Master's Degree in Massacommunicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kerncompetentie

Het departement massacommunicatie en public relations bereidt studenten voor om professionals te worden op het dubbele gebied van communicatie en public relations. Studenten die kiezen voor een communicatiespecialisatie komen in aanmerking voor uiteenlopende functies in mediaorganisaties, variërend van journalistiek tot omroep. Als alternatief kunnen studenten die kiezen voor een public relations-specialisatie in aanmerking komen om posities in te nemen als public relations-medewerker in reclamebureaus en als stafmedewerkers in PR-afdelingen in bedrijven en overheidsorganisaties.

Nieuwe opnames voor dit programma worden tijdelijk opgeschort door de HEC.

employability

Afgestudeerden van de afdeling Massacommunicatie

Snelle feiten

 • Kwalificatie: Masters in massacommunicatie
 • Type: Postgraduaat
 • Duur: 2 jaar
 • Kwalificatienaam: massacommunicatie
 • College: College of Arts
 • Taal van het aanbod: Arabisch

Onderwijs en evaluatie

Het programma heeft als doel mensen op te leiden tot hooggeschoolde communicatie- en public relations-beoefenaars door hen te voorzien van diverse academische, onderzoeks- en praktische ervaring om hun professionele ontwikkeling te verrijken. Het massacommunicatie- en public relations-programma combineert praktische training en academische studie op een innovatieve manier die studenten na hun afstuderen in staat stelt om multifunctionele communicatierollen uit te voeren en public relations kennis effectief over te brengen.

Master's Degree Kosten

De geschatte duur voor de voltooiing van de Master's Degree aan de Universiteit van Ahlia is 2 jaar. Dit is gestructureerd rond 36 credit-uren die betrekking hebben op 8 cursussen, samen met een proefschrift.

De studieduur voor elke cursus is vijftien weken, ongeveer 45 studie-uren.

 • Aanvraagkosten: BD 40
 • Registratievergoeding: BD 300
 • Foundation Courses: BD 960
 • Onderworpen kosten (8 onderwerpen, BD 480 per onderwerp): BD 5,760
 • Totaal: BD 7.060

Houd er rekening mee dat de hierboven genoemde vergoedingen exclusief de kosten van eventuele studieboeken die nodig zijn om het programma te voltooien.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Ahlia University we are proud of our growing reputation as a provider of quality higher education in the Kingdom of Bahrain and the wider Gulf region. The high quality of education at Ahlia Univers ... Lees meer

At Ahlia University we are proud of our growing reputation as a provider of quality higher education in the Kingdom of Bahrain and the wider Gulf region. The high quality of education at Ahlia University is at the core of everything we do and the reviews by the Quality Assurance Agency continue to recognise the quality of our teaching and learning. Lees Minder