Master's Degree Program in Software Engineering

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

utu.fi/degrees

Verkrijg de vaardigheden die bedrijven zoeken in software-engineering op de nieuwe Zuid-Afrikaanse Campus!

Het software engineering masters-programma wordt begeleid door direct betrokken industriële partners in Europa en Zuid-Afrika om een internationaal programma in de professionele praktijk te bieden.

Dit programma bevindt zich in Windhoek, Namibië.

Deze

De M.Sc. (Tech.) Opleiding is gebaseerd op de standaard UTU M.Sc. (Tech.) Opleiding voornamelijk online geïmplementeerd in Namibië, maar inclusief contextuele elementen in projecten en demonstraties. Een paar cursussen worden ook in Windhoek geregeld en online op de campus van Turku afgeleverd. De opleiding is beschikbaar voor alle in aanmerking komende studenten van over de hele wereld.

Houd er rekening mee dat dit programma andere aanmeldingsperioden heeft dan de rest van de masterprogramma's die worden aangeboden aan de University of Turku . U kunt hier meer over lezen

Programmastructuur

 1. Software engineering, ontwikkeling en business major voor 40 credits
 2. Masters scriptie en capstone-project voor 50 studiepunten
 3. Beroepsvaardigheden en optionele minorvakken voor 30 studiepunten

Academische uitmuntendheid

Het masterprogramma in Software Engineering is een tweejarig programma. Het richt zich op de vaardigheden die vereist zijn om te werken aan teamprojecten die software van professionele kwaliteit produceren. De behandelde onderwerpen omvatten:

 • Software engineering methodieken en werkwijzen
 • Geavanceerde programmeertechnieken
 • Privacy en veiligheid
 • Kwaliteitsmanagement en testen
 • Software ontwikkeling, ontwerp en architectuur

De cursus is zeer praktisch en projectactiviteiten omvatten samenwerking met echte bedrijven in zowel Namibië als Finland. Er is een brede mix van state-of-the-art technieken en solide industriepraktijken om zowel de breedte als diepte van vaardigheden te bieden die essentieel zijn voor een carrière in software-engineering. Teamwerk en professionele vaardigheden zijn belangrijke focus tijdens de opleiding.

Masterproef

In de masterproef moet je je bekwaamheid aantonen om wetenschappelijk werk te doen, onderzoeksmethoden te beheren en vaardigheden in wetenschappelijk schrijven te demonstreren. Het proefschrift zal theoretische en praktische analyses van onderzoeksproblemen omvatten en de resultaten duidelijk rapporteren. Deze onderzoeksproblemen kunnen verband houden met het capstone-project of met echte problemen van bedrijven.

Het doel van de masterproef is om:

 • Train studenten in onafhankelijke probleemoplossing voor veeleisende onderzoeksvragen.
 • Train studenten in presentatie- en argumentatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Train studenten in het zoeken en kritisch evalueren van informatie.
 • Een vermogen ontwikkelen om een constructieve dialoog aan te gaan met gerelateerde disciplines.
 • Krijg inzicht in feitelijk onderzoek en ontwikkeling op het gebied van software engineering.

Het capstone-project is een project van een jaar lang met 5-8 leden om een ​​werkende oplossing voor een echte uitdaging te implementeren. Onderwerpen worden gedreven door de werkelijke behoeften van bedrijven, gemeenschappen en onderzoeksgroepen en vereisen samenwerking met een echte klant.

Het doel van het Capstone-project is om:

 • Ervaring met het plannen en beheren van teamwerk gedurende meerdere maanden.
 • Leer hoe te communiceren met diverse belanghebbenden.
 • Ervaar de uitdagingen bij het oplossen van complexe en slecht gedefinieerde problemen.
 • Analyseer en communiceer de voortgang en prestaties van het project.

Satellietcampus in Namibië

De University of Turku heeft zijn eigen speciaal gerenoveerde en op maat gemaakte faciliteiten op de campus van de Universiteit van Namibië (UNAM) gelegen aan de rand van de Namibische hoofdstad Windhoek. Het delen van de ruimte met UTU zullen lokale en internationale bedrijven zijn die met ons samenwerken om een ​​ultramodern Software Development Centre voor Zuidelijk Afrika te vormen.

Alle verwachte studentenfaciliteiten in Finland zullen beschikbaar zijn voor studenten die studeren aan de Namibische campus (zie http://www.unam.edu.na/). De officiële taal in Namibië is Engels en alle studenten daar studeren in het Engels.

65603_Students_all_prgms.jpg

Competentiebeschrijving

Het afronden van het diploma geeft een sterke basis om te werken in de software-industrie en onderzoek naar ICT4D (ICT voor ontwikkeling). Het programma behandelt de meest essentiële onderwerpen van software-engineering en integreert de student met de software-industrie en ICT4D-onderzoeksinitiatieven, vooral via het Capstone-project. De opgedane vaardigheden komen wereldwijd in aanmerking voor software-engineering, maar bieden ook specifieke kennis, vaardigheden en netwerkmogelijkheden om te werken aan unieke software-uitdagingen in het zuiden van de wereld.

Voor de studenten uit het noorden van de wereld biedt het programma uitzonderlijke manieren om vertrouwd te raken met de groeiende kansen op werk voor software-engineers om in en met Afrika te werken.

Je krijgt de kans om teamwork te leren en een unieke vaardigheid te verwerven in multidisciplinaire internationale Capstone-projecten.

Als student in dit programma, krijg je vaardigheden in:

 • Modulaire, herbruikbare en uitbreidbare software ontwerpen en analyseren.
 • Diverse programmeerparadigma's en concepten.
 • Kwaliteitsgestuurde softwaretests.
 • Lean methoden voor bedrijfs- en softwareontwikkeling.
 • Project management praktijken.
 • Teamwerk en professionele vaardigheden.

Taak opties

Het tewerkstellingspercentage van degenen met een Master of Science (in Technology) diploma is hoog in Finland en elders. Er is een tekort aan goed gekwalificeerde software-ingenieurs in zowel Finland als Zuidelijk Afrika, evenals een gevestigde startup-cultuur in Finland die zich nog in een vroege fase bevindt in Namibië.

Mogelijke functietitels zijn:

 • Projectleider
 • Software ontwikkelaar
 • Software architect
 • Testmanager

Carrière in onderzoek

Deze masteropleiding biedt toegang tot wetenschappelijke postgraduaatsstudies. Postgraduate degrees zijn doctorale en licentiaatsdiploma's.

Afgestudeerden van dit programma komen in aanmerking voor een functie in de

Samen met de doctoraatsprogramma's biedt de Graduate School systematische en hoogwaardige doctoraatsopleiding. UTUGS streeft ernaar hooggekwalificeerde experts op te leiden met de vaardigheden die nodig zijn voor zowel professionele carrière in onderzoek als andere expertiseposities.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden

Algemeen vereiste

U komt in aanmerking als kandidaat voor studies op masterniveau als:

 • je hebt een landelijk erkend diploma van de eerste cyclus - normaal een bachelordiploma - van een erkende instelling voor hoger onderwijs,
 • je diploma komt overeen met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie,
 • je diploma staat in een relevant veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert. Controleer de programmapagina voor gedetailleerde diplomavereisten.

Taalvereisten

Aanvragers moeten uitstekende Engelse taalvaardigheden hebben en een certificaat dat deze vaardigheden bewijst. U kunt uw taalvaardigheid aangeven door een van de internationaal erkende Engelse taaltesten te doen.

Aanvragers moeten de minimaal vereiste testresultaten behalen om in aanmerking te komen voor de faculteit Wetenschappen en techniek. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

De eerdere graad van de aanvrager op basis waarvan hij / zij toegang wenst tot de masteropleiding, moet in een relevant studiegebied zijn. Relevante velden van eerdere studies voor dit masterprogramma zijn:

 • Computer Science (software-georiënteerde aanvragers)
 • Computer Engineering (hardware- en / of software-georiënteerde aanvragers met bijvoorbeeld elektronische engineering, digitale hardware of embedded systeemachtergronden)
 • informatie-en communicatietechnologie
 • Informatics
 • Informatiesystemen wetenschap of
 • Een gerelateerd gebied.

Application Evaluation

Jaarlijks worden 25 studenten toegelaten tot de masteropleiding in Software Engineering. Het toelatingsbesluit is gebaseerd op:

 • de relevantie van de toegekende graad (en) van de aanvrager,
 • het aantal, de relevantie en de cijfers van de cursussen in de graad (pen),
 • het taaltestresultaat,
 • de motivatiebrief,
 • mogelijke antwoorden op de optionele vragen in de applicatie,
 • mogelijk interview.

Het is mogelijk om slechts één bachelor- of masteropleiding te hebben aan de faculteit Bètawetenschappen. Daarom verliest de student bij het accepteren van een aangeboden studieplaats elke eerdere BSc. of MSc. studeer direct aan de faculteit Bètawetenschappen en Technologie.

Aanvullende studies

De inhoud van de eerdere diploma's van formeel in aanmerking komende aanvragers komt niet altijd overeen met het academische niveau van het programma. Daarom kunnen toegelaten studenten worden geadviseerd of verplicht om aanvullende studies op bachelorniveau te voltooien tijdens het studeren voor de masteropleiding. Deze studies maken geen deel uit van de masteropleiding en kunnen de beoogde studietijd verlengen. De omvang en inhoud van de aanvullende studies worden voor elke student afzonderlijk bepaald wanneer een persoonlijk studieplan wordt geformuleerd aan het begin van de studies. Het aantal vereiste aanvullende studies mag niet meer bedragen dan 60 ECTS.

Hier vindt u meer informatie over

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Lees meer

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Lees Minder
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Meer Minder