Master's Degree in Polymer Chemistry

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Polymeerchemie

De masteropleiding in Polymer Chemistry aan de JKU Linz is een uitgebreid academisch programma. Studenten kunnen hun vaardigheden en talenten in wetenschap en onderzoek verbeteren, zowel in de klas als in de modernste laboratoria. Met behulp van de nieuwste instrumentatie concentreren studenten zich op het ontwikkelen en karakteriseren van eigenschappen in nieuwe soorten monomeren en polymeren. Programma-afgestudeerden zijn hooggekwalificeerde polymeerchemici, die vandaag de toekomst creëren!

De graduate degree-programma biedt waardevolle algemene kennistraining. Afgestudeerden komen in aanmerking voor hoogwaardige banen waar ze hun deskundige wetenschappelijke kennis en opgeleide methoden kunnen toepassen. Afgestudeerden scherpen niet alleen de vaardigheden aan die nodig zijn om wetenschappelijke kennis en methoden over te brengen naar de werkplek, ze zijn gekwalificeerd om veeleisende taken op het gebied van fabricage en polymeerkarakterisering uit te voeren.

Jouw voordelen

 • Praktische training
 • Toegang tot moderne apparatuur
 • Sterke, uitgebreide ondersteuning door industriële partners
 • Breed, internationaal netwerk
 • Toegang tot en samenwerking met vele polymeerinstituten op de JKU

Educatieve doelstellingen

Afgestudeerden van de masteropleiding in Polymer Chemistry zijn goed opgeleid op het gebied van engineering en natuurwetenschappen. Afgestudeerden beschikken over diepgaande kennis in de polymeerwetenschappen (polymeerchemie, fysische chemie van polymeren, polymerisatietechnieken en -technologieën, materiaalwetenschappen en de karakterisering van polymeren en kunststoffen).

Studenten leren om nauwgezet experimenten uit te voeren en verschillende reactieroutes en -processen op het gebied van polymeersynthese en karakterisering te beoordelen.

Het uitgebreide curriculum op de JKU Linz stelt studenten in staat om:

 • Verleg de grenzen van hun nieuwsgierigheid
 • Leer hoe u veilig en vakkundig omgaat met de grondstoffen die nodig zijn bij de productie van polymeren
 • Gebruik state-of-the-art apparatuur om hands-on, praktisch werk te verrichten
 • Interpreteer experimentele informatie en bekijk de resultaten in een bredere context

Vacatures

Afgestudeerden op het gebied van polymere chemie zijn zeer gewilde specialisten, hebben een hoge jobplaatsingsratio en kunnen een verscheidenheid aan professionele beroepen uitoefenen. Afgestudeerden zijn vaak actief in onderzoek en ontwikkeling, evenals posities op het gebied van synthese en karakterisering, zoals in de chemische industrie, kunststofproductie en de farmaceutische industrie.

Professionele uitdagingen zijn onder meer posities in de bouwsector, de verpakkingsindustrie, de lucht- en ruimtevaartindustrie, sportartikelen, de auto-industrie en in de elektrische en elektronische industrie.

Geavanceerde graden op de JKU

Na het succesvol afronden van de masteropleiding kun je een gevorderd diploma behalen aan de JKU:

 • Doctoraat in technische wetenschappen
 • Doctoraat / doctor in de natuurwetenschappen
 • DI / MSc - Management in Polymer Technologies

Aanbevolen studieplan

Als onderdeel van de masteropleiding moeten studenten in totaal 120 ECTS-credits behalen in de volgende gebieden:

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on t ... Lees meer

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on the other, it is a place to be happy. Lees Minder
Linz , Ceske Budejovice + 1 Meer Minder