Master's Degree in Human Resources

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wat is de Master's Degree in Human Resources?

De Master's Degree in Human Resources wordt georganiseerd door de Faculteit der Economische en Bedrijfswetenschappen en de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universidad Pontificia Comillas (ICADE), via de ICADE business school .

Het programma speelt in op een groeiende vraag van de meeste organisaties en bedrijven die hun menselijk kapitaal beschouwen als hun meest waardevolle component en, in veel gevallen, onvervangbaar. People management wordt zo een strategische en cruciale kwestie, direct gekoppeld aan bedrijfsresultaten.

Loopbaanontwikkeling en -beheer van begin tot eind

De masteropleiding maakt de ontwikkeling mogelijk van professionele vaardigheden op het gebied van human resource management, zowel bij het opsporen, aantrekken en ontwikkelen van talent als in vergoedings- / uitkeringsstelsels en op het gebied van juridische en arbeidsrelaties, en faciliteert een brede kennis van de belangrijkste functies van een bedrijf en de technologieën die worden toegepast op Human Resources Management. Daarom bevordert het de toegang tot vacatures bij Human Resources-afdelingen, Human Resources-adviesbureaus, communicatieafdelingen, afdelingen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Arbeidsafdelingen en Compensation and Benefits-afdelingen. Training in gegevensverwerking en analyse kan worden aangevuld met de voltooiing van het Executive Program in Business Analytics.

Onze studenten denken

Veel mensen zoals jij hebben al een Master afgerond aan de ICADE business school . Ken hun ervaring.

"Het heeft me in staat gesteld me te specialiseren in een bloeiende sector met veel werkgelegenheid." Paula Konijnen

"Studies waarmee je je ten volle kunt uiten en die perfect inspelen op de behoeften van de markt gezien het internationale perspectief." Giorgo Bertelli

"Een uitstekende opleiding die de basis vormt voor het ontwikkelen van een succesvolle professionele carrière in een sector waar bedrijven om vragen." Guillermo Sanchez

Entry profiel

De Master's Degree in Human Resources is bedoeld voor universitair afgestudeerden met weinig of geen werkervaring die, ongeacht de uitgevoerde studies, het management en de leiding van mensen tot hun belangrijkste professionele activiteit willen maken.

Om van de Master te kunnen profiteren, is een eerdere universitaire opleiding vereist.

Studenten die geïnteresseerd zijn in deze loopbaanoriëntatie dienen een voorkeur te hebben voor het cultiveren van onder meer de volgende vaardigheden en interesses:

Interesse in de ander
Interpersoonlijke relaties zijn het kernelement van personeelsafdelingen. Weten hoe u de behoeften en belangen van werknemers kunt begrijpen, is de hoeksteen van het beheer van menselijk kapitaal.

Sociale vaardigheden
Effectieve communicatie met de ander moet een van de basisvaardigheden zijn om mee te werken: actief luisteren, respect voor waardigheid, overtuigingskracht, het vermogen om zowel mondeling als schriftelijk informatie over te dragen zijn enkele van deze vaardigheden .

Interesse in de wereld van zaken en bedrijf
De context waarin de bovengenoemde vaardigheden zullen worden ontwikkeld in een zeer specifieke context waarin de bedrijfs- of klanttevredenheidsdoelstellingen leidend moeten zijn voor al het werken met mensen.

Interesse in management, leiderschap en teambuilding
De fundamentele taken van werknemers op de personeelsafdelingen zijn anderen te laten doen. Vanuit dit perspectief zijn de verschijnselen die optreden in werkteams en vooral in hun leiderschap een van de meest relevante kernen van interesse in dit beroep.

Interpretatie- en analysecapaciteit
De activiteit van personeelsbeheer vereist de integratie van technologische hulpmiddelen die de meest voorkomende besluitvormingsprocessen ondersteunen. De interpretatie en analyse van de gegevens die door deze tools worden verstrekt, is een meerwaarde voor de activiteit van elk bedrijf.

vereisten

Het is een essentiële vereiste om in het bezit te zijn van of het onmiddellijk behalen van een bachelordiploma, diploma, diploma, ingenieurswetenschappen, technische ingenieurswetenschappen, architectuur, technische architectuur of een buitenlands equivalent te rechtvaardigen (in het laatste geval, als het in een andere taal is, moet het in het Spaans worden vertaald) door beëdigd vertaler).

Professionele en academische uitstapjes

Graduate Profile

De Master's Degree in Human Resources biedt de juiste competenties zodat de student taken kan ontwikkelen op het gebied van human capital management, zowel op het gebied van evaluatie en selectie van personeel, training, ontwikkeling en loopbaanbeheer; zoals in de meest juridische gebieden van arbeidsverhoudingen. Daarom hebben ze vacatures op de afdelingen Human Resources, Human Resources Consulting, Communicatie-afdelingen, Corporate Social Responsibility-afdelingen, Arbeidsafdelingen en Compensation and Benefits-afdelingen.

Voor meer informatie over welke bedrijven onze trainees inhuren, ga naar de stageplaats. De bedrijven waarin de studenten werken die de afgelopen twee jaar hun studie hebben afgerond, zijn: Elecnor, Carrefour, Ineco, Page Personnel, Ferrovial, Santalucía Seguros, Deloitte, Simumak, Lee Hecht Harrison Spanje, Kipking, Quirónsalud, Mango, Accenture , Tarami SL, UST Global España, Heineken, Fundación Siembra, AstraZeneca, Llorente & Cuenca, La Liga, Grupo Norte, Celicioso, Hay Group, Bridgestone, Vodafone, Carlson Wagonlit, Electrolux, People Expert, MV Executive Searchm, Grupo Valor, Visma , Pagegroup, Catenon, Leroy Merlin, Inteligencia Sistémica 4, Spencer Stuart, Michael Page, Amaris, Uría Menéndez, Grupo CIMD, Hays, Scania, BBVA, Minsait, Activa Advice, Aplica EST, Ikos Consulting en El Ganso.

Evenzo geeft de Master's Degree in Human Resources toegang tot een officieel doctoraatsprogramma in overeenstemming met de bepalingen van Koninklijk Besluit 99/2011 van 28 januari, dat officiële doctoraatsstudies regelt.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Lees Minder