica, kunstmatige intelligentie, informatietechnologie en communicatie.
 • Gebruik van geavanceerde methoden voor computerondersteunde modellering, simulatie, identificatie, analyse en ontwerp van automatische besturingssystemen.
 • Ontwerpen, implementeren, testen, bedienen en onderhouden van technische apparatuur en geavanceerde automatische besturingsstructuren.
 • Softwareontwikkeling om complexe besturingsalgoritmen te implementeren met behulp van programmeertools, kunstmatige intelligentietechnieken en geavanceerde technologieën.

Looptijd

121250_DurationNCredit01.jpg

Carrièremogelijkheden

De afgestudeerden van het SC-masterprogramma hebben competenties die geschikt zijn voor het verkrijgen van banen in bedrijven, academische instellingen en onderzoekscentra met interesse in gebieden als systeemtechniek, automatische controle, toegepaste informatica.

Toelating

Algemene vereisten

EU / EER / Zwitserse Bondsstaat

Burgers van de EU / EER / Zwitserse Bondsstaat moeten erkenning van afgestudeerde studies verkrijgen voor toelating in een Roemeense instelling voor hoger onderwijs, die moet worden beoordeeld door het Roemeense Centrum voor gelijkwaardigheid en erkenning van diploma's (CNRED). Een door CNRED afgegeven certificaat dat de eerdere studies van de kandidaat erkent, moet in de sollicitatiedocumenten worden opgenomen, samen met het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, foto's en, indien van toepassing, naam documenten wijzigen, certificering met studentstatus en diploma.

Niet-EU

Het aanvraagdossier van niet-EU-burgers moet het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, academische archieven voor voltooide studies, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, het bewijs van verblijf in het buitenland en het bewijs van betaling van de bestandsverwerking bevatten vergoeding.

Belangrijk: anders dan deze algemene eisen, moet elke kandidaat ook voldoen aan bepaalde specifieke eisen bij het aanvragen van deze opleiding.

Specifieke vereisten

Houders van een bachelordiploma of een gelijkwaardig diploma met een vergelijkbare studieduur voor de beoogde studiespecialisatie in Roemenië, op voorwaarde dat de eerste en de tweede studiecyclus minimaal 300 ECTS verzamelen. Inschrijvende kandidaten moeten een Engels certificaat hebben (minimaal B1-niveau). Om toegelaten te worden tot dit masterprogramma moeten de kandidaten een online interview afleggen.

Het toelatingsproces voor de masterstudies Systems and Control omvat een aanvraagdossier en een interview. Het aanvraagdossier bevat officiële transcripties als academische gegevens van de bachelorstudies en het eindexamen.

Het interview is in het Engels en bestaat uit een korte mondelinge presentatie van een onderzoeksonderwerp dat interessant is voor de aanvrager. Deze presentatie kan gebaseerd zijn op voorziene uitbreidingen van bachelor-diplomawerk en het moet aantonen dat de aanvrager beschikt over basiskennis met betrekking tot het vakgebied Systemen en besturing. Voor sollicitanten buiten Roemenië kan het interview worden afgenomen op Skype, op basis van voorafgaande planning met de toelatingscommissie.

Het gemiddelde cijfer voor de toelating wordt als volgt berekend:

AG = 0,4 * IG 0,6 * BG,

waar:

 • AG = toelatingsniveau,
 • IG = interview cijfer,
 • BG = cijfer van bachelorexamen.

Andere kosten

 • Voor niet-EU-studenten is het collegegeld 270 EUR per maand.
 • Voor EU-studenten bedraagt het collegegeld 3000 RON per jaar.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

TUIASI students have access to top notch technical studies, as the university is one of the best in the country and Eastern Europe. Great professors, relevant courses and new labs await you.

TUIASI students have access to top notch technical studies, as the university is one of the best in the country and Eastern Europe. Great professors, relevant courses and new labs await you. Lees Minder