Master's Degree in Bioinformatics

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bio-informatica

De veelzijdige en toekomstgerichte masteropleiding bereidt studenten voor op spannende beroepen in farmaceutisch onderzoek, biomedisch onderzoek, genetica, biotechnologie, data-analyse en softwareontwikkeling. Studenten krijgen individuele ondersteuning en worden vroegtijdig geïntegreerd in onderzoeksactiviteiten door het starten van afstudeerwerk tijdens projectseminars en gericht op actuele wetenschappelijke taken. Het programma richt zich specifiek op recente methoden voor het leren van machines, die niet alleen een breed scala aan toepassingen in bio-informatica hebben, maar recentelijk een revolutie teweeg hebben gebracht in de gehele IT-sector en worden beschouwd als belangrijke toekomstige technologieën door Google, Facebook, Microsoft en vele anderen. De masteropleiding staat ook open voor aanvragers met een niet-gegradueerdengraad in biologie, scheikunde, computerwetenschappen, wiskunde, mechatronica, natuurkunde, statistiek of bedrijfsinformatica.

Jouw voordelen

  • Interdisciplinair programma
  • Focus op actuele onderzoeksthema's
  • Uitstekende carrièreperspectieven
  • Individuele ondersteuning

Educatieve doelstellingen

Bio-informatica is de wetenschap van het interpreteren, visualiseren en simuleren van biologische gegevens door methodologische benaderingen toe te passen in Computerwetenschappen en Wiskunde om inzicht te krijgen in de moleculaire biologie van een organisme. Expertise in Bio-informatica opent de deur naar kansen en toepassingen op de volgende gebieden:

  • In de biologie, om de celfunctie te begrijpen
  • In de geneeskunde, om diagnostische en preventieve procedures en behandelingen te ontwikkelen
  • In de genetica, om genetische oorzaken van ziekten te vinden en de evolutionaire ontwikkeling van mensen te bestuderen
  • In de farmacie, om nieuwe medicijnen te ontwikkelen

Het onderzoeksgerichte programma richt zich op actuele onderwerpen en biedt studenten individuele aandachts- en ondersteuningsdiensten. Al vroeg in het programma ontwikkelen studenten probleemoplossende vaardigheden, richten ze zich op actuele wetenschappelijke kwesties en worden ze individueel geïntegreerd in de academische activiteiten van het instituut.

Vacatures

De academische opleiding in Bio-informatica is veelzijdig, toekomstgericht en interdisciplinair, en bereidt studenten voor op een verscheidenheid aan innovatieve beroepen die expertise en vaardigheden vereisen in zowel de biowetenschappen als IT. Afgestudeerden kunnen een loopbaan volgen in de farmaceutische industrie, het chemische veld, in de voedseltechnologie of bij biotechnologische bedrijven. Daarnaast kunnen afgestudeerden carrière maken bij bedrijven die software maken voor gebruik in de biologie, natuurkunde, geneeskunde of scheikunde.

Geavanceerde graden op de JKU

Na het succesvol afronden van de masteropleiding kun je een gevorderd diploma behalen aan de JKU:

  • Doctoraatsopleiding in de natuurwetenschappen

Aanbevolen studieplan

Als onderdeel van de masteropleiding moeten studenten in totaal 120 ECTS-credits behalen in de volgende gebieden:

Toelatingseisen

Aankomende studenten die zich willen inschrijven voor de masteropleiding Bioinformatics aan de JKU dienen een bachelor- of diplomadiploma te hebben in Bio-informatica (JKU), Computerwetenschappen (JKU), Bedrijfsinformatica (JKU), Technische Natuurkunde (JKU), (Biologische chemie (JKU) ), of een diploma dat qua omvang en inhoud overeenkomt met de vermelde opleidingen.
Kandidaten die houder zijn van een Bachelor- of Diploma-titel van een andere universiteit in Oostenrijk of in het buitenland, kunnen ook toelating tot de opleiding aanvragen. Daarnaast biedt de JKU een blok aanvullende vakken waarin 30 studiepunten kunnen worden gecrediteerd voor het voldoen aan basiskennisvereisten (in het geval bepaalde vakken niet werden behandeld in de niet-gegradueerde opleiding van de aanvrager).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on t ... Lees meer

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on the other, it is a place to be happy. Lees Minder
Linz , Ceske Budejovice + 1 Meer Minder