Master's Degree in Cinematographic en Television Fiction Script

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

ESCAC's Master in Screenwriting Film and Television Fiction is een professionele en bij uitstek praktische cursus gericht op studenten die vanaf het begin werken aan een televisieserie en een speelfilmproject .

De seminars, masterclasses en projectlessen zullen de praktische workshops aanvullen met de tools, kennis en vaardigheden die nodig zijn om een script te schrijven voor een speelfilm of een televisiefictieserie, naast ze kennis te laten maken met schrijven.

Het belangrijkste doel is om studenten kennis te laten maken met de professionele omgeving van zowel film als televisie, zodat ze kunnen functioneren bij het schrijven van audiovisuele fictie.

Voor wie is het bedoeld?

De Master is bedoeld voor alle afgestudeerden of afgestudeerden met een interesse en / of ervaring in het schrijven van audiovisuele fictie, zowel in film als op televisie.

competenties

Aan het einde van de master kan de student:

  • Structureer een verhaal op de meest effectieve manier, rekening houdend met het informatiemanagement, het narratieve ritme, de definitie van het standpunt en de emotionele reis van de kijker.
  • Een scriptie en een verhalende intentie overbrengen die het verhaal verdiepen en het effectiever en duidelijker maken.
  • Beheers de cinematografische dialoog, werkend aan het ritme en de bijzondere stilering.
  • Beheers de constructie van personages, zorg voor hun interne, externe en contextuele dimensie en definieer hun conflicten duidelijk.
  • U kunt elk audiovisueel script in een genre (of combinatie van genres) plaatsen, de regels kennen en beheersen.

methodologie

De master is gebaseerd op de leer-door-doen- methodologie: studenten voeren tijdens de cursus het schrijven van een televisieserieproject en een speelfilmproject uit, waardoor ze kennis integreren conceptueel en technisch. De rest van de disciplines wordt behandeld in theoretische en praktische theoretische lessen.

129724_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpgHelloquence / Unsplash

structuur

  • Het oorspronkelijke idee en het audiovisuele project

De master begint met een workshop onderzoek en projectcreatie waarin de ideeën die de studenten hebben voor het schrijven van een televisiefictieserie en een speelfilm worden gepresenteerd, bewerkt en gedeeld. Aan het einde krijgt elke student de mogelijkheid om zijn voorstel te pitchen voor een rechtbank bestaande uit professionals uit de sector, die zal beslissen welke ideeën naar de fase van schrijven en projectontwikkeling gaan.

  • Het script voor televisiefictie

· Project · Theorie en praktijk van televisiefictie · Intensive Narrative and Writing Seminars of Television Fiction · Master Classes

  • Het speelfilmscript

· Project: Creatie van een speelfilmproject · Theorie en praktijk van Cinematographic Fiction · Intensive Seminars of Narration and Writing of Cinematographic Fiction · Master Classes

registratie

Kandidaten moeten het registratieformulier op deze pagina invullen en opsturen naar mastersypostgrados@escac.es .

Het is van essentieel belang om de vereiste documentatie op te nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder